Marshall Acton 2, retro bluetooth speaker.

De Acton 2 is de kleinste bluetooth speaker die Marshall heeft, maar zeker niet de minste. Marshall heeft niet alleen de tweede versie van de Acton uitgebracht. Maar ook de Kilburn heeft een nieuw jasje gekregen met de Kilburn 2. Lees de beoordeling hieronder om er zeker van te zijn dat de speaker bij je past.

Marshall Acton 2 retro bluetooth speaker wit

Meer informatie of de Acton 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Het authentieke Marshall design

Twee woorden: Pure Finesse. Dat is het eerste wat er door ons heen ging toen we de Acton 2 uitgepakt hadden en de speaker voor onze neus stond.

De hypnotiserende Marshall grill met het logo erop, het goudachtige randje om de grill, de zwaar aanvoelende knoppen op de bovenkant van de speaker, de plaat waar de ledlampjes op liggen, en de structuur van de knoppen en inputs. Met 2,85 kilogram staat hij Rock Solid op zijn poten. Alles aan deze speaker klopt.

Het enige waar heel misschien nog naar gekeken zou kunnen worden is de achterkant. Maar ja, wie gluurt er nou naar de achterkant van deze speaker als de rest er zo onwijs tof uitziet?

Wil je meer informatie of de Acton 2 kopen? Ga dan naar bol.com of coolblue.nl.

2 Het geluid van de Acton 2

Wat we ook probeerden, de Acton 2 overstuurde op geen enkel volume onder geen enkele setting. Precies waar we op hoopte. Het volume is angstaanjagend hard voor zo´n relatief kleine speaker. De 30 Watt Woofer en de twee Tweeters van 15 Watt jagen je bijna een hoorbeschadiging aan als je niet uitkijkt. Niet echt natuurlijk, maar het geeft maar even aan dat je je geen zorgen hoeft te maken of de speaker wel hard genoeg gaat voor zijn formaat.

De twee Tweeters zorgen voor de hoge tonen die loepzuiver zijn en kraakheldere hoge tonen leveren. Je kan de Treble aanpassen naar je eigen smaak met de knoppen die aan de bovenkant zitten.

Zodra je een nummer aanzet voel je de diep resonerende Bass. De Bass reflex poort aan de achterkant doet zijn werk goed en levert een topklasse Bass. Ook de Bass kan je naar eigen smaak aanpassen met de knoppen op het paneel. Je gaat hierdoor geen mega verschillen krijgen maar wel merkbaar en genoeg om deze naar eigen smaak aan te passen..

De balans zal in het geluid blijven omdat je slechts binnen een bepaald spectrum de Treble en Bass aan kan passen.

Ezie Tip: Jaag een paar nummers van Volbeat of Jimi Hendrix door de speaker heen en hoor de speaker volledig tot zijn recht komen.

3 Verbindingen

De Marshall Acton 2 heeft de nieuwste bluetooth versie: 5.0. Je bent hierdoor in een split second met de speaker verbonden. Je hebt ongeveer 10 meter bluetooth bereik en je kan twee apparaten tegelijk met bluetooth verbinden zodat je kan schakelen tussen twee bronnen. Speel bijvoorbeeld om de beurt muziek af vanaf je smartphone. Je kan geen twee Marshall speakers met elkaar verbinden voor een stereo geluid.

Daarnaast heeft de Acton 2 een standaard 3,5 mm aux input zodat je andere apparaten kan aansluiten met een 3,5 mm jack. Als je toch voor de iets duurdere maar kwalitatief betere Marshall bluetooth speakers kiest, is het wel zo tof als ook de kabels in dezelfde stijl zijn. Je krijgt ze er niet standaard bij. Maar Marshall biedt je de mogelijkheid ze los aan te schaffen. Check de Marshall Audio Kabel met microfoon, de Marshall Speaker Kabel of de Marshall USB kabel en kijk of deze accessoires iets voor jou zijn.

4 Bediening

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Kilburn 2 zit er in de Acton 2 wel een play/pauze knop ingebouwd. Daarnaast heb je de kenmerkende knoppen voor de Bass, Trebble en het volume op het bedieningspaneel.

De Marshall app

De Marshall app geeft je de mogelijkheid om vooraf ingestelde balans setups te gebruiken voor de speaker. Je kan er je muziek mee bedienen, de sound aanpassen op je eigen smaak zoals je dat met de fysieke knoppen ook kan. Alleen kan je in de app op nog twee extra niveaus de balans aanpassen. Je kan zelfs de intensiteit van de ledlampjes.

Gebruik je de speaker buiten? Dan raden we je aan om de midden tonen wat omhoog te schuiven, deze penetreren de buitenlucht beter waardoor je wat verder reikt met het geluid van de speaker.

Marshall Acton 2 app screenshot

5 Geen ingebouwde accu

Niet. Er zit geen ingebouwde batterij in de Acton 2 en dat vinden we jammer. De speaker mag dan 2,85 kilo wegen waardoor je hem niet zomaar in je tas stopt. Maar het was toch wel handig geweest als er iets van een batterij in zat zodat je hem makkelijk op plekken kon zetten waar je even geen stroomvoorziening hebt. Echt portable is de Acton 2 dus niet.

Meer informatie of de Acton 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

6 Wat zit er in de doos?

  • Marshall Acton 2 bluetooth speaker
  • Oplaadkabel
  • Quick start guide

8 Specificaties Acton 2

SoortSpecificatie
MerkMarshall
TypeBluetooth speaker, retro speaker, draadloze speaker
Max dB98 dB op 1 meter afstand
KleurenZwart, Wit
Hoogte16, cm
Breedte26 cm
Diepte15 cm
Gewicht2,85 kilo
Bluetooth Versie 5.010 meter bereik
Input 3,5 mm audio jack
GeluidsweergaveStereo
Watt
30 Watt Woofer + 15 Watt Tweeters (2)
Frequentiebereik50 Hz – 20 kHz
NFCNee
SpeakerphoneNee
Certificering

Gerelateerd aan: Marshall Acton 2

Meer informatie of de Acton 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.