Bose Soundlink Revolve vs Revolve 2 | Bose update na vele jaren de Revolve Serie

Bose heeft in januari 2021 uit zijn bluetooth speaker line-up een nieuwe uitvoering van de Soundlink Revolve en Revolve Plus uitgebracht. De oude Soundlink Revolve dateerde alweer uit het jaar 2017 en was in speaker termen relatief oud. We vergelijken de Soundlink Revolve vs Revolve 2 met elkaar zodat je best mogelijke aankoopbeslissing kan nemen. We hebben ook een vergelijking voor je gemaakt tussen de Soundlink Revolve 2 vs Revolve+ 2.

Soundlink Revolve vs Revolve 2

1 Het ontwerp blijft hetzelfde

Je ziet het goed. Er zijn geen veranderingen aan het ontwerp van de speaker aangebracht. Never change a winning team zullen ze bij Bose gedacht hebben bij het ontwikkelen van de nieuwe Soundlink Revolve. De speaker is nog altijd 15,2 x 8,2 x 8,2 groot (HxBxD) en weegt 660 gram.

Dat het formaat en het gewicht hetzelfde is gebleven hoeft niet raar te zijn. Maar dat Bose er niet voor heeft gekozen de fysieke connectiviteit te verbeteren is ons een raadsel. Want nog steeds zit er een micro-usb poort in de speaker verwerkt in plaats van een USB-C poort. Nu komt Bose nna 4 jaar met een update en dan vergeten ze de speaker toekomst proof te maken door eventjes de USB poort up te daten.

Meer informatie of de Bose Soundlink Revolve of Revolve 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

2 IPX4 vs IP55

Het ontwerp blijft dan wel hetzelfde, de behuizing zelf is wel verbeterd. Zo heeft de Soundlink Revolve een IPX4 waarmee hij spatwaterdicht is. De Soundlink Revolve 2 heeft een IP55 rating. Hiermee is hij iets beter betand tegen water, maar hij is ook bestand tegen stof. Beide speakers zijn stootbestendig dankzij de rubberen randen en solide behuizing. De Revolve 2 is dus net wat beter bestand tegen de elementen en ruwere omstandigheden.

3 Conclusie

De Soundlink Revolve 2 is t.o.v. de Soundlink Revolve lichtelijk verbeterd. Het design blijft onveranderd. Maar de performance is waar het verschil in zit.

  • Je hebt je hebt een iets betere batterijleven omdat de Revolve 2 een uur langer mee gaat: 13 uur vs 12 uur
  • Het geluid, inclusief de geluidsverspreiding is kwalitatief beter.
  • De Revolve 2 heeft IP55 rating vs de IPX4 rating van de Revolve. Hierdoor is hij beter bestand tegen water, maar ditmaal ook stofbestendig.

Wat is er niet verbeterd?

  • Nog steeds geen USB-C poort maar een Micro USB poort.
  • Nog steeds geen ingebouwde wifi.