JBL Clip 3 vs JBL Clip 2

Clip! & Klaar is Kees. De JBL Clip 3 is een veelzijdige draadloos speakertje voor Hem en voor Haar. Gemaakt om overal mee naartoe te nemen. Clip hem met de Carabiner vast aan je tas, broek, tent of de rits van je jas. Waar je ook gaat of staat, deze portable speaker verrijkt elke activiteit. Het geluid voor een apparaatje van deze grootte is echt helemaal goud! Het is en blijft een mono speaker, dus zal het nooit klinken als een echte boombox. Maar laat je verrassen door het geluid van de JBL Clip speakers.

JBL Clip 3 VS JBL Clip 2

De JBL Clip 3 koop je bij Coolblue.nl, Coolblue.be of Bol.com.

De JBL Clip 2 koop je bij Bol.com.

JBL Clip 3

 • Het verschil in geluid is zeker de moeite waard. Het geluid is rijker, gaat harder en heeft een betere balans.

 • 2 uur extra batterijleven

 • De carabiner is robuuster en sterker door de verbinding waardoor een veel voorkomend probleem bij de Clip 2 uit de weg is geruimd.

JBL Clip 2

 • Met de audiojack die om de speaker heen zit gerold is ideaal om speakers mee te koppelen. Hiermee geef je het geluid nog een extra boost.

Het extra gewicht (26 gram) vinden wij te weinig om echt mee te laten wegen.

Het geluid

 • Hoge tonen oversturen een stuk minder op 100% volume maar je hoort nog wel een beetje dat hij er een randje aan zit. T.o.v. de Clip 2 is dit wel een merkbare verbetering. En dat terwijl de Clip 3 een stuk harder gaat ook nog. Klasse werk JBL!
 • Betere en heldere midden tonen.
 • De Bass klinkt zo goed als hij kan zijn bij een kleine Bluetooth speaker als de Clip 3. Hij heeft namelijk totaal geen grote klankkast wat altijd de Bass verbeterd. Hoe ze het doen weet ik niet, maar ze hebben een prima bas in het speakertje weten te persen. Hij is net een stukje minder dan de Clip 2. Maar de balans tussen bas midden en hoge tonen is verfijnd. > Wie is dan wel de Koning van de Bass? House of Marley – No Bounds
 • Op 100% volume vonden wij de Clip 3 en 2 niet ver van elkaar af liggen. Maar zodra je ook maar 1 of 2 tikjes lager gaat met het volume, lijkt het er op dat de Clip 3 de overduidelijke winnaar is ten opzichte van de Clip 2
 • De hoge tonen worden op 100% volume schril en schreeuwerig
 • Midden tonen zijn iets slapper op de Clip 2
 • Iets betere bas op 100% volume
 • Qua balans zorgt dit ervoor dat de hoge tonen naar onze mening een beetje teveel overheersen ten opzichte van de en Bass.

Wat zijn de Fysieke verschillen met de Clip 2?

 1. Geen ingebouwde Audio kabel. Vinden wij best jammer omdat je de speaker dus niet meer kunt koppelen om een extra dik effect te creëren.
 2. Play en volume knoppen zitten aan de voorkant van de speaker.
 3. De achterkant is volledig van rubber waardoor hij niet zo makkelijk meer wegglijd als hij nat is. Bij de Clip 2 is dit alleen een randje.
 4. De Clip is nu een metalen band geworden die volledig om de speaker heen loopt. Het is net een bumper. JBL heeft goed geluisterd naar de klanten zo te zien. Want bij de Clip 2 waren er veel klachten dat de verbinding waarmee de Clip vast zat aan de Clip 2, na veelvuldig gebruik versleet en loskwam. Je hoeft niet bang te zijn dat dit bij de Clip 3 ook gaat gebeuren.

Waterbestendig

Met een IPX7 certificering kan de speaker tot 1 meter diep, tot 30 minuten onder water blijven. Hij blijft ook drijven (soort van) op zijn zijkant.

Waterbestendig

Met een IP67 certificering kan de speaker tot 1 meter diep, tot 30 minuten onder water blijven en is stofdicht.

Batterijduur

De fabrikant geeft een playtime aan van 10 uur. Als je hem op 100% van het volume gebruikt, dan zal dit wat minder zijn. Het beste wat je kunt doen is 10% van de 10 uur aan playtime afhalen. Dan weet je of je er genoeg aan hebt zoals jij hem gaat gebruiken. Is de speaker leeg? Dan duurt het 3 uur om hem weer volledig op te laden.

Batterijduur

De fabrikant geeft een playtime aan van 8 uur. Als je hem op 100% van het volume gebruikt, dan zal dit wat minder zijn. Het beste wat je kunt doen is 10% van de 8 uur aan playtime afhalen. Dan weet je of je er genoeg aan hebt zoals jij hem gaat gebruiken. Is de speaker leeg? Dan duurt het 2,5 uur om hem weer volledig op te laden.

 

Conclusie

De Clip 3 gaat harder, heeft een rijker geluid en is beter uitgebalanceerd. Dit is waar voor ons dan ook het prijsverschil in zit. Heb je al een Clip 2 en vind je het geluid prima? Dan is het niet echt nodig om de upgrade aan te schaffen. Maar wil je voor het eerst een JBL Clip aanschaffen? Dan zijn de paar extra euro’s het zeker waard om voor de Clip 3 te gaan in plaats van de

Specificaties

SoortSpecificatie
Merk JBL
TypeBluetooth speaker
Garantie2 Jaar fabrieksgarantie
KleurenZwart, Blauw, Groen, Grijs, Roze, Rood,
Turquoise, Wit, Beige, Camouflage, Geel
Hoogte13,7 cm
Breedte9,7 cm
Diepte4,6 cm
Gewicht210 gram
InputMicro USB & Audio jack
Bluetooth 4.115 meter bereik
SpeakerphoneJe kan handsfree bellen via de speaker
CertificeringIPX7
SoortSpecificatie
Merk JBL
TypeBluetooth speaker
Garantie2 Jaar fabrieksgarantie
KleurenZwart, Blauw, Grijs, Rood,
Camouflage, Turquoise
Hoogte14,1 cm
Breedte9,4 cm
Diepte4,2 cm
Gewicht184 gram
InputMicro USB
Bluetooth 4.115 meter bereik
SpeakerphoneJe kan handsfree bellen via de speaker
CertificeringIP67

Gerelateerd aan: JBL Clip 3