JBL Xtreme 3 Review | Draagbare Bluetooth Speaker die Water- en Stofbestendig is

1,97 kilo | Powerbank functie | 2 x 25 Watt | IP67 | 13,6 x 29,85 x 13,4 cm (H x B x L)

De JBL Xtreme 3 is in het najaar van 2020 gelanceerd. Het betreft het op één na grootste exemplaar van de draagbare Bluetooth speakers van JBL. Alleen de Boombox 2 is een grotere en krachtigere Bluetooth speaker.

De opvolger van de Xtreme 2 heeft een aantal upgrades gekregen qua uiterlijk, maar ook als het aankomt op prestaties. Zo beschikt de speaker over JBL Original Pro Sound, het nieuwe JBL Partyboost en is de speaker dankzij de IP67 rating niet alleen waterdicht maar ook stofdicht gemaakt. Dankzij de premium geluidskwaliteit, veelzijdigheid van de speaker en het robuuste ontwerp is de Xtreme 3 een van de, zo niet dé aller beste bluetooth speaker op de markt op dit moment.

JBL Xtreme 3 of Xtreme 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Pluspunten

 • JBL Original Pro Sound

 • 15 Uur playback time

 • IP67 certificering

 • JBL Partyboost

 • Powerbank functie

 • Inclusief riem met flessenopener

Minpunten

 • De Xtreme 3 kost op moment van schrijven bijna €122 meer dan de Xtreme 2

 • Geen JBL Connect (+) die op alle oudere JBL speakers zit

2 JBL Original Pro Sound

De Xtreme 3 is ontworpen om een krachtige bas te leveren door middel van twee passieve radiatoren die aan de zijkant van de speaker zijn geplaatst. Daarnaast zorgen de twee tweeters van 2 centimeter voor de zachte, zuivere hoge tonen. De speaker heeft tot slot nog twee woofers van 7 centimeter die voor de midden tonen zorgen. Dit zijn de belangrijkste drivers aangezien zij voor de tonen zorgen in de muziek waar het merendeel gebeurd. De drivers hebben een output van 25 Watt per driver.

Het geluid is vergeleken met de Xtreme 2 hoorbaar verbeterd. Niet gigantisch maar wel een aanzienlijke verbetering in de helderheid en het geluidskarakter. Ten opzichte van de originele Xtreme is de Xtreme 3 wel met rassenschrede vooruitgegaan qua geluidskwaliteit.

3 Design – Extreem Robuust Ontwerp

Net als bij zijn voorgangers is de speaker voornamelijk gemaakt van stof, zodat het beschermd is tegen krasjes en stootjes. De zijkanten van de speakers zijn beschermd met stootkussentjes om de passieve radiatoren enigszins te beschermen. Let wel op want de radiatoren zijn open waardoor je deze wel kan beschadigen als er bijvoorbeeld met scherpe voorwerpen tegenaan wordt geknald. Aan de onderkant zit een anti slip laag zodat hij goed op zijn plaats blijft staan als je de speaker op een oppervlak neerzet. Deze heeft hij zeker nodig omdat de bas de speaker anders van zijn plaats zou trillen.

3.1 Xtreme 3 vs Xtreme 2

IP67 – Waterbestendig én Stofbestendig: In tegenstelling tot de Xtreme 2 is de Xtreme 3 niet alleen tegen water bestendigd, maar ook tegen stof. Je kan de speaker dus meenemen naar het strand zonder dat je bang hoeft te zijn dat de speaker beschadigd raakt omdat er een kwak zand overheen komt.

Het gewicht: Een ander opmerkelijk verschil is het gewicht van de nieuwe uitvoering.De Xtreme 3 is een stuk lichter met zijn 1,9 kilogram. De Xtreme 2 was met 2,4 kilogram een halve kilo zwaarder.

De riem: De riem van de Xtreme 3 heeft een upgrade gekregen t.o.v. de Xtreme 2. Hij heeft een paar extra kleurtjes en dus een nieuwe look gekregen. Maar ook zit er een geribbelde zone op de riem om te voorkomen dat de riem en speaker heen en weer bewegen over je schouder als je aan de wandel bent.

3.2 Inclusief handige riem

Wat we niet moeten vergeten is dat de Xtreme 3 en Xtreme 2 met een zeer gepatenteerde riem worden geleverd die je vastmaakt aan de metalen haken op de speaker. Je neemt de 1,9 kilo wegende speaker comfortabel mee over je schouder mee naar het park, zwembad of naar je matties. Daarnaast heeft de riem een toffe gimmick. Er zit namelijk een ingebouwde bier opener in verwerkt!! Pop die biertjes dus maar open met je nieuwe hitjes blazer. We dagen je trouwens ook uit om de speaker op zijn aller hardst te zetten om te testen of het jou wel lukt om een pilsje open te laten poppen door de knetter harde bas van de speaker. Stuur ons gerust een fax met bewijs als het je is gelukt!

