Bose Soundlink Mini 2 Review | Top kwaliteit geluid maar wel enigszins gedateerde speaker

Dit is de Bose Soundlink Mini 2. Wat een plaatje hé? De portable bluetooth speaker heeft een klassieke uitstraling die in ieder huishouden niet misstaat. Aan het design is ten opzichte van de eerste versie van Soundlink Mini niet veel veranderd. Waarom zou je een winnend team ook veranderen?

Op de afbeelding hier onder zie je de Limited edition van de speaker: Zwart met brons/bruin. Normaliter is de Soundlink Mini 2 in twee kleuren beschikbaar: Zilver en Zwart. Lees dit artikel door voor je deze bluetooth speaker met premium geluidskwaliteit van Bose aanschaft om er zeker van te zijn dat deze speaker ook echt bij je past.

Bose Soundlink Mini 2 Zwart met dock

De Bose Soundlink Mini 2 koop je bij Bol.com.

1 Pluspunten

 • Standaard meegeleverd oplaadstation (dock)

 • Batterijduur valt fors hoger uit dan aangegeven bij gebruik op laag en middelmatig volume

 • Premium geluidskwaliteit van Bose

 • Powerbank functie om je smartphone op te laden

 • Solide behuizing, de Soundlink Mini 2 voelt stevig aan

 • Ingebouwde speakerphone om handsfree te bellen

 • Prijs / geluidskwaliteit verhouding

 • Bose Multi Connect om tussen verbonden apparaten te schakelen

Minpunten

 • Slechts 9 meter bluetooth bereik

 • De speaker is plens dicht, niet waterdicht

2 De geluidskwaliteit

Je hebt met de Soundlink Mini 2 geen 360 graden geluidsverspreiding zoals je dat bij de nieuwere Soundlink Revolve wel hebt. De Soundlink Mini 2 dateert alweer uit het jaar 2015 dus het heeft niet de aller nieuwste technologie in zijn buik. Maar voor zijn formaat weet de Soundlink mini 2 nog altijd een geluidskwaliteit te produceren van topklasse. Zoals we eigenlijk altijd van Bose gewend zijn.

De Hoge tonen zijn niet hetzelfde als de hoge tonen die een top tweeter zal produceren. Bose laat zich niet uit over het frequentiebereik van haar speakers, maar de Soundlink Mini 2 reikt ongeveer tot 15 kHz. Dit is weliswaar minder dan de speakers die in deze tijd worden uitgebracht. Die gaan praktisch altijd tot 20 kHz. Maar of je hier in het dagelijks gebruik, zoals je een kleinere bluetooth speaker zal gebruiken veel van merkt, wij vinden van niet. Daarnaast konden wij geen enkele vorm van geluidsvervorming bespeuren, op wat voor volume dan ook.

 

3 Connectiviteit & bediening

3.1 Bose Multi Connect

De speaker maakt na het inschakelen direct verbinding met de twee laatst verbonden apparaten indien deze beschikbaar zijn. Je kan met Multi Connect bijvoorbeeld twee apparaten gelijktijdig verbinden met de Bose Soundlink Mini 2 bluetooth speaker en tussen de twee bronnen schakelen. Zet simpelweg de muziek op de ene speaker op pauze en speel de muziek vervolgens op de andere bron af. Het is werkelijk zo simpel als het klinkt.

3.2 Voice prompt

De sympathieke dame die Bose in de speaker heeft gestopt (bij wijze van dan he) geeft je aan hoeveel batterij je nog over hebt, wie er belt, en dat de speaker klaar is om gekoppeld te worden met bluetooth.

It´s Ezie: Je kunt de Voice Prompt uitschakelen door op de knoppen Volume + en Volume – gelijktijdig ingedrukt te houden totdat je een trilling voelt. Wil je de Voice Prompt weer aanzetten kan dit op dezelfde manier gerealiseerd worden. Om de taal te veranderen dien je de Multifunctionele knop tegelijk met de Volume + knop in te drukken. Daarna kun je met Volume + en Volume – door de talenlijst scrollen om de gewenste taal in te stellen. Hou tot slot de Multifunctionele knop in om de taal te selecteren.

