JBL Flip 3 Stealth, draagbare bluetooth speaker

De JBL Flip 3 Stealth editie is een combinatie van de JBL Flip 3 en de JBL Flip 4. De Flip 3 is intussen in veel winkels uitverkocht en alleen nog maar tweede hands verkrijgbaar. Maar JBL heeft met de Flip 3 Stealth toch een kleine upgrade aan de Flip 3 gegeven die je nog wel in de winkels kunt krijgen.

De JBL Flip is zo’n beetje het wonderkindje van JBL. De Flip bluetooth speaker lijn van JBL is namelijk een van de meest populaire en gangbare speakers op de markt. Het is bijna de definitie van de draagbare bluetooth speaker geworden. Lees hieronder wat wij van de speaker vinden voordat je de speaker aanschaft. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

JBL Flip 3 Stealth editie - Draagbare bluetooth speaker

JBL Flip 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Pluspunten

 • Handige ledlampjes die aangeven hoeveel batterij je nog hebt

 • De Flip 3 Stealth is waterdicht

 • Met de ingebouwde speakerphone kan je handsfree bellen

 • Gemiddeld 10 uur batterijduur

 • Prijs / kwaliteit verhouding is uitstekend

Minpunten

 • Geen powerbankfunctie om je telefoon mee op te laden

 • Geen JBL Connect of Connect+

2 Wat is het verschil tussen de Flip 3, Flip 3 stealth en de Flip 4?

Wat is het verschil tussen al die JBL Flip speakers? De flip 3, fip 3 stealth, flip 3 black edition, flip 4 en zelfs flip 5, die deze zomer uit komt. Hoe kan je nou in godsnaam nog weten welke JBL Flip speaker je moet hebben en wat de verschillen zijn?!

JBL brengt ieder jaar of om de zoveel tijd een nieuwe versie uit van bepaalde speaker lijnen. Dit jaar bijvoorbeeld heeft JBL op CES

aangekondigd dat de JBL Flip 5 dit jaar uit komt.

De flip 3 stealth editie is in principe een combinatie van de Flip 3 en de Flip 4. Ze hebben naar de flip 3 en 4 gekeken en veel ‘overbodige’ features weggelaten. Je hebt met de Flip 3 stealth dus eigenlijk de buitenkant van de Flip 3 en de binnenkant van de Flip 4.

3 Kan de Flip 3 stealth tegen water?

Nou en of. De Flip 3 heeft een IPX7 certificering en kan daarmee tot een half uur lang, tot een meter diep onder water gedompeld worden. IPX7 betekend alleen niet dat hij stofdicht is. Misschien kan hij tegen een paar zandkorrels als je hem mee hebt genomen naar het strand. Maar ga er in ieder geval niet van uit. Want als hij daar écht tegen zou kunnen zou hij een IP67 certificering hebben gehad.

De speaker kan dus goed tegen water, maar niet tegen stof en zand. Kijk, hij is stevig gebouwd en kan waarschijnlijk best wel wat hebben. Maar tart het lot niet en wees zuinig op die nieuwe aankoop. 🙂

4 Batterijduur

De Flip 3 stealth geeft je bij een volledig opgeladen batterij 10 uur playback time. Je kan er alleen je telefoon niet mee opladen omdat hij geen powerbankfunctie heeft. Op zich wel jammer maar dat is de bedoeling geweest van de Flip 3 Stealth. Zo veel mogelijk features strippen van de speaker en vooral op het geluid focussen. Maar toch was het wel handig geweest als je je telefoon op kon laden met de speaker als hij bijna leeg is.

Als je een beetje zuinig doet met het volume van de speaker kan je redelijk ver over de 10 uur batterijduur gaan. Op 40% volume hebben we de 14,5 uur gehaald omdat de speaker dan een stuk minder hard hoeft te werken. Gebruik je hem op 90% of 100% volume dan haal je er minder dan 10 uur uit. Houd rekening met 5 tot 6 uur batterijduur op dit volume.

5 Watt zit er in de doos?

 • De JBL Flip 3 Stealth
 • Micro USB kabel
 • Beknopte handleiding
 • Veiligheidsblad
 • Garantiekaart

7 Specificaties Flip 3 Stealth

SoortSpecificatie
MerkJBL speakers
TypeBluetooth speaker, draadloze speaker
Garantie2 Jaar fabrieksgarantie
KleurenZwart
Hoogte6,4 cm
Breedte16,9 cm
Diepte6,4 cm
Gewicht450 Gram
Bluetooth Versie 4.115 meter bereik
Input 3,5 mm audio jack + Micro USB
GeluidsweergaveStereo
Max volume
80 dBa
Frequentiebereik80 Hz – 20 kHz
CertificeringIPX7 

8 Gerelateerd aan: JBL Flip 3 Stealth editie

JBL Flip 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.