1 Features & Eigenschappen samengevat

Hieronder vind je de belangkrijkste kenmerken en eigenschappen van beide speakers kort op een rijtje.

Bose Soundlink Revolve 2:

 • €199,-
 • 360 Graden geluidsverspreiding
 • Bluetooth
 • Bose Connect app
 • 13 uur batterijleven
 • Via speaker toegang tot spraakassistenten
 • IP55 spatwaterdicht en enigzins stofdicht
 • Licht schokbestendig
 • 660 Gram

UE Megaboom 3:

 • €159,-
 • 360 Graden geluidsverspreiding
 • Bluetooth
 • Compatibel met de UE Boom app
 • Batterijleven van 20 uur
 • IP67 Stof- en waterdicht
 • Valbestendig
 • 0,91 Kilo

2 Performance

 1. Drivers & Passieve Radiatoren: De Soundlink Revolve heeft één full-range woofer en twee passieve radiatoren vs De Megaboom 3 heeft twee full-range woofers en twee passieve radiatoren.
 2. 360 Graden geluidsverspreiding: De Soundlink Revolve 2 heeft 360 graden geluidsverspreiding dankzij  een omnidirectionele akoestische Diffuser (verspreidt het geluid in alle richtingen) vs De Megaboom 3 beschikt niet over een diffuser, maar heeft aan twee kanten een woofer en passieve radiator zitten waardoor het geluid twee kanten op geblazen wordt. De Soundlink Revolve 2 heeft een betere geluidsverspreiding vs De Megaboom 3.
 3. Equalizer: Beide speakers hebben een equalizer in de applicatie.
 4. Speakerphone: Beide speakers hebben een speakerphone.
 5. Batterijleven: De Soundlink Revolve 2 heeft een gemiddeld batterijleven van 13 uur vs De Megaboom 3 heeft een gemiddeld batterijleven van 20 uur.
 6. Charging Dock: De Soundlink Revolve 2 is compatibel met de Bose Soundlink Laadstation vs De Megaboom 3 heeft een D-ring onder de speaker die je weg kan halen. Vervolgens is hij compatibel met de UE Charging Dock.
 7. Multifunctionele knop: De Soundlink Revolve 2 heeft een multifunctionele knop waarmee je tevens een digitale spraakassistent op je bron (smartphone of tablet) kan aanspreken vs De Magic button op de Megaboom 3 is vergelijkbaar, maar je kan er geen digitale spraakassistent mee aanspreken op je bron.
Bose Soundlink Revolve 2 water en stof bestendig
UE Megaboom 3 partyspeaker

3 Connectiviteit

 1. Bluetooth versie: Beide speakers beschikken over Bluetooth
 2. Digitale spraakassistenten: De Sounlink Revolve 2 is geen smart speaker maar dankzij de speakerphone kan je wel een spraakassistent op je smartphone of tablet bedienen vía de speaker vs Dit is met de Megaboom 3 niet mogelijk.
 3. Partymodus vs Party up: De Soundlink Revolve 2 heeft SimpleSync waardoor je twee Bose speakers gesynchroniseerd kan laten afspelen. Met Partymodus in de Bose Connect app kan je meerdere Revolve speakers koppelen voor een stereo setup vs De Megaboom 3 is te koppelen met meerdere Megaboom of Boom speakers in de app. Het is een vergelijkbare feature als de Partymodus van Bose. Maar tegenover SimpleSync van Bose heeft UE niets te bieden.
 4. NFC: De Soundlink Revolve 2 heeft NFC (Near Field Communications) waardoor je snel en makkelijk met je bron kan koppelen als je de speaker opstart vs De Megaboom 3 heeft dit niet.

4 Fysieke kenmerken

 1. Afmetingen: De Soundlink Revolve 2 is 15,2 x 8,2 x 8,2 cm groot vs De Megaboom 3 is 22,5 x 8,7 x 8,7 cm groot.
 2. Gewicht: De Soundlink Revolve 2 weegt 660 gram vs De Megaboom 3 weegt 910 gram.
 3. IPX Rating: De Soundlink Revolve 2 heeft een IP55 rating vs De Megaboom 3 heeft een IP67 rating. De Megaboom 3 is hierdoor beter beschermt tegen ruwe omstandigheden.
 4. Stoot- en valbestendig: De Soundlink 2 heeft boven en onder een rubberen band waardoor hij een beetje stootbestendig is vs De Megaboom 3 is volledig stoot en valbestendig gemaakt dankzij een solide behuizing. Smijt de speaker alleen niet door de kamer. Dat is wellicht wat veel van het goede. Dit gecombineerd met een betere IPX rating maakt de Megaboom 3 stukken robuuster.
 5. Beschikbare kleuren: De Soundlink Revolve 2 is verkrijgbaar in het zwart en in het grijs vs De Megaboom 3 is verkrijgbaar in het zwart, paars, rood en blauw.
Bose Soundlink Revolve 2
UE Megaboom 3 Bluetooth speaker

5 Conclusie

De Soundlink Revolve 2 ziet er misschien iets minder cool en gelikt uit als de Megaboom 3, maar de geluidskwaliteit is stukken beter. Hij gaat iets minder hard maar is zuiverder, helderder en laat meer details horen in muziek. Ook is de geluidsverspreiding beter dan die van de Megaboom 3.

De Megaboom 3 is daartegenover weer een stuk robuuster omdat hij beter tegen stof, water, en stootjes kan. Qua connectiviteit, bediening (zowel fysiek als in de app) doen ze niet veel voor elkaar onder.

De Megaboom 3 is meer een partyspeaker in onze optiek. Die leent zich daar uitstekend voor. Maar wil je geluid van topklasse? Kies dan de Soundlink Revolve 2.