3.3 Bluetooth verbinding

Met bluetooth verbinden stelt niks meer voor. Maar het aantal meters dat je bereik hebt is nou niet bepaald indrukwekkend. Je hebt maximaal 10 meter bereik, als je dat al haalt. Je zult de bron dus in de buurt moeten houden van de speaker. Als je te ver weg loopt hapert de verbinding of valt hij weg. Mede daarom vinden we de Soundlink Mini 2 meer een speaker die je in en rond het huis kan gebruiken.

4 IP44: Plens dicht

Met een IP44 certificering is de Bose Soundlink Mini 2 spatwater dicht. Om precies te zijn betekend deze klassering dat de speaker plens dicht is. Het is een van de laagste klassering dus het is verstandig om het lot niet te tarten en te proberen het limiet op te zoeken met water. Heb je natte vingers van het afwassen of kom je net uit het zwembad? Dan kan je nog net de toetsen bedienen of de speaker mee dragen naar een andere plek. Maar houdt de speaker nooit onder water en spoel hem nooit af.

5 Batterijleven

10 Uur batterijduur, dat is wat Bose aangeeft. Nu is het meestal het geval dat producenten bij het aangeven van de batterijduur de meest gunstige playback time aangeven. Vandaar dat het als een enorme verrassing kwam dat de Soundlink Mini 2 het veel, maar dan ook echt veel langer uithield dan de aangegeven 10 uur.

Bij het gebruiken van de speaker op 50% tot 60% van het volume draaide de speaker nog steeds zonder het op te geven. Hij heeft het uiteindelijk een goede 15 uur vol gehouden.

Waarom Bose 10 uur aangeeft komt waarschijnlijk door de playback time op 100% volume. Dan houd je er namelijk maar een kleine 5 uur van over. Je kunt dus wel stellen dat je het meeste leven uit de batterij haalt als je de speaker niet op de hoogste volumes gebruikt, en hem veelal gebruikt voor achtergrondmuziek.

De speaker fungeert tevens als powerbank. Dit betekend dat je via de micro usb kabel je smartphone of tablet via de speaker op kunt laden. Dit is vooral handig als je de speaker mee neemt op pad en de batterij van je bron, wat meestal je smartphone is, op kunt laden zodat je zo lang mogelijk gebruik kunt maken van je muziek bron en de speaker. Het zorgt er voor dat niet een van de twee eerder uit valt dan de ander.

We geven Bose ook een extra bonuspunt voor het standaard meegeleverde laadstation. (dock) Een ander bekend portable bluetooth speaker merk, Ultimate Ears, biedt wel een dock aan, maar deze moet men los aanschaffen en wordt niet standaard meegeleverd en kost maar liefst €39,99. Het dock is handig omdat je niet steeds in de weer hoeft te zijn met kabeltjes. Je zet de speaker simpelweg in de dock en klaar is Kees.

6 Wat zit er in de doos?

 • De Soundlink Mini 2
 • Laadstation (Dock)
 • Wandoplader
 • USB kabel

8 Specificaties

SoortSpecificatie
MerkBose
TypeBluetooth speaker, Draadloze speaker
Garantie2 jaar fabrieksgarantie
KleurenZwart, Zilver, Limited Edition (zwart bruin/brons)
Hoogte5,1 cm
Breedte15,24 cm
Diepte5,8 cm
Gewicht670 gram
Bluetooth Versie 4.29 Meter bereik
WifiNee
Input Micro USB & 3,5 mm audio jack
GeluidsweergaveStereo
Kanalen2
Powerbankfunctie

Ja

CertificeringIP44 (Plens dicht)