Bose Soundlink Revolve 2 vs Soundlink Color 2

De Soundlink Revolve heeft recentelijk een update gekregen. De Soundlink Revolve 2 gaat over de toonbank voor ongeveer €199,- vs €139,- voor de Soundlink Color 2. Voor de twijfelaars hebben we de twee speakers met elkaar vergeleken. Hopelijk hebben we aan het eind van dit artikel alle twijfel weggenomen zodat je een speaker kan gaan kopen die je het meeste “bang for your buck” gaat bieden.

Bose Soundlink Revolve 2 vs Soundlink Color 2

1 Performance

 1. Geluidsweergave: De Soundlink Revolve 2 heeft een full-range woofer met omnidirectionele akoestische diffuser voor een vlekkeloze 360 graden geluidsverspreiding vs De Soundlink Color 2 heeft twee drivers aan de voorkant van de speaker maar geen 360 graden geluidsweergave.
 2. Passieve Radiatoren: De Soundlink Revolve 2 heeft twee passieve radiatoren aan weerskanten van de speaker zitten vs De Soundlink Color 2 heeft twee passieve radiatoren aan de achterkant van de speaker zitten.
 3. Batterijleven: De Soundlink Revolve 2 heeft een gemiddeld batterijleven van 13 uur vs De Soundlink Color 2 heeft een gemiddeld batterijleven van 8 uur.
 4. Charging Dock: De Soundlink Revolve 2 is compatibel met de Charging Cradle vs De Soundlink Color 2 is dat niet.

Ad 1 De woofer van de Revolve 2 staat op de diffuser gericht. De diffuser zorgt ervoor dat het geluid in alle richtingen wordt verspreidt. Simpel gezegd: Omnidirectioneel = alle richtingen, Akoestische = geluid, Diffuser = verspreider.

Ad 2 Passieve radiatoren zijn geen drivers omdat ze geen spoel hebben. Ze zijn dus passief, maar zorgen wel voor een verbeterde bas t.o.v. speakers die dit niet hebben.

Meer informatie of de Soundlink Revolve 2 of Soundlink Color 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.
Bose Soundlink Revolve 2 water en stof bestendig
Bose Soundlink Color 2

2 Connectiviteit

 1. Bluetooth: De Beide speakers hebben Bluetooth versie 4.2.
 2. Multifunctionele knop: De multifunctionele knop op beide speakers geeft je de mogelijkheid spraakassistenten op je smartphone of tablet te bedienen als je verbonden bent met de speaker. Ook kan je hiermee oproepen beantwoorden en je playlist bedienen.
 3. SimpleSync: Beide speakers zijn compatibel met Bose SimpleSync.
 4. Fysieke poorten: Beide speakers hebben een Micro-USB poort en een 3,5 mm aux poort. Helaas geen USB-C voor sneller opladen of USB-A die als powerbank zou kunnen dienen.
 5. Applicatie: Beide speakers zijn te gebruiken met de Bose Connect app.

3 Fysieke kenmerken

 1. Afmetingen: De Soundlink Revolve 2 is 15,2 x 8,2 x 8,2 cm groot vs De Soundlink Color 2 is 13,7 x 12,7 x 5,7 cm groot.
 2. Gewicht: De Soundlink Revolve 2 weegt 660 gram vs De Soundlink Color 2 weegt 544 gram.
 3. Kleuren: De Soundlink Revolve 2 is verkrijgbaar in het zwart en in het grijs vs De Soundlink Color 2 is verkrijgbaar in het zwart, blauw, geel, rood en in het wit.
 4. IPX Rating: De Soundlink Revolve 2 heeft een IP55 rating vs De Soundlink Color 2 heeft een IPX4 rating.
 5. Stootbestendig: De Soundlink Revolve 2 heeft rubberen banden aan de bovenkant en onderkant. Hierdoor kan hij tegen een licht stootje vs De Soundlink Color 2 heeft een volledig siliconen behuizing waardoor hij licht stoot bestendig is maar ook makkelijker in de hand ligt als hij nat is geworden in de regen.

Ad 4 De Revolve 2 is een tikkeltje beter beschermt tegen water. Maar hij is ook bestand tegen een bepaalde mate van stof en/of zand. De Soundlink color 2 is alleen tegen spatwater beschermt.

Bose Soundlink Revolve 2
Bose Soundlink Color 2 fysieke kenmerken

4 Conclusie

De Soundlink Revolve 2 heeft een betere soundstage/geluidsverspreiding. Hij is iets krachtiger, groter en heeft een beter batterijleven. Ook is de Revolve 2 beter beschermt tegen ruwe omstandigheden. Maar de Soundlink Color is goedkoper.

5 Aankoop advies

In onze beleving heeft de Revolve 2 stukken meer te bieden. Dus als je de extra centen er voor over hebt adviseren we je voor de Revolve 2 te kiezen. Het sap is het persen waard.

Meer informatie of de Soundlink Revolve 2 of Soundlink Color 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.