Bose Soundlink Revolve Review | De beste geluidsverspreiding die er is.

Met de Bose Soundlink Revolve uitgekomen in 2017, haal je een draadloze bluetooth speaker in huis met 360 graden geluidsverspreiding. De 360 graden geluidsverspreiding zorgt ervoor dat iedereen de muziek op dezelfde manier ervaart zonder dat het uitmaakt waar je ten opzichte van de speaker staat. Dankzij 12 uur batterijleven geeft de je speaker met gemakt een volle dag muziek op pad, zonder dat de muziek ermee ophoudt. Wens je net iets meer ‘bang for your buck?’ Dan is er ook nog altijd de grotere en krachtigere Soundlink Revolve+.

1 Pluspunten

 • 360 Graden geluidsverspreiding

 • 12 Uur accuduur

 • Krachtig maar compact

 • Partymodus voor extra volume

 • Makkelijk mee te nemen

 • Plens dicht

 • Schokbestendig

 • Bose Connect app

 • Stijlvol en naadloos design

 • Universele schroefbevestiging

 • Multifunctionele knop

Minpunten

 • Het laadstation wordt niet standaard meegeleverde

 • De prijs

 • Geen Wifi

2 Het geluid

Een van de fijnste features van de Bose Soundlink Revolve in het dagelijks gebruik vinden wij de 360 graden geluidsverspreiding die de bluetooth speaker produceert. Het maakt niet uit waar je de speaker in de kamer of buiten neerzet, je ervaart altijd dezelfde geweldige geluidskwaliteit die uit deze speaker komt geblazen. Dit bewerkstelligd Bose met door middel van een “transducter” die naar beneden richt. Het geluid kaatst dan tegen een “omnidirectionele akoestische deflector” aan de onderkant van de speaker die al het geluid alle richtingen op stuurt zonder enige stille zones.

Bij Bose staat de luisterervaring van de gebruiker altijd centraal. Dit is een van de redenen dat we Bose zo´n steengoed merk vinden. Hoe je het ook went of keert, bij een bluetooth speaker gaat het altijd eerst om het geluid, en pas daarna om alle extra features die een bluetooth speaker te bieden heeft. Bose slaat daarmee dan ook de spijker op zijn kop.

Met twee passieve radiatoren aan beide kanten van de speaker krijg je een diepe en volle Bass. In grote ruimtes zijn er gevallen dat de Bass lichtelijk overstuurd. Alleen hebben we daar zelf geen last van gehad en konden we het niet met het blote oor waarnemen.

Met de Partymodus weet je nog eens wat extra volume uit de speaker te persen. Dit is niet alleen handig bij een feestje in huis. Maar ook als je buiten bent reikt het geluid net ietwat verder met de Partymodus aan.

3 Het ontwerp

De alluminium behuizing met bumper aan de boven en onderkant geeft een solide feeling aan de speaker. Met dank aan het alluminium blijft hij zijn lichtgewicht karakter houden maar met de voordelen van een metalen behuizing. Vaak zijn de goedkopere bluetooth speakers van plastic gemaakt. Hoewel plastic een degelijk materiaal is, voelt de Bose Soundlink Revolve met zijn metalen behuizing ook echt aan als een premium product.

We vinden de Soundlink Revolve een perfecte speaker om mee op reis te nemen omdat hij zo compact is. Zwaar is de speaker ook niet met 660 gram. Het formaat is vergelijkbaar met de JBL Flip 4. Wellicht is dat een goed referentiepunt aangezien veel mensen de Flip 4 wel eens gezien hebben.

4 Soundlink Revolve VS Soundlink Revolve+

Op de Revovle+ zit een handvat om de speaker wat makkelijker mee te nemen. Dit is dan ook nodig omdat de Revolve+ duidelijk een maatje groter en zwaarder is dan de gewone Revolve. Het extra gewicht en formaat zorgt er dan weer wel voor dat Bose in de Revolve+ meer power in heeft kunnen bouwen. Met de Soundlink Revovle+ haal je een batterijduur van 16 uur i.p.v. de 12 uur die de Soundlink Revolve je te bieden heeft.

5 Connectiviteit & bediening

5.1 Bose connect app

Swipe met de Bose Connect app tussen je bronnen. De speaker probeert automatisch na het inschakelen, met de laatste twee bronnen verbinding te maken om het gebruikersgemak te verhogen. Je kan ook heel simpel tussen de bronnen schakelen door simpelweg op de ene bron de muziek te pauzeren en op de andere vervolgens weer af te spelen. Ezie.

