JBL Partybox On The Go Review | Draagbare Party Speaker met draadloze microfoon

De JBL Partybox On The Go mag volgens JBL dan wel een draagbare bluetooth speaker zijn. Het is een knoepert van een partyspeaker  en weegt 7,5 kilo. Vergelijk hem dan ook niet met de andere draagbare bluetooth speakers van JBL. Want de Partybox dient een totaal ander doel dan overal waar je gaat en staat lekker hitjes te pompen met bijvoorbeeld de Boombox 2 of Xtreme 3. Wat wij van de Partybox vinden, lees je in deze review.

JBL Partybox on the go

Meer informatie of de JBL Partybox On The go Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Pluspunten

 • Goede connectiviteit

 • Inclusief draadloze microfoon

 • Het bedieningspaneel is veelzijdig

 • De achterkant heeft een zachte padding zodat hij comfortabel op je zij hangt

Minpunten

 • Het batterijleven is slecht

 • De bas is minder diep en krachtig dan verwacht

2 JBL Signature Sound

2.1 Lage frequenties

De speaker beschikt over twee verschillende ‘Bass Boost’ modi. Deze heb je zeker nodig om de bas lekker vol te laten klinken. De bas is namelijk niet zo diep als bij de andere Partyboxen maar klinkt met de Bass Boost modus aan wel stukken beter. Vooral op de 1e boost stand klinkt de speaker het beste. Je krijgt dan een warmer geluid dan wanneer je de bass boost modus niet aan hebt staan. Op de tweede stand overheerst de bas een tikkeltje te veel voor onze smaak.

Toch had de bas wat dieper en krachtiger gemogen. Je krijgt bij het zien van de speaker namelijk echt het idee dat je een pompende partyspeaker krijgt waar een bas in zit die je darmen laat klappen. Maar hij klinkt soms een beetje dof. Zeker zonder de bass boost modus aan voelen we niet de dreunende, clubachtige bas die we graag hadden willen horen.

2.2 Midden en hoge tonen

De midden tonen en hoge tonen klinken lekker uitgebalanceerd en redelijk warm. Deze presteren beter dan de lage tonen. Als je buiten bent is het belangrijk om een goede trebble te hebben omdat deze toonhoogtes beter door de buitenlucht heen snijden. Zeker met een hoop omgevingsgeluid van buiten.

2.3 Het volume

De speaker heeft 26 volume standen naast de twee Bass Boost modi. Op 100% gaat hij niet heel veel harder dan op 80 à 90%. Als we het volume vergelijken met de Partybox 100 van JBL, gaat de Partybox On The Go echt stukken minder hard. De Partybox 100 gaat, schatten we, zo’n 20 tot 30% harder.

Als je echt een grote tuin hebt of de speaker wilt gaan gebruiken bij feestjes van je kinderen of met je vriendengroep, dan heb je eigenlijk al twee speakers nodig om een goed geluidsveld te creëren. Wellicht ben je dan ook beter af met de Partybox 300 of 310 dan dat je twee partyboxen on the go aanschaft vanwege de prijs.

3 Fysieke kenmerken

Partybox on the go paneelDe licht feature is een leuke toevoeging aan de party speaker. Je hebt vier verschillende licht standen: Rock, Neon, Club of uit. Als je het volume omhoog of omlaag draait kan je aan het licht zien hoe ver je het volume open of dicht hebt staan.

Het bedieningspaneel op de Partybox is vrij intuïtief. Je hebt je bluetooth en aan/uit knop. Rechts bovenin zie je de knop waarmee je het licht bedient en de standen daarvan. De knoppen zijn voor de microfoon, trebble, bass en echo. Ook kan je als je een gitaar hebt aangesloten gelijktijdig de microfoon gebruiken en het volume van de twee afstellen. Zo kan je een eigen concertje geven en het geluid een beetje mengen.

De Partybox on the go is de meest compacte uitvoering van alle partyboxen die JBL aanbiedt. Hij weegt ‘slechts’ 7,5 kilo en je neemt hem relatief makkelijk mee met de comfortabele schouderriem. Hier zit trouwens ook een bieropener op en lijkt ontzettend veel op de riem van de xtreme 3.

Wat chill is, is dat de achterkant  gemaakt is van een dikke laag rubber. Zo krijg je geen blauwe plekken op je heupen als je de speaker over je schouder gooit en een stuk mee moet sjouwen. Hij voelt verder goed stevig aan en heeft een IPX4 rating. Hiermee is de speaker spatwaterdicht. Hij kan dus tegen een stootje en tegen wat water. Maar hij mag niet ín het water vallen. Een fikse regenbui zal hij wel overleven.