4 Verbinden & Koppelen

De Xtreme 3 heeft een aantal verschillende opties om de speaker te verbinden met andere apparaten. Zo beschikt de speaker uiteraard over de nieuwste Bluetooth versie en over JBL Partyboost. De speaker laadt je op via de USB-C poort. De normale USB poort is er om de speaker als powerbank voor je telefoon te gebruiken.

4.1 Bluetooth koppelen

Met Bluetooth versie 5.1 is koppelen een eitje. We hebben in de afgelopen jaren vele verschillende merken Bluetooth speakers getest. Speakers van JBL koppelen By Far het makkelijkst en snelst van alle geteste Bluetooth speaker merken.

Ook blijft de speaker gekoppeld met Bluetooth als je even met je bron (smartphone of laptop bijv.) overschakelt naar een ander apparaat. Zo hoef je niet telkens opnieuw de speaker te koppelen. Tot grote frustratie is dit wel het geval bij speakers van het merk House of Marley.

Om te koppelen houdt je simpelweg de knop met het Bluetooth tekentje in tot de speaker een geluidssignaal afgeeft. Je ziet vervolgens de Xtreme 3 in je lijst verschijnen van je bron. Klik op de speaker in je lijst en je bron is gekoppeld met de speaker. Na 10 minuten inactiviteit schakelt de speaker wel vanzelf uit, dus niet schrikken als hij na 10 minuten stilte automatisch uitschakelt en een geluidssignaal afgeeft.

4.2 JBL Partyboost

JBL heeft voor de nieuwe uitvoeringen Bluetooth speakers Partyboost geïntroduceerd. Je kan hiermee JBL speakers die over Partyboost beschikken met elkaar koppelen voor stereo geluidsweergave. Dus stel je voor je geeft in de zomer een barbecue of een tuinfeest, dan kan je je vrienden vragen of zij ook hun JBL speaker meenemen zodat je door de hele tuin (en huis) speakers aan elkaar kan koppelen. Zo geniet je als het ware van een professionele stereo geluidsinstallatie.

JBL speakers met JBL Partyboost:

4.3 Geen JBL Connect (+)

JBL heeft wat ons betreft een flater geslagen door JBL Connect (+) te vervangen door Partyboost. Zoals je hierboven al leest zit er op de Xtreme 3 Partyboost. Partyboost en het oudere Connect (+) speakers zijn niet met elkaar te koppelen. Als je dus niet de aller nieuwste JBL speaker hebt kan je deze niet met de nieuwe Xtreme 3 koppelen. Als JBL nou zwel Connect (+) als Partyboost beschikbaar had gemaakt voor de nieuwere uitvoeringen van hun Bluetooth speakers, hadden de nieuwste speakers ook met de oudere uitvoeringen gekoppeld kunnen worden voor stereo geluidsweergave.

We zouden er niet van staan opkijken als er komend jaar weer een nieuwe versie van de JBL Partyboost uitkomt waardoor ze weer hun klanten dwingen nieuwe uitvoeringen van hun speaker aan te schaffen.

5 Aankoop Advies

Is het prijsverschil de upgrade waard? Op het moment van schrijven is het prijsverschil €122,00. Om eerlijk te zijn denken we dat je voorlopig het beste kan kiezen voor de Xtreme 2 in plaats van de Xtreme 3. Je bespaart bijna 50% door te kiezen voor de oudere uitvoering.

Je moet dus voor jezelf nagaan of de upgrades die de nieuwe uitvoering heeft gekregen het waard zijn voor je. Zeker als je het niet al te breed hebt zal de Xtreme 2 je niet teleurstellen. Je kan anders ook wachten op de eerste prijsdalingen en aanbiedingen.

JBL Xtreme 3 of Xtreme 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

6 Productvideo

7 Standaard meegeleverd

 • De Bluetooth Speaker
 • Voedingsadapter
 • Voedingskabel

9 Specificaties Xtreme 3

Xtreme 3
MerkJBL
TypeBluetooth speaker, draadloze speaker
KleurenZwart, Blauw, Camouflage
Hoogte13,6 cm
Breedte29,85 cm
Diepte13,4 cm
Gewicht1,97 Kilo
Bluetooth Versie
5.1
Batterijduur15 uur
PowerbankfunctieJa
GeluidsweergaveStereo
Watt
2 x 25 (woofers) + 2 x 25 (tweeters)
Frequentiebereik53,5 Hz – 20 kHz
CertificeringIP67(Water- & Stofdicht)

JBL Xtreme 3 of Xtreme 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.