JBL Pulse 3 Review | VJ & DJ in één.

Een audio show versterkt door een visueel schouwspel. Combineer dit met de hypnotiserende schoonheid van een kampvuur en de vibe die je op zo’n typische zomerse avond onder de sterren hebt met je vrienden. Dat is wat de JBL Pulse 3 jou gaat geven. Technologie en de natuurlijke schoonheid werken samen voor de heerlijkste avonden in de aankomende zomer.

JBL Pulse 3 Review en beoordeling

Meer informatie of de JBL Pulse 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Pluspunten

 • Ohh’s en Ahh’s gegarandeerd

 • 12 Uur batterijleven

 • Waterdicht: IPX7 certificering

 • Ingebouwde speakerphone om handsfree te bellen

 • Redelijk makkelijk mee te nemen (vooral in de hoes die los verkrijgbaar is)

 • Kleurenscan in de JBL Connect app

 • Niet te vergeten: Het geluid is Héérlijk

Minpunten

 • De grote ledlamp is vrij fragiel. Pas extra op met kinderen en energieke viervoeters

 • De lamp is gevoelig voor vingerafdrukken

2 Het geluid van de Pulse 3

Met JBL weet je het nooit. Iedere speaker heeft weer een andere finetuning en andere balans tussen hoge, lage en midden tonen. Waar wij ons nooit zorgen om maken is de toewijding van JBL aan de geluidskwaliteit van de draadloze speakers die zij produceren. Die is gewoon ongekend, ook bij de Pulse 3 hoor je het meteen.

Veel fans van Ultimate Ears zweren bij de 360 graden geluidsverspreiding van UE. Deze keer heeft ook JBL daar aan gedacht. Met drie drivers, onder, boven en aan de zijkanten heeft de Pulse 3 nu ook een 360 graden geluidsverspreiding. Niemand kan meer ontsnappen aan de pulserende geluiden van je tofste beats.

Als je veel naar hip hop, r&b, edm of pop luistert zul je niet teleurgesteld worden. De speaker kan makkelijk muziek aan met een diepe Bass. Beter dan bijvoorbeeld de UE Boom 2. Hij is alleen iets minder geschikt voor jazz en klassiek. Hoewel de Treble wel beter klinkt dan bijvoorbeeld de JBL Charge 4. Wij vonden de speaker bij deze genres wat holler klinken. Dit komt omdat er full-range drivers in de speaker zitten en geen tweeters. Als er aparte tweeters in gezeten zouden hebben, die speciaal voor hoge tonen zijn gemaakt, was het geluid naar alle waarschijnlijkheid nog een stukje beter geweest.

De Pulse 3 is een grote en redelijk zware speaker. Omdat het leeuwendeel van de speaker wordt gevuld door de gigantische ledlamp, lever je lichtelijk in als het aankomt op het geluid vergeleken met andere speakers van dit formaat. Als je niet zoveel geeft om het visuele effect van de speaker raden we je echt aan om te kijken naar een andere speaker van JBL.

3 Productvideo

4 Design

De Ledlamp! Dit is de taart op de kers en het Frankrijk van Parijs. De speaker heeft zijn authentieke uiterlijk te danken aan de grote ledlamp die volledig om de speaker gevouwen zit. Het zijn eigenlijk 96 kleine ledlampjes achter de kap die zorgen voor een super kekke lichtshow.


Op onze foto’s ziet de lamp er natuurlijk statisch uit. Maar als je hem in handen hebt ziet het er echt tof uit. Zelfs een beetje lavalamp achtig. Je kunt het vergelijken met een Philips HUE lamp. Dan heb je waarschijnlijk een beter beeld van hoe de led lamp en het effect er uit komt te zien in je kamer, bij het zwembad of een lekker kampvuurtje.

De 360 graden led lamp heeft 7 verschillende standen:

 1. Golf
 2. Jet
 3. Explosies
 4. Equalizer
 5. Rave
 6. Regenboog
 7. Vuur


It’s Ezie:
Verander met de JBL Connect app de kleurensamenstelling. Je kunt als het ware een gepersonaliseerd programma samenstellen. Een romantische avond? Of een housewarming? Maakt niet uit, je creëert voor iedere gelegenheid de juiste sfeer. En jij bepaalt.

Er zitten wel wat minpuntjes aan het toffe design van de JBL Pulse 3. Hij is nogal fragiel. Als je de speaker per ongeluk een keertje zou laten vallen is de kans groot dat de behuizing van de lamp kapot gaat. Daarnaast kan de spieker maar op één manier staan. Liggend gaat niet omdat er geen standaard aan de zijkant zit i.v.m. de 360 graden lamp en geluidsverspreiding. De basis is niet echt breed en loopt een beetje naar binnen af. Dit zorgt ervoor dat als de speaker een tikje krijgt deze snel om kiept. Als je kinderen hebt of een energiek huisdiertje, pas dan extra goed op.

