Marshall Kilburn 2 Review| Retro bluetooth speaker.

Marshall is killing it met de Marshall Kilburn 2, een klassieke Marshall speaker. Een heerlijk no nonsense design, zonder allerlei tierelantijntjes. Je kiest een Marshall speaker omdat het bij je lifestyle past. Omdat het een dope design is en je goed geluid wil. We mogen Marshall wel even bedanken, voor de onwijs vette speakers die ze voor ons maakt! Een goed alternatief op de kilburn 2 is de Marshall Stockwell 2 uit onze top 5 speakers tot €250. Deze is ietsjes goedkoper maar presteert iets beter hoewel hij wat minder krachtig is. Die is ook iets lichter en makkelijker mee te nemen.

Marshall Kilburn 2 retro bluetooth speaker

Meer informatie of de Marshall Kilburn 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Het Marshall design

Het design van Marshall speakers is dezelfde stijl als de iconische versterkers die je vaak op concerten ziet.

De grill aan de voorkant is gewoon best geil te noemen. De grill is geïnspireerd op de klassieke microfoons van artiesten, hoewel je ze ook steeds meer terug ziet komen in die stijl.

Iets wat veel portable bluetooth speakers tegenwoordig tekort komen is een equalizer om het geluid een beetje te kunnen personaliseren. Met deze Marshall speaker zul je daar niks aan tekort komen. Want op de bovenkant zitten drie toffe knoppen. Eentje voor het volume, eentje voor de Bass en eentje voor de Trebble. De knoppen voelen ook echt top aan. Vooral het klikje als je de speaker aan en uit zet doet het ´m.

Op de hoeken van de speaker zitten verharde kapjes zodat de Kilburn 2 tegen een stootje kan. Ga er geen curling mee spelen, maar hij kan in ieder geval een klein stootje hebben.

Zelfs het handvat met aan de binnenkant heeft een rood fluwelen afwerking. Het handvat zorgt dat je de toch 2,5 kilo wegende speaker makkelijk mee kan nemen. Het fluwelen randje geeft de look ook net weer een extra stukje klasse.

2 Het geluid

De Kilburn 2 produceert een multi-directional geluid. Aan de achterkant zit de Bass reflex poort voor een nog diepere Bass, en er zit een tweeter voor kraakheldere hoge tonen. Het is zo het geluid ook aan de achterkant van de speaker wordt verspreid, maar de drivers aan de voorkant zijn wel degelijk sterker. Dus het is geen perfecte 360 graden geluidsverspreiding.

Het geluid wat de speaker produceert is precies zoals de artiesten het in de studio bij het opnemen hebben bedoeld. Werkelijk elk detail hoor je terug. Voor een portable bluetooth speaker van deze prijs mag je ook wel verwachten dat het geluid naar behoren is. Je kan de speaker dus ook altijd aanpassen naar eigen smaak door de Bass of Trebble bij te draaien.

Het enige minpuntje waar we de Kilburn 2 op kunnen betrappen is het volume. Als je het volume volledig opendraait, hadden we gehoopt dat we helemaal van onze sokken geblazen zouden worden. Maar dat viel een beetje tegen. Het was gewoon niet zo luidruchtig als we gehoopt hadden in grote en open ruimtes.

Misschien waren onze verwachtingen in dat opzicht iets te hoog gespannen omdat we klaar zaten om onze ingewanden door elkaar te laten husselen. Het is nou ook weer niet zo dat de speaker niet flink kan knallen, maar voor de volgende uitvoering van de Kilburn hopen we dat het hij een stukje harder kan.

Marshall Kilburn 2 bluetooth speaker bediening

3 Verbinding en bediening

De Kilburn 2 is voorzien van de meest recente bluetooth technologie met bluetooth 5.0. Je bent super snel verbonden met je telefoon en je kan twee bronnen tegelijk met de speaker koppelen zodat je kan switchen tussen apparaten.

Wat we jammer vinden is dat je maar 9 meter bluetooth bereik hebt. Veel speaker in deze prijsklassen hebben toch al gauw een bluetooth bereik van 20 tot wel 45 meter. Ben je in het park en moet je achter je kinderen aanhollen omdat ze er weer eens tussenuit piepen, dan is de kans dus dat je bluetooth verbinding uitvalt of begint te haperen als je smartphone in je broekzak zit. Afhankelijk van de hoeveelheid Usain Bolt je kinderen in hun bloed hebben.

Verder kan je geen Marshall Kilburn 2 speakers met elkaar koppelen voor een stereo effect. Er is geen app beschikbaar en er zitten geen knoppen op om nummers te skippen of te pauzeren. Maar dat vinden wij nou net de charme van de Marshall Kilburn 2.

Meer informatie of de Marshall Kilburn 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

4 IPX2: Spatwaterdicht

Dit is de laagste waterproof klassering. We hadden het niet erg gevonden als de speaker wat beter tegen water kon. Als je buiten aan het barbecueën bent en het begint te regenen hoef je niet bang te zijn dat de speaker meteen kapot gaat. Maar ga er niet met de hoge drukspuit op knallen want dat trekt hij niet. Maarja, welke maf zou dat nou ook doen bij zo’n mooie speaker?

5 Hoe lang gaat de batterij mee?

Verdomd lang, 20 uur maar liefst. Je komt dus niet zonder muziek te zitten als je hem een weekendje meeneemt. Aan de rechterkant van het bedieningspaneel zit een duidelijke indicator voor je batterijleven. Niet alleen handig, het ziet er nog vet uit ook nog.

De kabel die meegeleverd wordt om de retro bluetooth speaker op te laden is recht toe recht aan. Normaal gesproken komt er nog een lochte adapter bij. Maar bij deze speaker is het alleen een kabeltje. Waarom is dit handig? Als je de speaker meeneemt, hoef je geen dikke kabel en adapter in je tas te stoppen. Het scheelt weer een stukje ruimte en gewicht in de tas.

Is de batterij leeg en wil je de speaker eigenlijk voor een paar uurtjes meenemen voor wat muziek on the go? Binnen 20 minuten heb je al 3 uur playback time met dank aan de quick charge functie. Om hem helemaal op te laden als hij leeg is duurt dat 3 uurtjes.

6 Wat zit er in de doos?

  • De Marshall Kilburn 2
  • Oplaadkabel
  • Quick start guide

8 Specificaties Kilburn 2

SoortSpecificatie
MerkMarshall
TypeBluetooth speaker, retro speaker, draadloze speaker
Garantie2 Jaar fabrieksgarantie
KleurenZwart, Crème
Hoogte16,2 cm
Breedte24,3 cm
Diepte14 cm
Gewicht2,5 kilo
Bluetooth Versie 5.09 meter bereik
Input 3,5 mm audio jack
GeluidsweergaveMulti-directioneel
Watt
36
Frequentiebereik52 Hz – 20 kHz
CertificeringIPX2 Plens dicht

Meer informatie of de Marshall Kilburn 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

Gerelateerd aan: Marshall Kilburn 2