JBL Partybox 100 vs Partybox On The Go

De Partybox On The Go is sinds de zomer van 2020 de nieuwste uitvoering in de Partybox serie van JBL. Hij is een stuk compacter en lichter dan de Partybox 100. Beschikt over een schouderriem en er wordt een draadloze microfoon meegeleverd. Maar wat zijn nu precies alle verschillen qua performance, design en connectiviteit. We gaan de twee met elkaar vergelijken zodat je erachter komt welke meer waar voor je geld gaat geven en het beste aansluit op je behoefte.

JBL Partybox 100 vs Partybox On The Go

1 Performance

 1. De Partybox 100 heeft twee woofers van 13,34 cm en twee tweeters van 5,71cm vs De Partybox On The Go heeft één woofer van  13,33 cm en twee tweaters van 4,4 cm.
 2. De Partybox 100 heeft in totaal 160 Watt aan vermogen vs de Partybox On The Go die 100 Watt heeft.
 3. De Partybox 100  heeft een gemiddelde batterijduur van 12 uur vs De Partybox On the Go maximaal 6 uur.

Partybox 100 declasseert de Partybox On The Go

Het is eigenlijk geen eerlijk gevecht. De Partybox 100 heeft twee flinke woofers en twee tweaters die tezamen 160 Watt kunnen verwerken. Hij gaat beduidend harder dan de Partybox On The Go en heeft een veel krachtigere bas. De bas van de On The Go is wel ‘punchy’ maar mist diepte en resoneert niet zo lekker. De Partybox 100 daarentegen heeft een veel grotere soundstage en bereik. Ook de bas is veel sappiger en voller. Zeker als je buiten bent en je hoort de twee speakers naast elkaar is het verschil schokkend. De Partybox On The Go gaat op 100% van het volume ongeveer even hard als de Partybox 100 op 70% van het volume.

Alleen op de hoge tonen klinkt de Partybox on the go beter. Je hoort iets meer detail in de geluidseffecten. Ook is zijn de hoge frequenties wat scherper en beter in balans met de midden tonen. Aangezien de Partybox 100 wat ouder is hopen we dat in de toekomst bij nieuwe uitvoeringen deze verbetering daar ook terug te zien is.

2 Connectiviteit

 1. De Partybox 100 heeft Bluetooth 4.1 vs Bluetooth 4.2 op de On The go
 2. Je kan met beide speakers twee apparaten gelijktijdig met bluetooth koppelen. Ook kan je hiermee twee Partyspeakers met elkaar koppelen voor een stereo opstelling.
 3. De Partybox 100 heeft een poort voor een microfoon en voor een gitaar naast elkaar vs De Partybox On The go heeft hier één aansluiting voor. De microfoon is draadloos maar je kan niet een bedrade microfoon en gitaar tegelijk aansluiten. Je kan bij de On The Go wel de draadloze microfoon gebruiken en ook een bedrade microfoon aansluiten.
 4. Beide partyspeakers hebben een normale USB poort die als powerbank fungeert en waarmee je audio bestanden kan afspelen.

3 Het ontwerp

 1. De Partybox 100 weegt 9,7 kilo vs de Partybox On The Go die 7,5 kilo weegt
 2. De Partybox 100 is 55,1 x 29 x 28,8 groot vs De Partybox On The Go is 48,9 x 24,5 x 22,4 groot
 3. De Partybox 100 heeft aan de onderkant een opening voor een statief vs De Partybox On The Go heeft twee metalen haken zodat je hem makkelijk mee kan nemen met de comfortabele schouderriem met bieropener.
 4. De Partybox 100 kan niet tegen water vs De Partybox On The go kan tegen een regenbuitje

De Partybox 100 is meer rechtoe rechtaan vergeleken met de On The Go. Je hebt natuurlijk de RGB LED-lampen die om de woofers zitten bij beide speakers en de Partybox 100 beschikt dan nog over twee stroboscopen.

Maar de On The Go heeft allerlei kleine extraatjes. Zo heb je voor de microfoon aan weerszijde een klein houdertje aan de achterkant zitten. Hier zit ook een aangenaam rubberen vlak over de hele achterkant voor extra comfort tijdens het sjouwen. Daarnaast heb krijg je er een schouderriem met bieropener bijgeleverd. Deze maak je weer vast aan de twee metalen haken. Aan de bovenkant heeft JBL een gleuf verwerkt om je smartphone of tablet in te laten rusten als deze is verbonden met de speaker. Zo kan iedereen even de bron pakken en een ander nummertje neerzetten als je dit prettig vindt.

Maar een van de grootste voordelen aan het design van de Partybox On The Go is dat hij een IPX4 rating heeft. VS de Partybox 100 die een IPX0 rating heeft. Dit betekent dat de On The Go spatwaterdicht is en tegen een regenbuitje kan terwijl de Partybox 100 totaal niet tegen water kan.

4 Conclusie

De Partybox On The Go heeft is spatwaterdicht en kan daarmee tegen een buitje. Je krijgt een draadloze microfoon en hij is wat compacter en lichter waardoor hij wellicht wat makkelijker mee te nemen is.

Maar het verschil in geluidskwaliteit en het volume is zo overweldigend dat de Partybox 100 de Partybox On The Go degradeert tot speelgoed. Het is enigszins gechargeerd omdat de Partybox On The Go een serieuze speaker is met een goed geluid. Maar de Partybox 100 gaat gewoon 30 tot 40% harder en heeft een veel betere bas die door de ruimte waait.

Dus ben je op zoek naar een echte feest speaker? Dan adviseren we je met klem voor de Partybox 100 te kiezen. De prijs van de twee speakers liggen ontzettend dicht bij elkaar. En een microfoon kan je altijd nog los aanschaffen als van karaoke houdt. De Partybox On The Go is meer voor een bingo avond of een fuifje geschikt.

5 Specificaties

Partybox 100

Partybox On The Go

MerkJBL

JBL

TypeBluetooth speaker, partyspeaker

Bleutooth speaker, partyspeaker met microfoon

KleurenZwart

Zwart

Hoogte55,1 cm

48,9 cm

Breedte29 cm

24,5 cm

Diepte28,8 cm

22,4 cm

Gewicht9,7 Kilo

7,5 Kilo

Bluetooth Versie
4.1

4.2

Batterijduur12 uur

6 uur

PowerbankfunctieJa

Ja

GeluidsweergaveStereo

Stereo

Watt
160

100

Frequentiebereik45 Hz – 18 kHz

50 Hz – 20 kHz

CertificeringIPX0

IPX4