JBL Go 3 Review | Mini Bluetooth Speaker | Water- & Stofbestendig

De JBL Go 3 is de meest compacte bluetooth speaker in de line-up van JBL. Hij beschikt over JBL Original Pro Sound en heeft een IP67 certificering. Hiermee is hij waterdicht en stofbestendig. De opvolger van de JBL Go 2 heeft een nieuw jasje gekregen en een in zijn algemeen verbeterde geluidskwaliteit. Met de speaker kan je 5 uur genieten van je muziek als de batterij volledig is opgeladen. Is de batterij leeg dan laadt je deze met de USB-C kabel binnen 2,5 uur weer volledig op.

De Go 3 is de ideale pocket size speaker en ideaal om als cadeautje te geven aan bijvoorbeeld een aanstaande backpacker of buitensporter.

JBL Go 3 of Go 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Pluspunten

  • Relatief krachtig geluid met JBL Original Pro Sound

  • Super compact ontwerp

  • Waterbestendig en Stofbestendig

Minpunten

  • Geen JBL Connect (+) of Partyboost

  • Met maximaal 5 uur batterijleven kan je de speaker niet voor een volle dag gebruiken als je op pad gaat.

2 Het geluid

De Go 3 is klein van stuk, maar met de 4,3 x 4,7 mm racetrack driver (ovaal) produceert de speaker een relatief warm, vol en krachtig geluid. Het geluid is natuurlijk in verhouding tot het formaat van de speaker. Je moet natuurlijk niet verwachten dat je een gigantische housewarming kan geven met de Go 3. Maar als je gewoon gaat sporten, aan het zwembad licht of gaat hardlopen, dan is deze speaker een uitstekende uitkomst.

De driver heeft een output van 4,3 Watt. Toch moeten we daar tegenwoordig niet te veel achter zoeken als we er achter willen komen hoe krachtig het volume is van de speaker. De signaal-ruis verhouding is >85 dB en het bereik van de speaker is tussen de 110 Hz en 20KhZ. De bas is niet heel diep en krachtig. Dit komt omdat er geen toegewijde passieve radiatoren in de speaker zijn gebouwd voor een donderende bas. Hiervoor kan je beter kijken naar de iets duurdere Flip 5 of de Charge 4

3 Een nieuw jasje

JBL heeft gekozen voor een totaal nieuwe look voor de nieuwe Clip speaker. Ze zijn afgestapt van een volledig metalen + plastic behuizing. De Clip 4 is omhult met een stoffen grill waar een plastic behuizing onder zit. De stof is water en stof/zand afstotend – kan je afspoelen- net als het plastic/rubber achtige materiaal dat aan de zijkanten van de speaker naar buiten komt.

Aan de onderkant is de speaker voorzien van anti slip ribbels om te voorkomen dat de speaker van zijn plaats komt, ook als hij nat is geworden. Een soorgelijk materiaal is aan de achterkant verwerk als soort van voetstuk. Het is een stuk minder aantrekkelijk dan we hadden mogen verwachten van JBL maar het vervult zijn functie.

Als je de twee speakers (Clip 3 vs Clip 4) naast elkaar hebt liggen zie je overduidelijk dat de nieuwe uitvoering de broodnodige updates qua ontwerp en gebruiksmateriaal heeft gekregen ten opzichte van de Clip 3 die alweer jaren oud is. De nieuwe Clip ligt prettiger in de hand en is dankzij de geïntegreerde lus ook makkelijker mee te nemen en ergens aan vast te binden.

4 Aankoop Advies

Je betaald voor de JBL Go 3, op moment van schrijven, een schamele €39,00. Vaak zie je bij upgrades van productlijnen dat de nieuwe uitvoering bijna de helft duurder is dan de voorganger. Er worden dan in de nieuwe uitvoering een aantal facetten verbeterd en de geluidskwaliteit is sterk of enigszins verbeterd. Dat is dan ook vaak het geval wat betreft het ontwerp van de speaker. Kijk bijvoorbeeld naar de Xtreme 3 of Boombox 2. Waar wel verbeteringen zijn doorgevoerd, maar het zijn geen revolutionaire veranderingen. Toch betaal je van vaak meer dan €100 meer voor de nieuwe uitvoering.

Bij de Go 3 is dit absoluut niet het geval. Integendeel. Het ontwerp en gebruiksmateriaal is sterk verbeterd en daarbij ook het gebruiksgemak en zo ook bij de geluidskwaliteit is een aanmerkelijk verschil te merken. Dit terwijl je slechts een kleine €8,00 meer betaald voor de nieuwe JBL Go uitvoering.

Ook ten opzichte van concurrerende merken in deze prijsklasse stijgt de Go 3 er in onze optiek ver boven de concurrentie uit. Dus als je op zoek bent naar een kleine, betaalbare bluetooth speaker met goede geluidskwaliteit is de Go 3 een ‘No Brainer.’

JBL Go 3 of Go 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

5 Productvideo

6 Standaard meegeleverd

  • De Speaker
  • Voedingsadapter
  • USB-C Kabel
  • Quick Start Guide

8 Specificaties JBL Go 3 vs Go 2

Go 3

Go 2

MerkJBL

JBL

TypeBluetooth speaker, Mini speaker

Bleutooth speaker, Mini speaker

KleurenZwart, Wit, Groen, Blauw/Roze, Rood, Roze, Camouflage

Zwart, Grijs, Cyaan, Groen, Blauw, Coraal, Champagne, Navy, Geel, Bruin, Rood

Hoogte7,5 cm

7,12 cm

Breedte8,75 cm

8,6 cm

Diepte4,13 cm

3,16 cm

Gewicht209 Gram

180 Gram

Bluetooth Versie
5.1

4.1

Batterijduur5 uur

5 uur

PowerbankfunctieNee

Nee

GeluidsweergaveMono

Mono

Watt
4,2

3

Frequentiebereik110 Hz – 20 kHz

180 Hz – 20 kHz

CertificeringIP67(Water- & Stofdicht)

IPX7 (Waterdicht)

JBL Go 3 of Go 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.