Bose Portable Home Speaker vs Soundlink Revolve 2

De Bose Portable Home Speaker en de Soundlink Revolve 2 zijn beide topklasse speakers die 360 graden geluidsverspreiding bieden. Er zitten een aantal grote verschillen tussen de twee Bose speakers. Om te beginnen met het prijsverschil: €339,- vs €199,-.

Daarnaast is een van de voornaamste verschillen dat de Portable Home Speaker een smart speaker is waar de Soundlink Revolve 2 dat niet is. Om een goede keuze te kunnen maken hebben we alle verschillen voor je op een rijtje gezet. Zo kom je niet voor verassingen te staan na de aanschaf van één van de twee speakers. Lees snel verder.

Bose Portable Home speaker vs Soundlink Revolve 2

1 Performance

 1. 360 Graden geluidsverspreiding: De Portable Home Speaker heeft een woofer met omnidirectionele akoestische deflector (verspreidt het geluid in alle richtingen) vs De Soundlink Revolve 2 heeft ook een Woofer met omnidirectionele akoestische deflector.
 2. Passieve Radiatoren: De Portable Home Speaker heeft drie passieve radiatoren voor een krachtige bas vs De Soundlink Revolve 2 heeft twee passieve radiatoren.
 3. Batterijleven: De Portable Home Speaker heeft een gemiddeld batterijleven van 12 uur vs De Soundlink Revolve 2 heeft een gemiddeld batterijleven van 13 uur.
 4. Opladen: Beide speakers zijn compatibel met een eigen Charging Cradle
Bose Portable Home Speaker Performance
Bose Soundlink Revolve 2 water en stof bestendig

2 Connectiviteit

 1. Bluetooth: De Beide speakers hebben Bluetooth versie 4.2.
 2. WiFi: De Portable Home Speaker heeft WiFi vs De Soundlink Revolve 2 heeft dit niet.
 3. Multiroom:De Portable Home Speaker is compatibel met het Bose multiroom systeem en de Bose Music App vs De Soundlink Revolve 2 is compatibel met de Bose Connect app maar níet met de Bose Music App die voor het Bose multiroom systeem is.
 4. Spraakassistenten: Google Assistent en Amazon Alexa zijn geïntegreerd in de Portable Home Speaker en hij is compatibel met Siri vs De Soundlink Revolve 2 geeft je de mogelijkheid spraakassistenten op je smartphone of tablet te bedienen als je verbonden bent met de speaker. Dit doe je met dank aan de speakerphone en multifunctionele knop op de bovenkant van de speaker. In de Soundlink Revolve 2 zit niet standaard een spraakassistent geïntegreerd. Het is dus simpel gezegd een doorgeefluik.
 5. Apple Airplay 2: De Bose Portable Home Speaker is compatibel met Airplay 2 van Apple vs De Soundlink Revolve 2 is dat niet.
 6. SimpleSync: Beide speakers hebben SimpleSync van Bose.
 7. Fysieke poorten: De Portable Home Speaker heeft een USB-C poort vs De Soundlink Revolve heeft een Micro-USB poort en een 3,5 mm aux poort.

3 Fysieke kenmerken

 1. Afmetingen: De Portable Home Speaker is 19,15 x 11,9 x 10,4 cm groot vs De Soundlink Revolve 2 is 15,2 x 8,2 x 8,2 cm groot.
 2. Gewicht: De Portable Home Speaker weegt 1,06 kilo vs De Soundlink Revolve 2 weegt 660 gram
 3. Handvat: De Portable Home Speaker heeft een hendel vs De Soundlink Revolve 2 heeft geen hendel. De Revolve+ 2 heeft dit wel.
 4. Kleuren: Beide speakers zijn in het zwart en in het grijs verkrijgbaar
 5. IPX Rating: De Portable Home Speaker heeft een IPX4 rating vs De Soundlink Revolve 2 heeft een IP55 rating. De Soundlink Revolve 2 is hierdoor iets beter beschermt tegen water en stof.
Bose Portable Home Speaker Fysieke Kenmerken
Bose Soundlink Revolve 2

4 Conclusie

De Bose Portable Home Speaker is groter en krachtiger. Het een ideale speaker om in en om het huis te gebruiken. Zeker als je meerdere Bose speakers in een multiroom setup hebt.

Het grootste voordeel dat je haalt uit de Portable Home Speaker t.o.v. de Revolve 2 is dat je WiFi hebt en een smart speaker krijgt. De Revolve 2 is wat meer recht voor zijn raap.

5 Aankoop advies

Als je geen Smart speaker nodig hebt en al genoeg hebt aan een wat minder krachtige speaker bespaar je een hoop geld door voor de Soundlink Revolve 2 te kiezen. Heb je toch net wat meer power en volume nodig, dan is er altijd nog de Soundlink Revolve+ 2 als alternatief.

Ga je tuinfeesten geven of de speaker plaatsen op plekken waar de hij een grote ruimte moet vullen met goed geluid? Dan is de Portable Home Speaker daar meer geschikt voor. Ook is de speaker dus een ideale draagbare uitkomst als je veel gebruik maakt van digitale spraakassistenten.

Tip! Als je geen Bose Multiroom systeem voor ogen hebt kan je ook twee Revolve 2 speakers aan schaffen en deze koppelen met Partyboost in de Bose Music app. Zo ben je bijna evenveel knaken kwijt en kan je twee speakers uit elkaar in je huis/tuin plaatsen voor een stereo setup. Én heb je een speaker die makkelijker in je tas past als je op pad gaat.

Alternatief

De Soundlink Revolve+ 2 zit een beetje tussen beide speakers in. Hij is wat krachtiger en groter dan de Revolve 2 maar minder groot en krachtig dan de Portable Home Speaker. Lees ook onze vergelijking tussen de Soundlink Revolve 2 vs Revolve+ 2.