JBL Boombox 2 Review Camouflage | Waterdichte Draagbare Bluetooth Speaker

De JBL Boombox 2 is een van de dikste bluetooth speakers op de markt. Hij is ervoor gemaakt om mee op pad te nemen en overal een feest te bouwen. De speaker is volledig waterdicht met een IPX7 rating, weegt 5,9 kilo en beschikt over bluetooth versie 5.1. Hij is sinds april 2020 beschikbaar en beschikt daarom ook over het nieuwe JBL Partyboost i.p.v JBL Connect+. Je leest hier verderop deze jbl boombox 2 review meer over.

Wij nemen de speaker onder de loep zodat jij de juiste aankoop beslissing kan maken. Je gaat leren over de plus- en minpunten van de boombox, de geluidskwaliteit, de fysieke kenmerken, connectiviteit en batterijleven van de bluetooth speaker. We kunnen alvast verklappen dat de Boombox 2 in onze top 5 premium bluetooth speakers is beland. Daar heeft hij het opgebokst tegen o.a. de Sonos Move.

JBL Boombox 2 camouflage

1 Pluspunten

  • 12 Uur batterijleven

  • Powerbank functie

  • Partyboost

  • IPX7 Waterdicht

Minpunten

  • JBL Partyboost is niet compatibel met JBL Connect (+)

  • Geen equalizer beschikbaar

Meer informatie of de JBL Boombox 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

2 De geluidskwaliteit van de Boombox 2

2.1 Lage frequenties

De speaker presteert het beste op de lage tonen. De nadruk is overduidelijk op de bas gelegd. JBL heeft de bas een boost gegeven op de aller laagste frequenties, rond de 40/50 Hz. Op deze lage frequenties horen we met het blote oor niet zo veel maar voelen we de bas vooral. Je krijgt hierdoor die echte trilling in je darmen en een pompende bas. Op het middelste spectrum van de bas had wat meer de nadruk mogen liggen als JBL een super hoge geluidskwaliteit had willen najagen. Maar we hebben het vaag vermoeden dat ze een partyspeaker willden maken die iedereen wegblaast met zijn dikke bas. Daar zijn ze dan ook 100% in geslaagd.

2.2 Midden tonen

Op de bas wordt dus de nadruk gelegd. Maar waar het meeste gebeurd bij muziek zijn de midden tonen. Het verbaasde ons niet dat net als bij veel van de nieuwe JBL speakers de midden tonen naar voren worden gedrukt. Zo krijg je een goed uitgebalanceerd geluid en worden deze tonen niet overrompeld en overstemd door de bas. JBL noemt dit zelf “JBL signature pro sound” of “JBL pro sound.” Het gaat hierbij dan om dit geluidskarakter wat de speakers of koptelefoons van JBL hebben.

2.3 Hoge frequenties

De hoge tonen komen wat minder naar voren en dan de bas en midden tonen. Jammer, omdat we de speaker vooral buiten gebruikt hebben. En juist hier zijn de hoge tonen super belangrijk omdat die veel beter door de buitenlucht heen snijden. We zitten nu in coronatijd, dus we hebben hem niet mee naar een barbecue of een chill feest buiten kunnen nemen. Maar als je buiten in het park op een afstandje luisterd merk je dat vooral de hoge tonen/geluidseffecten wat minder gedetailleerd zijn en naar voren komen. Dit merkte we vooral bij het nummer Schwindelig van Kollektiv Turmstrasse.

Een greep uit de nummers waar we de boombox 2 mee getest hebben. Staat er een tussen die je aanspreekt? Zet hem aan voor wat geluid tijdens het lezen of als tussendoortje.

Kollektiv Turmstrasse – Grillen im Garten

Kanye West –
Good Morning

Bibio –
Lovers’ Carvings

Volbeat – The Devil’s Bleeding Crown

3 Design: de fysieke kenmerken

JBL Boombox 2 camouflage Design3.1 Het handvat

Ten opzichte van de boombox 1 is er niet veel veranderd qua uiterlijk van de speaker. Er zijn slechts wat details aangepast. Aan de binnenkant van het handvat zitten nu antislip ribbels. Deze zitten op een grijze plaat die doorloopt onder het handvat. Het geeft de speaker net een stoerder randje, maar echt een functionele meerwaarde heeft het niet. Bij de JBL Xtreme 3, Go 3 en Clip 4 zagen we deze  ook terug in precíes dezelfde stijl. Ook bij de Charge 5 die is aangekondigd zie je dezelfde stijl terug.

Net als de Boombox 1 heb je de speaker altijd goed vast en ligt prima in de hand. We hebben bij de Boombox 1 tijdens onze vergelijking niet eens gelet op het feit of de boombox uit onze handen gleed, omdat deze dat simpelweg niet deed. Dat doet hij nu ook niet. Hij voelt wat chiller aan met je vingers. Maar het is meer een gimmick dan een echte waardevolle nieuwe toevoeging.

