Bose Portable Home Speaker – Smart Speaker met Wifi & Bluetooth

Bose heeft een nieuwe portable home speaker voor thuis (Wifi) en onderweg (bluetooth) aangekondigd. De aankondiging komt meteen nadat Sonos een portable home speaker heeft aangekondigd.

Het is overduidelijk dat Bose met deze draagbare speaker voor thuis en buitenshuis direct wil concurreren met de Sonos Move.

Bose Portable Home speaker release

De speaker is compatibel met het Bose Multiroom systeem. De Bose Portable Home Speaker ondersteunt Google Assistant en Amazon Alexa en heeft een geschatte batterijduur van 12 uur. Voor Google Assistant en Amazon Alexa moet de speaker wel op het Wifi netwerk aangesloten zijn. Ook heb je dan de beschikking over de Bose Music-App. Als je de speaker mee op pad neemt en hem via een bluetooth verbinding in gebruikt hebt zijn deze features niet beschikbaar. Daarnaast support de speaker Apple’s Airplay 2.

De laatste tijd is er op verscheidene media kanalen veel te doen geweest over wat slimme speakers allemaal ongewenst opvangen. Bose heeft hier gelukkig wél over nagedacht. Op de Bose Portable Home Speaker zit een knop waarmee je de microfoon uit kan zetten. Zo kan je de speaker ook gerust in de slaapkamer of badkamer plaatsen.

In de badkamer kan dus ook omdat hij een IPX4 certificering heeft. Dit is een relatief lage certificering maar hij kan tegen een lichte hoeveelheid vocht. Ga uit van een simpele spatwater dichte speaker, je kan hem in ieder geval niet onder water dompelen.

Portable home speaker

Net als de Bose Soundlink Revolve – waar deze nieuwe portable speaker verdacht veel op lijkt – beschikt de Portable Home Speaker over eenzelfde hendel zodat je de speaker met groot gemak ergens mee naartoe kan nemen.

De kenmerkende 360 graden geluidsverspreiding die we kennen van de Soundlink revolve (en Ultimate Ears Speakers) zit ook op de nieuwe speaker. Dit houdt in dat het niet uit maakt waar je ten opzichte van de speaker staat, je hebt altijd dezelfde geluidservaring.

We zijn blij om te zien dat ook Bose mee is gegaan met de ontwikkelingen op het gebied van USB aansluitingen. De speaker beschikt over de nieuwste versie: USB-C. Hiermee is de speaker toekomst proef. Met een USB-C aansluiting kan je de speaker sneller opladen en is de dataoverdracht ook stukken sneller dan met bijvoorbeeld een micro USB aansluiting.

Voor zover we nu uit de beschikbare bronnen kunnen vernemen is de speaker wel een flinke knoepert. Hij is 17,8 cm hoog en 10,16 cm breed en diep. Hij weegt grofweg een kilo.

En dan de hamvraag: Wat mag deze Bose speaker kosten? Naar verluid moet de speaker $349 gaan kosten. Dat staat op het moment van schrijven gelijk aan €315,00.