JBL Partybox 100 Review | Draagbare Party Speaker van 160 Watt met goede soundstage

De JBL Partybox 100 is een party speaker met bluetooth, USB, gitaar- en microfoonaansluiting en biedt een kekke lichtshow dankzij de RGB LED-lichten. Met het ingebouwde handvat neem je hem mee naar je feestlocatie waar je 160 Watt de buitenlucht in kan blazen. Als je niet over stroom beschikt kan je de speaker tussen de 9 en 18 uur gebruiken dankzij de accu. Als je aan één partyspeaker niet genoeg hebt kan je nog een tweede partyspeaker via bluetooth met de JBL Partybox 100 koppelen. Of dit nu een andere Partybox 100 is, of de Partybox On The Go, Partybox 300 of 310 maakt niet uit. Je leest in deze review hoe onze ervaring met de Partybox 100 was.

JBL Partybox 100

Meer informatie of de Partybox 100 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Pluspunten

  • Krachtige bas en goede soundstage

  • Kan ook als versterker voor je gitaar fungeren

  • De powerbankfunctie

  • Draadloos te koppelen met een andere Partybox (True Wireless Sound) maar ook bedraad te koppelen. Beide zorgen voor een stereo geluidsweergave.

Minpunten

  • Een schouderriem was handig geweest om de speaker wat makkelijker mee te nemen

  • Kan niet tegen water

2 JBL Signature Sound

De Partybox 100 heeft een ontzettend goede bas en volwassen geluidskarakter. Waar de Partybox On The Go een beetje kinderlijk klinkt heeft de Partybox 100 een beter bereik en soundstage. De bas resoneert lekker en als je de bas boost aanzet krijg je een warmer geluid. Wanneer we een poosje luisteren met de bas boost aan en we zetten hem daarna uit, merk je dat het geluid wat kaler wordt, maar ook helderder. Als je de speaker op netstroom gebruikt gaat de bas ook wat harder. Het heeft er alle schijn van dat als je de speaker gebruikt terwijl hij de accu aanspreekt meer vermogen verwerkt.

Als we de speaker vol open draaien merken dat de vocals soms een beetje schuren. Maar het is geen zorgwekkende oversturing. Wat daarnaast opvalt is dat als je de speaker op zijn kant legt, er maar één tweeter werkt. Je krijgt dan hoorbaar slappere hoge tonen die minder aanwezig zijn. Je kan hem dus wel gebruiken op zijn zij, maar de speaker klinkt beter als hij gewoon rechtop staat.

Alles bij elkaar klinkt de speaker goed en biedt hij een solide soundstage voor zijn prijs. Want vergeleken met de Partybox On The Go en de Boombox 2 is hij krachtiger terwijl hij goedkoper is dan de Boombox 2 en bijna even duur als de Partybox On The Go. Kwalitatief is de Boombox 2 wel weer beter, net als de Partybox 300 en 310.

3 Fysieke kenmerken

De JBL Partybox 100 heeft een aantal verschillende kenmerken die niet alle speakers hebben. Zo heb je de kenmerkende lichteffecten die je bij alle party speakers van JBL terug ziet, maar ook een opening onderin voor een standaard. De speaker weegt een kleine 10 kilo en neem je mee met het handvat aan de bovenkant en/of aan de onderkant. Er zitten alleen geen wieltjes op en er wordt geen schouderriem meegleverd. Dit was nog wel handig geweest maar met een beetje improvisatie is dat zo opgelost.

3.1 Lichteffecten

De party speaker heeft twee stroboscopen aan de voorkant zitten. Één daarvan zit boven de drivers en een zit onder de woofers. De twee woofers hebben beide een RGB LED-Lamp die een aantal standen kennen. Druk op de lichtknop om te switchen tussen de standen en houdt de lichtknop een paar seconden in om de stroboscoop aan te zetten.

3.2 Til je muziek naar een hoger level

JBL heeft er ook aan gedacht om aan de onderkant van de speaker een gat te maken zodat hij geschikt is om op een statief te zetten. Deze zit ook mooi weggewerkt met een klep. Als je bijvoorbeeld twee of meerdere speakers hebt en je wilt een DJ booth opzetten staat het veel mooier als je de speakers op een standaard zet. Maar vooral, je tilt/draagt dan het geluid over het publiek. Stel je hebt een feest van 50 tot 100 man. Als je de speakers op de grond hebt staan of op borst hoogte, dan dempen de mensen als het ware het geluid. Door ze hoger neer te zetten, op een standaard, heb je een beter bereik met je geluid en is de Partybox 100 ook geschikt om op grotere feesten/tuinfeesten te functioneren.

4 Connectiviteit

Naast een draadloze bluetooth verbinding beschikt de box ook over een aantal andere fysieke poorten. Zo heb je een USB-A poort waarmee je de speaker als powerbank kan gebruiken of een USB stick in kan stoppen om audio bestanden mee af te spelen. Daarnaast heb je een aux in en aux out poort. Hiermee kan je de speaker ook bedraad koppelen aan een andere Partybox. Met de twee overige poorten sluit je je gitaar of een bedrade microfoon aan. Deze hebben ook een eigen volume knop.

Je kan de Partybox draadloos koppelen met een andere Partybox voor een stereo weergave. Maar houdt wel rekening met het feit dat de speakers dan maximaal 10 meter uit elkaar kunnen staan. Anders begint de verbinding te haperen of valt deze zelfs helemaal weg. Voor een zo stabiel mogelijke verbinding en kwaliteit is het altijd het beste om ze bedraad op elkaar aan te sluiten.

5 Batterijleven

JBL geeft aan dat je 12 uur met een volledig opgeladen batterij kan doen. Maar in de praktijk halen we dat meestal niet. Met de Bass Boost aan en op 80% volume haalde we 9,5 uur uit de accu. Je kan dus als je een volle batterij hebt prima een flinke avond/nacht met de speaker knallen. Maar het beste is wel als je over netstroom beschikt. Dan haal je net iets meer power uit de speaker en weet je ook zeker dat je niet zonder juice komt te staan.

Meer informatie of de Partybox 100 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

6 Standaard meegeleverd

  • JBL Partybox 100
  • AC netsnoer
  • Snelstartgids

8 Specificaties JBL Partybox 100

Partybox 100

Kleuren

Zwart

Hoogte

55,1 cm

Breedte

29,0 cm

Diepte

28,8 cm

Gewicht

9,7 Kilo

Bluetooth Versie

4.1

Batterijduur

12 uur

Powerbankfunctie

Ja

Signaal-ruisverhouding

92dB

Watt

160

Frequentiebereik

45 Hz – 18 kHz

Certificering

IPX0 (geen water of stof bescherming)

Meer informatie of de Partybox 100 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.