JBL Pulse 4 Review | Light’n Up Your Music!

De JBL Pulse serie is een schone combinatie van portable bluetooth speaker, led lamp & lava lamp. De Pulse 4 is een speaker die alleen voor de mensen is die gewoon net wat meer willen dan een simpele speaker. Als de lichtshow je geen ratten kont kan schelen raden we je echt aan te kijken naar een andere speaker die qua performances gelijk is aan de Pulse 4. Maar als je al zover bent gekomen is heeft de geëvolueerde versie van de Pulse 3 waarschijnlijk met zijn ledlamp je aandacht al lang getrokken.

Meer informatie of de JBL Pulse 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Pluspunten

 • 360 Graden geluidsverspreiding

 • 360 Graden led lamp

 • USB C aansluiting

 • Loepzuiver geluid

 • IPX7 Certificering: waterdicht en onder te dompelen, een meter diep tot anderhalf uur lang & de pulse 4 blijft drijven!

 • JBL Partyboost: Koppel tot wel 100 JBL speakers met Partyboost (niet backwards compatible)

 • De Led verlichte batterij indicatie (soms wel wat onduidelijk)

   

& Minpunten

 • Geen powerbank functie

 • De ledlamp is fragiel/breekbaar

 • Je ziet snel vingerafdrukken op de ledlamp

 • Geen microfoon om handsfree mee te bellen via de speaker

2 360 Graden geluidsverspreiding

Wat je bij de meeste speakers met 360 graden geluidsverspreiding ziet is dat de drivers aan de zijkanten van de speaker zijn geplaatst zodat ze het geluid door de kamer verspreiden. De JBL Pulse 4 heeft echter maar één actieve driver aan de bovenkant van de speaker zitten.

Bij de Bose Soundlink Revolve heb je ook maar één ingebouwde actieve driver zitten (van 20 Watt). Maar Bose maakt hierbij gebruik van een deflector zodat het geluid verspreid wordt in alle richtingen. De JBL pulse heeft de driver aan de bovenkant zitten waardoor het geluid naar boven geduwt wordt in plaats van verspreid via de zijkanten.

Tot onze verbazing was het geluid wat uit de speaker komt toch geweldig krachtig. Het heeft onze verwachtingen overtroffen om dat we hier een plafond van 4 meter hoog hebben waardoor we verwachtte dat de speaker niet genoeg kracht zou hebben om het geluid eerst 4 meter hoog te moeten projecteren voordat het de rest van de ruimte kan vullen. Ook de passieve radiator (voor de bass) zit aan de onderkant en staat op de tafel gericht. Hierdoor keken we wat sceptisch naar de plaatsing en hadden we vraagtekens over de plaatsing. Maar de geluidservaring (het belangrijkste) was voortreffelijk!

Het vullen van de ruimte bleek dus geen enkel probleem en de geluidservaring was ook zoals we dat van JBL mogen verwachten. Maar zodra we naar een andere ruimte liepen, merkten we al snel dat je veel van het geluids verliest.

Dit komt dus omdat het geluid op het plafond afgevuurd wordt en zich zo de ruimte in verspreid. Als je niet in een studio woont of gewoon meerdere kamers wil vullen met je geluid, dan raden we het je aan om te kijken naar de JBL Link serie. Dit zijn multiroom speakers van ongeveer 100 euro tot 350 euro. Zo kan je bijvoorbeeld twee JBL link 10 speakers kopen voor dezelfde prijs en op twee verschillende plekken in huis plaatsen zodat je toch wat meer die multiroom ervaring hebt.

Niet dat je altijd met één speaker meerdere ruimtes zult vullen in huis. Maar andere types speakers zullen wel verder door het huis galmen dan de Pulse 4 dat zal doen. Wat je met een set JBL Link speakers niet in huis haalt is de authentieke ledlamp in de speaker.

Ezie Tip: Ga dus goed voor jezelf na of je de JBL Pulse niet in eerste instantie wil hebben vanwege de ledlamp. Dit is namelijk een feature waar je redelijk wat extra voor moet betalen en waar je wellicht snel op uitgekeken bent. En dan is de Pulse 4 een duur grapje om niet voor zijn belangrijkste feature aan te schaffen.

3 Video JBL Pulse 4

4 De Ledlamp

De ledlamp in de pulse 4 is precies dezelfde als in de ledlamp van de Pulse 3. Het enige verschil in het design van de ledlamp is dat de lamp bij de Pulse 3 volledig tot de rand van de speaker komt en bij de Pulse 4 nog wat ruimte tussen zit. We denken dat JBL dit wellicht ook heeft gedaan om de speaker te kunnen laten drijven. Maar dat laatste is niet meer dan een wilde gok.

Vindt je de Pulse 4 toch net iets te heftig als het aankomt op die bundel licht die het op je afvuurt? Check dan even de Sony SRS-SB32. Deze heeft een veel subtieler ledrandje om de speaker zitten.

Meer informatie of de JBL Pulse 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

5 Overige voordelen

 • Hij drijft! Hoe ze het toch weer voor elkaar krijgen is bijzonder. Maar wellicht is dit de reden dat de ledlamp niet volledig tot de rand van de speaker gaat en er wat ruimte tussen zit.
 • De batterijduur bedraagt volgens JBL 12 uur. Maar we vinden over het algemeen dat JBL bij het aangeven van de batterijduur heel zuinig is en we de speaker soms wel tot 50% langer kunnen gebruiken. Het hangt veel af van het volume waarop je de speaker gebruikt. Hoe harder hij staat, hoe harder hij zal moeten werken. Daarnaast laadt je de speaker mede dankzij de USB C aansluiting binnen 3,5 uur volledig op.
 • Partyboost: Je kan de speaker maar met één apparaat tegelijk paren (bluetooth apparaat) wat jammer is als je met meerdere mensen thuis zit en om de beurt graag wat muziek wil afspelen. De partyboost functie geeft je wel de optie om tot wel 100 jbl speakers met partyboost te koppelen maar dat is toch niet hetzelfde als om de beurt je favoriete tunes door de speaker te pompen. Je moet dan steeds de speaker ontkoppelen.

6 Watt zit er in de doos?

 • JBL Pulse 4 Speaker
 • USB C kabeltje
 • Beknopte handleiding

8 Specificaties JBL Pulse 4

SoortSpecificatie
MerkJBL
TypeBluetooth speaker, draadloze speaker
Garantie2 Jaar fabrieksgarantie
KleurenZwart, Wit
Hoogte20,7 cm
Breedte9,6 cm
Diepte9,6 cm
Gewicht1,26 kilo
Bluetooth Versie 4.235 meter bereik
SpeakerphoneNee
Geluidsweergave360 Graden geluidsverspreiding
Drivers1 x 20 Watt + Passieve Radiator
Frequentiebereik70 Hz – 20Khz
CertificeringIPX7

Meer informatie of de JBL Pulse 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.