5 (W)onder Waterwereld

De Pulse 3 is de perfecte speaker voor bij het zwembad. Hij heeft een IPX7 certificeringDit betekend dat je de speaker tot 1 meter diep tot 30 minuten onder water kunt houden. Met de 360 graden geluidsverspreiding en krachtige Bass hoef je ook niet bang te zijn dat je niks hoort aan de andere kant van het zwembad.

Hij is gemaakt om te blijven drijven en het lichteffect wat doorstraalt in het water geeft (zeker in het donker) een extra dementie aan je poolparty. De ‘oohs’ en ‘aahhs’ zullen elke keer weer in de achtergrond te horen zijn als jij je JBL Pulse 3 tevoorschijn tovert.

6 Pulse 3 vs Pulse 2

Wat zijn de grootste verschillen tussen de Pulse 3 en de Pulse 2? Vaak zie je bij nieuwe versies van een serie draagbare speakers dat de verschillen niet al te groot zijn naast de gebruikelijke updates en een verbetering hier en daar.

Bij de Pulse 3 zie je meteen grote verschillen ten opzichte van de Pulse 2. De led lamp is veel dominanter aanwezig dan bij de Pulse 2. Bij de Pulse 2 zat die nog onder de speaker grill. Nu is het echt een los element die bijna als een lavalamp oogt. Het design is dan ook het grootste verschil. Een traktatie voor het oog maar omtrent duurzaamheid is het wel een stapje achteruit.

De Pulse 2 was IPX6 gecertificeerd en de Pulse 3 IPX7. Dit wil zeggen dat de Pulse 2 spatwaterdicht was en je dus niet kan onderdompelen. Met het lichteffect van de Pulse 3 is het ook echt een super toffe feature om hem onder water te kunnen houden.

We zijn er nog niet helemaal uit of het een minpunt of een pluspunt is voor de Pulse 3, maar de kleurenscan die bij de Pulse 2 in de speaker zat gebouwd is er nu uit gehaald. Met de Pulse 3 kan je met de JBL Connect App de kleuren scannen. Misschien is het makkelijker omdat je dan de kilo wegende speaker niet mee hoeft te zeulen om een kleur in te scannen. De meeste mensen bedienen een Bluetooth speaker namelijk vanaf hun telefoon die we, helaas, nooit van onze zijde laten wijken. Maar sommige mensen hadden deze feature liever op de speaker gezien zoals bij de Pulse 2 het geval was.

7 Batterijduur

JBL geeft een playtime aan van 12 uur. Als je hem op 100% van het volume gebruikt, dan zal dit wat minder zijn. Het beste wat je kunt doen is 15% van de 10 uur aan playtime afhalen. Dan weet je of je er genoeg aan hebt zoals jij hem gaat gebruiken.

Is de speaker leeg? Dan duurt het 4 uur om hem weer volledig op te laden, wat wel echt lang is. Op de speaker zelf zit ook nog een indicator om te kijken hoe vol de batterij nog zit. Ook op de JBL Connect App kun je dit zien.

Als je de lamp uit zet gaat de lamp het langste mee omdat die veel batterij verbruikt. Maar ja, dat is niet waar de Pulse 3 voor is gemaakt, toch?

8 Conclusie

Toen we de JBL Pulse 3 voor het eerst op foto’s en video’s zagen waren we niet echt onder de indruk. We wisten niet wat we moest verwachten van deze in het oog springende bluetooth speaker.

Maar na een goede week uitproberen waren we simpelweg gecharmeerd van deze authentieke speaker. Het geluid is zo goed als je dat van JBL mag verwachten en de extra features, waar deze speaker toch zijn gram weet te halen, is waarom je deze bluetooth speaker wil.

Neem hem na een heerlijke duik mee naar het kampvuur en daarna nog de eventuele afterparty binnenshuis. De Pulse 3 is een allround speaker die zowel op de voorgrond als op de achtergrond puik werk levert.

Meer informatie of de JBL Pulse 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

9 Wat zit er in de doos?

 • JBL Pulse 3
 • Micro USB kabel
 • Voedingsadapter
 • Beknopte handleiding
 • Garantiebewijs
 • Veiligheidsblad

11 Specificaties Pulse 3

SoortSpecificatie
MerkJBL
TypeBluetooth speaker, Draadloze speaker
Garantie2 Jaar
KleurenZwart, Wit
Hoogte22,3 cm
Breedte9,2 cm
Diepte9,2 cm
Gewicht960 gram
Bluetooth 4.130 meter bereik
JBL Connect AppVerbind tot wel 100! JBL Speakers met elkaar
Input Micro usb & Audio jack
SpeakerphoneJe kunt bellen via de Speaker

Gerelateerd aan: JBL Pulse 3

Meer informatie of de JBL Pulse 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.