3.2 De passieve radiatoren

De passieve radiatoren aan de zijkant zijn onbeschermd. Het ziet er vet uit maar we waren eerst altijd bang dat ze snel kapot zouden gaan omdat er niets overheen zit. Bij het testen hebben we vaak ruig op de radiatoren lopen drukken tikken duwen en trekken. Maar hoe ruw je er ook mee omgaat, ze beschadigen niet bij ons. Dus ze kunnen veel meer hebben dan je in eerste instantie zou denken. Tart het lot niet door er allemaal scherpe voorwerpen tegenaan te smijten. Maar ze kunnen prima een stootje hebben ook al wordt dit niet gespecificeerd.

3.3 LED indicatie

Onder het logo op de gril zit een verticaal ledlampje. Hiermee lees je het batterijleven af. Dit is wel echt handig als je ergens bent en je telefoon is leeg. Dan weet je of de accu nog vol genoeg zit om je telefoon wat op te laden en vervolgens gewoon muziek te kunnen blijven luisteren met je speaker.

Meer informatie of de JBL Boombox 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

4 Connectiviteit

Ten eerste heeft de Boombox natuurlijk bluetooth. Hij beschikt over de bluetooth versie 5.1. Je verbindt de speaker super snel met je smartphone. Een kind kan de was doen.

4.1 JBL Partyboost

Ten tweede beschikt de luidspreker over Partyboost. Met JBL Partyboost kan je onwijs veel JBL speakers met elkaar koppelen. We maken hier zelf bijna nooit gebruik van. Zeker nu niet omdat er geen feesten barbecue’s zijn. Zo zijn er ook geen andere die een JBL speaker meenemen om die van ons mee te koppelen. Maar je kan dus met de Partyboost andere speakers met Partyboost koppelen voor een stereo geluid.

Het is niet zo dat ze het geluid gesynchroniseerd afspelen. Je krijgt echt een linker en rechter kanaal als je er twee hebt gekoppeld. Het nadeel aan partyboost is weer dat het alleen compatibel is met de nieuwste speakers van JBL. Het is niet achterwaarts compatibel met JBL Connect of JBL Connect+. De speakers die tot dusver over Partyboost beschikken zijn:

4.2 JBL Portable App

JBL heeft de app een nieuwe naam gegeven. Hij heet nu JBL Portable App in plaats van JBL connect app. We vinden het wel zuur dat er nog steeds een equalizer is om op zijn minst de bas of trebble naar eigen smaak aan te passen. Hopelijk gaat JBL dit in toekomstige updates van de app en/of speakers integreren.

4.3 Poorten

Tot slot beschikt de speaker over een aantal fysieke poorten. Zo heeft hij een poort voor de power adapter. Een USB A poort waarmee je je smartphone kan opladen. Én hij heeft een AUX poort om bijvoorbeeld een koptelefoon of ander apparaat op aan te sluiten.

5 Batterijleven

Op de site van JBL staat dat je 24 uur met een volle accu kan doen. Dit haal je alleen als je het volume op ongeveer 20 tot 30% zet. Als hij langere tijd op hoge volumes aan staat zakt het batterijleven met ongeveer 40 tot 50%. Dan hou je nog maar een dikke 12 uur over. Hij gaat dus wel echt lang mee als je hem niet constant vol open zet. Maar na een dagje strand denken we dat je hem toch beter meteen weer op kan laden.

In de praktijk hebben we bij andere speakers nooit gehad dat hij leeg raakt als je hem ergens mee naar toe neemt omdat je er toch altijd op let dat hij is opgeladen voordat je gaat. Maar als je een weekendje weg gaat en vergeet bijvoorbeeld de oplader, dan is het wel chill dat je hem gewoon heel het weekend kan gebruiken.

Meer informatie of de JBL Boombox 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

6 Standaard meegeleverd

  • De boombox 2
  • Stroomkabel
  • Snelstartgids

7 Handleiding

8 Specificaties JBL Boombox 2

Boombox 2

Kleuren

Zwart, Camouflage

Hoogte

20,1 cm

Breedte

48,4 cm

Diepte

25,6 cm

Gewicht

5,9 Kilo

Bluetooth Versie

5.1

Batterijduur

24 uur en in 6,5 uur opgeladen

Powerbankfunctie

Ja

Geluidsweergave

Stereo

Watt

2x 30 (batterij) of 2 x 40 (netstroom)

Frequentiebereik

50 Hz – 20 kHz

Certificering

IPX7

Meer informatie of de JBL Boombox 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.