JBL Go 2 | Heel veel Boem voor een Mini Boxje

JBL is met een nieuwe versie gekomen van de JBL Go. Het is een van de kleinste speakers op de markt en ideaal voor in en om het huis. Hij is super klein en draagbaar dus je kunt hem ook overal mee naar toe nemen als je dat wil. Hij is zelfs zo klein dan mensen zich zullen afvragen waar die muziek toch vandaan komt. Hij is in maar liefst 12! verschillende kleuren beschikbaar dus voor ieder wat wils.

JBL Go 2 Mini Bluetooth Speaker

1 Pluspunten

 • Makkelijk mee te nemen

 • Helder Geluid

 • Design

 • Bouwkwaliteit

 • Waterdicht

Minpunten

 • Batterijduur (5 uur)

 • Het Volume

2 Waterdicht

We zijn intussen gewend aan waterdichte speakers van JBL. Ook de JBL Go 2 is IPX7 gecertificeerd en dus waterdicht. Je kunt hem tot een meter diep onder water dompelen, maar let natuurlijk wel altijd goed op. Bij ons ging de Bluetooth verbinding ook haperen en heeft JBL de speaker niet ontworpen om hem te laten drijven.

3 Verrassend Lekker Geluid

Met slechts één driver weet JBL een hoop boem uit deze kleine box te persen. De hoge en midden tonen zijn zo helder als bronwater en de Bass is zo diep als je kan verwachten bij een speaker van dit formaat. Het is geen dikke surround sound geluid krachtpatser. Maar voor €29,99 produceert de JBL Go 2 een top geluid voor zijn formaat. We zouden JBL in hun gezicht spugen als we deze Bluetooth speaker als ‘keuken speakertje’ af zouden doen. In ieder geval niet zoals we de standaard keuken speakertjes kennen.

4 Productvideo

5 JBL Go 2 vs Go 1?

 1. De JBL Go 2 klinkt iets krachtiger en luider dan de JBL Go. De lage tonen, de Bass is een stukje beter bij de 2e versie van de Go. Het lijkt er op dat de Bass op de Go een stuk meer vervormd met name als je de speaker op een hoog volume gebruikt. Dit is bij de Go 2 een heel stuk minder het geval. Verder zit er in het geluid van de twee speakers niet veel verschil.
 2. Aan het uiterlijk zie je direct dat hoeken zijn afgerond. Je hebt niet meer de puntige hoeken zoals je die op de eerste versie wel had. Over smaak valt uiteraard te twisten maar het ziet er een stukje stakker uit.
 3.  De bouwkwaliteit vinden wij de grootste vooruitgang. De Go voelt 100% aan als een plastic doosje. Terwijl de nieuwe Go 2 een aluminium/metalen feeling heeft. De hoeken zijn rond gemaakt waardoor hij fijner in de hand ligt.
 4. De nieuwe versie is zoals eerder aangegeven IPX7 gecertificeerd en dus waterdicht. Als het aankomt op gebruikersgemak de handigste toevoeging.

6 Batterijduur

De producent geeft een playtime aan van 5 uur. Als je hem op 100% van het volume gebruikt, dan zal dit wat minder zijn. Het beste wat je kunt doen is 15% van de 5 uur aan playtime afhalen. Dan weet je of je er genoeg aan hebt zoals jij hem gaat gebruiken. Is de speaker leeg? Dan duurt het 2,5 uur om deze weer op te laden. De kabel om je Go 2 op te laden is wel wat aan de korte kant. 

7 Specificaties

SoortSpecificatie
MerkJBL
Type Bluetooth Speaker
Garantie2 jaar
KleurenBlauw, Champagne, Bruin, Groen/Blauw, Groen, Grijs, Mint,
Donkerblauw, Oranje, Rood, Geel
Hoogte7,12 cm
Breedte8,6 cm
Diepte3,16 cm
Gewicht184 gram
Bluetooth10 meter bereik
Input Micro usb & Audio jack
CertificeringIPX7 (Waterdicht)

8 Alternatieven