Soundlink Color 2 van Bose

Hij is klein, robuust, makkelijk mee te nemen en doet recht aan je favoriete nummers met zijn fenomenale geluid. De Bose Sounlink Color 2 is een stijlvolle hifi bluetooth speaker met een geluidskwaliteit die we van Bose verwachten, en zelfs bijna eisen. Met de Bose Soundlink 2 krijg je niet alle mogelijke toeters en bellen zoals sommige merken dat wel bieden. Maar het geluid (waar het tenslotte toch om gaat bij een bluetooth speaker) is vlekkeloos.

Bose Soundlink Color 2

Meer informatie of de Soundlink Color 2 kopen? Ga naar Bol.com voor de meest up to date aanbieding.

1 Pluspunten

  • Fenomenale Geluidskwaliteit

  • Het Design

  • Bose Connect App

Minpunten

  • Geen Wifi

  • Slechts 9 meter Bluetooth Bereik

  • Batterijduur

2 Het geluid

De Soundlink Color 2 beschikt over twee drivers aan de voorkant en twee passive radiators aan de achterkant. Het is dus een stereo geluid. Maar de drivers zitten zo kort op elkaar dat je nauwelijks een breed stereo geluid waarneemt.

Het mag dan wel een van de goedkoopste bluetooth speakers zijn van Bose. Het karakteristieke geluid is ook hier weer terug te vinden. Het geluid is warm en loep zuiver. De Bass gaat iets minder diep dan die van de Soundlink Mini. Daarnaast gaat de Soundlink Color 2 voor zijn formaat redelijk hard. Op 100% volume heb je geen last van geluidsvervorming, maar als je een speaker zoekt voor een stevig feestje zul je aan deze speaker niet genoeg hebben. Wellicht is de UE Megaboom 3 dan wel iets voor jou.

Ezie Tip: Zet hem niet recht tegen de muur. De Bass komt dan niet het beste tot zijn recht. Geef de speaker een klein beetje ruimte om hem optimaal te gebruiken.

3 Soundlink Color vs Soundlink Color 2

De nieuwe uitvoering van de Soundlink Color is op een paar punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De bouwkwaliteit is wat beter. De eerste uitvoering was niet volledig afgerond aan de bovenkant van de speaker. Nu loop de rand mooi over en is deze mooi egaal. Bose heeft de behuizing ook een stukje steviger gemaakt. Zo konden we bij de eerste uitvoering de voorkant van de speaker nog een beetje indeuken. Hij was nogal zwak. Dat probleem zul je bij de Sounlink Color 2 niet meer hebben. De behuizing heeft ook geen plastic feeling meer. De siliconen afwerking zorgt voor meer grip als je de speaker vast houdt. Hij voelt en oogt meer als een premium product dankzij de nieuwe matte afwerking.

Bose heeft er bij de nieuwe uitvoering gelukkig ook aan gedacht om deze spatwaterdicht te maken. Hij is IPX4 gecertificeerd. Dit is wel de laagste categorie in de certificering dus hij kan niet veel water verdragen. De Micro USB poort en 3,5 mm Audio Jack die aan de zijkant van de speaker zitten zijn onbeschermd omdat er geen kapje over heen zit. Pas dus wel goed op als de speaker nat dreigt te worden. Het laatste wat we willen is dat de speaker schade oploopt omdat hij in een tropische regenbui is komen te staan.

4 Voice Prompt

Als we net een nieuwe bluetooth speaker hebben gekocht zijn we als het goed is helemaal tot over onze oren verliefd op onze nieuwe aankoop. We glijden helemaal van onze stoel bij alles wat hij doet en kan. Zo heeft ook de Bose Soundlink Color 2 een Voice Prompt. (gesproken meldingen) Toch kan het na verloop van tijd lichtelijk irritant worden, telkens maar weer dezelfde Voice Prompt. Op een gegeven moment weet je het wel. Je kunt de Voice Prompt van Bose bluetooth speakers eenvoudig aanpassen met de knoppen op de speaker of via de Bose Connect – App.

Ezie Tip: Je kunt de Voice Prompt uitschakelen door op de knoppen Volume + en Volume – gelijktijdig ingedrukt te houden totdat je een trilling voelt. Wil je de Voice Prompt weer aanzetten kan dit op dezelfde manier gerealiseerd worden. Om de taal te veranderen dien je de Multifunctionele knop tegelijk met de Volume + knop in te drukken. Daarna kun je met Volume + en Volume – door de talenlijst scrollen om de gewenste taal in te stellen. Hou tot slot de Multifunctionele knop in om de taal te selecteren.

6 Specificaties

SoortSpecificatie
MerkBose
ProductlijnSoundlink
UitvoeringColor 2
TypeBluetooth Speaker
Bluetooth versie4.1
Garantie1 Jaar
KleurenZwart, Wit, Rood, Blauw
Hoogte13,7 cm
Breedte12,7 cm
Diepte5,7 cm
Gewicht544 Gram