4 Connectiviteit

De Partybox beschikt over een aantal verbindingsmogelijkheden. Zo kan je een verbinding met je bron tot stand brengen via bluetooth. Dit is wel bluetooth 4.2 en niet het nieuwere bluteooth 5.0. JBL gaf aan dat je 10 meter bereik met de bluetooth verbinding maar we kwamen zelf beter uit tijdens het gebruik. Ongeveer 15 tot 17 meter bereik hadden we buiten. Maar dan zijn er geen betonnen muren die tussen de bron en de speaker komen. Dat het bereik positiever uitvalt is best handig, want als je buiten bent loop je al snel met je telefoon in je broekzak ergens naartoe, en dan is het wel handig als de muziek niet ineens stopt omdat de verbinding verbreekt.

Een andere aangename verrassing was dat we twee apparaten tegelijk met de speaker konden koppelen via bluetooth. Dit maakt het een stuk makkelijker als je met twee man de muziek doet op een avond en tussendoor snel moet switchen.

Daarnaast zit er een normale USB poort op de speaker. (USB-A) Je kan hiermee niet alleen de speaker gebruiken als powerbank om je smartphone of tablet mee op te laden, maar ook om je je laptop of een usb stick op aan te sluiten en audio bestanden mee af te spelen. De speaker kan WMA, MP3 en WAVE bestanden verwerken. Tot slot heb zit er een 3,5mm aux poort in. Hiermee kan je eigenlijk allerlei apparaten mee aansluiten zoals bijvoorbeeld een gitaar. Voor een microfoon heb je de poort eigenlijk niet nodig, want de microfoon die standaard wordt meegeleverd is draadloos.

Tot slot willen we nog even melden dat je wel een tablet of smartphone in de gleuf op het bedieningspaneel kan zetten, maar hier geen usb of lightning aansluiting zit. Wellicht heb je de speaker niet in de winkel kunnen checken. De afbeeldingen online wekken misschien de indruk dat hier dus ook een aansluiting zit. De gleuf dient ervoor om je smartphone of tablet in te rusten terwijl je die met de 3,5mm aux kabel hebt aangesloten of met bluetooth.

5 Batterijleven

Je kan de speaker gebruiken terwijl hij aangesloten is op netstroom. Maar hij heeft ook een ingebouwd lithium-ion batterij met een capaciteit van 2500mAh. Als je niet beschikt over netstroom kan je de speaker dus laten draaien op de accu. Hiermee haal je ongeveer 6 uur playback time. Dit is wel als je het volume op 50% zet en alle overige features uit zet. Je haalt dus 6 uur batterijleven uit de speaker als je:

 • De speaker op maximaal 50% volume gebruikt
 • De Bass Boost uit hebt staan
 • De licht features uit hebt staan
 • De powerbank functie niet gebruikt (geen apparaten oplaadt via de USB poort)

Als je wel gebruik wilt maken van verschillende features komen we op een totaal andere batterijduur uit. Die ligt echt véél lager. Als we het volume op 80% zetten, de Bass Boost aan staat en de licht feature aan staat halen we slechts 1,5 uur aan batterijleven.

Een feestje van 1,5 uur zien we niet zitten dus moet je het volume terug draaien en/of de features uit zetten. Maar waar het op neer komt is dat we dus eigenlijk altijd de speaker aan de netstroom moeten leggen willen we een volle avond goed kunnen feesten. Want als je buiten bent is 50% van volume niet genoeg. Als je binnen bent heb je wel genoeg aan de helft van het volume, zeker in kleinere ruimtes.

6 Conclusie

De On The Go is specifiek voor mensen die vaak buitenshuis feesten geven. Of dit nu in de tuin is, bij een barbeque of een fuif. Maar voor alledaags gebruik voor thuis is de speaker niet geschikt. Dan heb je veel meer aan de Boombox 2 of Xtreme 3 van JBL. De On The Go is geschikt voor kinderen, karaoke fans, jonge DJ’s en sportverenigingen. Maar voor een serieus feest met pittige muziek op hoge volumes is de Partybox 300 of 310 stukken beter geschikt.

Meer informatie of de JBL Partybox On The go Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

7 Standaard meegeleverd

 • JBL Partybox On The Go
 • Draadloze microfoon
 • Schouderriem
 • Stroomkabel
 • Snelstartgids

9 Specificaties JBL Partybox On The Go

Partybox On The Go

Kleuren

Zwart

Hoogte

48,9 cm

Breedte

24,5 cm

Diepte

22,4 cm

Gewicht

7,5 Kilo

Bluetooth Versie

4.2

Batterijduur

6 uur

Powerbankfunctie

Ja

Signaal-ruisverhouding

80dB

Watt

50 (batterij) of 100 (netstroom)

Frequentiebereik

50 Hz – 20 kHz

Certificering

IPX4 (Spatwaterdicht)

Meer informatie of de JBL Partybox On The go Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.