JBL Go 3 vs Clip 4 | Clip and go with the Banana

Twijfel je tussen de JBL Go 3 en de Clip 4? We gaan je helpen de juiste keuze te maken. Er kleven een aantal voordelen en nadelen aan beide JBL speakers. We behandelen eerst de verschillen. Daarna lees je aan welke behoefte iedere speaker voldoet.

1 De verschillen

De belangrijkste verschillen:

  1. Het vermogen: De Go 3 heeft 4,3 watt aan vermogen vs De Clip 4 heeft 5 watt aan vermogen.
  2. Batterijleven: De Go 3 heeft een batterijleven van 5 uur vs De Clip 4 heeft een batterijleven van 10 uur. 
  3. Design: De go 3 is vierkant en kan je plat neerleggen of neerzetten vs De Clip 4 kan je alleen neerleggen of ergens aanhangen met de karabijnhaak.
  4. De prijs: Op moment van schrijven betaal je voor de Go 3 ongeveer €32,- en voor de Clip 4 ongeveer €50,-

Ad 1 De Clip 4 heeft iets meer vermogen en gaat ietjes harder. Het geluid is ook wat beter uitgebalanceerd en zuiverder.

Ad 3 De Go 3 leent zich meer om ergens neer te zetten en geluid de ruimte in te projecteren. De Clip 4 kan je niet handig ergens in de kamer neerzetten zodat hij horizontaal geluid de ruimte in blaast.

2 De overeenkomsten

  1. De Fysieke bediening: Beide speakers hebben dezelfde fysieke knoppen op de speaker zitten
  2. De connectiviteit: Beide speakers hebben bluetooth 5.1
  3. Géén partyboost: Beiden speakers beschikken helaas niet over JBL Partyboost om meerdere JBL speakers met elkaar te verbinden voor een stereo geluidsweergave.
  4. Het ontwerp: Beide speakers komen uit dezelfde generatie JBL speakers met het kenmerkende design en JBL logo erop.
  5. De bouwkwaliteit: Beide speakers hebben een IP67 rating. Dit wil zeggen dat ze tegen stof en water kunnen. Je moet het lot natuurlijk niet tarten. Maar ze kunnen prima mee naar het zwembad, het strand, het park of op avontuur als je gaat mountainbiken of hiken.

3 Voor welke situaties geschikt?

De Go 3 is meer een speakertje voor in en om het huis. Zet hem in de keuken, neem hem mee naar het zwembad of gebruik hem voor een lekker achtergrond muziekje bij een kampvuurtje. De Clip 4 daarentegen leent zich meer voor avontuur. Hij is wat robuuster en makkelijker ergens aan vast te maken dankzij de metalen karabijnhaak. Ook is het geluid wat krachtiger waardoor hij wat beter uit de voeten kan in een drukkere omgeving.

Daarnaast gaat ook de batterij van de Clip 4 dubbel zo lang mee als die van de Go 3. Als je een dagje op pad gaat heb je maar een paar uurtjes plezier van de Go 3, terwijl de Clip 4 bijna een hele dag mee gaat als je het volume niet constant vol open hebt staan.

De Go 3 adviseren we dus als je vooral een compact speakertje van goede kwaliteit zoekt die je in en om het huis gaat gebruiken. Waar we we de Clip 4 adviseren voor de wat actievere luisteraars die hem mee op reis en op avontuur gaat nemen.

4 Specificaties

Go 3

Clip 4

KleurenZwart | Camouflage | Groen | Rood | Roze | Blauw

Zwart | Blauw | Grijs | Groen | Rood | Bruin/Roze | Roze | Wit

Hoogte7,5 cm

13,45 cm

Breedte8,75 cm

8,63 cm

Diepte4,13 cm

4,6 cm

Gewicht209 Gram

239 Gram

Bluetooth Versie
5.1

5.1

Batterijduur5 uur

10 uur

PowerbankfunctieNee

Nee

GeluidsweergaveMono

Mono

Vermogen
4,2 Watt

5 Watt

Frequentiebereik100 Hz – 20 kHz

100 Hz – 20 kHz

CertificeringIP67 (water- en stofdicht)

IP67 (water- en stofdicht)

HandleidingHandleiding Go 3

Handleiding Clip 4