Twee Soundlink Revolve speakers paren is ook een heerlijke luxe. Hierdoor krijg je een echt stereo effect met linker en rechter audiokanalen. De speakers vullen zo ook nog eens grotere ruimtes nóg beter met geluid.

5.2 Voice prompt

De ingebouwde voice prompt geeft aan hoeveel % batterijduur je nog hebt, met welke bron je bluetooth verbinding hebt en bijvoorbeeld door welk telefoon nummer gebeld wordt. Maar soms kan je ook een beetje koekoek worden van steeds maar weer die metalen voice prompt.

It’s Ezie: Schakel de voice prompt uit door de + en – volumeknoppen tegelijk in te houden.

5.3 Bluetooth verbinding

De Soundlink Revolve heeft een bluetooth bereik van maximaal 9 meter net als de Soundlink Mini 2. Eerlijk gezegd raken we daar niet zo van onder de indruk. Want bluetooth speakers hebben tegenwoordig al snel een bluetooth bereik van 20 tot wel 45 meter. Zeker binnen deze prijscategorie hadden we hier wel wat meer van verwacht. 9 Meter klinkt misschien veel, maar je zult altijd in de buurt moeten blijven met je audio bron. Ben je in het park of buiten aan het barbecueën? Als je naar het toilet gaat of je loopt naar binnen met je smartphone in je broekzak, dan begint de muziek al snel te haperen of valt zelfs helemaal uit.

5.4 Siri en Google assistent spraakopdrachten

Met één druk op de multifunctionele knop wanneer je telefoon niet binnen handbereik ligt, kan je Siri of Google assistent spraakopdrachten geven. De speaker heeft geen Wifi en is niet multiroom ready. Maar met de ingebouwde speakerphone kan je via je smartphone toch spraakopdrachten geven als je aan het koken bent en je handen vies zijn of je hebt gewoon je handen vol.

6 IPX4: Plens dicht

Met een IPX4 certificering is de Bose Revolve plens dicht. Het is een van de laagst mogelijke classificering, dus houd er rekening mee dat hij niet volledig waterdicht is. Laat hem dus niet in het water vallen.

Je kan er het beste vanuit gaan dat hij wel tegen een klein beetje water kan maar ook niet veel meer. Zo kan je hem in de badkamer zetten maar niet mee onder de douche nemen. Het is dus geen suikerklontje, maar ook geen hypermoderne onderzeeër.

7 Batterijduur

Nou heeft de speaker een batterijduur van 12 uur, wat niet het meest indrukwekkende is vergeleken met andere soortgelijke speakers op de markt. Maar het gaat, in onze optiek, bij Bose voornamelijk om de geluidskwaliteit. En dan zijn we maar al te gewillig om wat in te leveren op batterijduur.

De volle 12 uur hebben we op 50% tot 60% van het volume niet weten te behalen. We raden je aan om 15% van de aangegeven batterijduur af te halen om te kijken of je vervolgens nog voldoende hebt aan die batterijduur. Producenten geven ook altijd een gemiddelde batterijduur aan. Bij een laag volume hoeft de speaker minder hard te werken dan bij de hoogste volumes, waardoor je altijd een verschil hebt in de hoeveelheid uren je uit de batterij weet te persen.

Wanneer je de bluetooth speaker aan zet, verteld Miss Bose nog eens hoeveel batterij% je nog over hebt. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan.

Bose heeft tevens een ook een optioneel laadstation voor de Soundlink Revolve. Let wel, het laadstation wordt dus niet standaard meegeleverd.

8 Wat zit er in de doos?

 • Soundlink Revolve
 • Micro USB kabel
 • USB voeding
 • Netadapter

10 Specificaties

SoortSpecificatie
MerkBose 
TypeBluetooth speaker, Draadloze speaker
Garantie2 jaar fabrieksgarantie
KleurenZwart, Zilver
Hoogte15,2 cm
Breedte8,2 cm
Diepte8,2 cm
Gewicht660 gram
Bluetooth Versie 4.29 Meter bereik
WifiNee
Input USB C & 3,5 mm Audio jack
Geluidsweergave360 Graden geluidsverspreiding
NFC
Ja
Powerbank functie
Ja
CertificeringIPX4 (Plens dicht)
Speakerphone
Ja