Marshall Stanmore 2 | Retro bluetooth speaker.

Voor thuis. Daar willen we mee beginnen. In tegenstelling tot vele andere bluetooth speakers die we behandelen is de Stanmore 2 van Marshall niet om overal mee naartoe te nemen. Er zit namelijk net zoals bij de Marshall Acton 2 geen accu in waardoor hij altijd aan de stroom moet blijven liggen. Wat ze wel hebben gedaan is je de optie geven om te kiezen tussen de Stanmore 2 met of zonder ingebouwde wifi. Dit is dus een toffe retro speaker die je een mooi plekje in huis geeft.

Marshall Stanmore 2 bluetooth speaker voor thuis

Marshall Stanmore 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Pluspunten

 • Krachtig geluid

 • Sterke Bass dankzij Bass reflex systeem

 • De iconische look

 • Het bedieningspaneel

 • Keuze uit wel of geen wifi

 • De Marshall app

Minpunten

 • Geen accu

 • Er hang een flink prijskaartje aan

2 Het uiterlijk

De Stockwell 2 lijkt qua uiterlijk veel op de Acton 2. Net als de Acton 2 en alle andere Marshall speaker straalt de Marshall Stanmore 2 pure sexappeal uit. Smaak valt natuurlijk te betwisten. Maar de reden dat we voor een Marshall speaker kiezen is voor 50% vanwege de iconische look die iets weg heeft van de jaren 50.

No nonsense staat in het ontwerp centraal en de speaker heeft dan ook niet allerlei toeters en bellen. Je weet wat je krijgt met een Marshall bluetooth speaker. Een behuizing die is afgewerkt zodat het lijkt alsof het echt leer is, (Marshall gebruikt geen echt leer) de klassieke metalen grill met daarop het Marshall script logo en daaronder het koperen plaatje met de datum waarop Marshall is opgericht. Om het plaatje compleet te maken het premium ogende en aanvoelend bedieningspaneel met de koperen knoppen.

3 Het geluid

Marshall is ontstaan en groot geworden door versterkers te maken die de meest uiteenlopende muzikanten gebruikten tijdens hun optredens. Veelal bij concerten werden deze versterkers en hun power tentoongesteld. Het zal je dan ook niet verbazen dat de speakers uit die Marshall vandaag de dag voor consumenten maakt eenzelfde power in huis hebben.

Dat is wat je dan ook in huis haalt met een Marshall speaker. Pure kwaliteit en power. De houten behuizing zorgt voor genoeg ruimte om de drivers (in totaal 80 Watt) hun werk te laten doen zodat je de ruimte vult met een warm en vol geluid. Kraak helder en zonder geluidsvervorming op wat voor volume dan ook.

Wat veel speakers missen is een equalizer om de sound te personaliseren. De Stanmore 2 geeft je wél de mogelijkheid om te spelen met de verschillende tonen zodat jij bepaalt wat voor sound je uit de speaker krijgt. Dit kan niet alleen met de knoppen op het bedieningspaneel maar ook via de app waar Marshall vooraf ingestelde settings voor je heeft klaar staan.

Marshall Stanmore 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

4 Verbindingen

Met of zonder wifi

Er zijn twee verschillende versies van de Stanmore 2 beschikbaar. Eentje met en eentje zonder wifi. Vooral omdat dit een speaker is die thuis staat, en geen draagbare speaker is omdat er geen accu in zit, vinden we het wel chill dat je in ieder geval de optie hebt om zelf te kiezen of je wel of geen wifi wilt. Hij is wel een stukje duurder. Ruim honderd euro zelfs. Je hebt dan wel een multiroom ready speaker in huis.

Bluetooth 5.0

De nieuwe uitvoeringen dan Marshall bluetooth speakers hebben allemaal bluetooth 5.0. Vergis je niet, dit wil niet zeggen dat je veel meer bluetooth bereik hebt dan bij andere bluetooth versies. Je kan wel bijvoorbeeld sneller koppelen en twee apparaten tegelijk gekoppeld hebben met de speaker.

Marshall geeft zelf aan dat je 10 meter bluetooth bereik hebt. Maar in gebruik kwamen we zelf tot ruim 15 meter bluetooth bereik zonder dat de verbinding begon te haperen of uit viel. Het hangt er wel een beetje van af of er dikke muren of andere elementen tussen de bron en de verbinding komen.

De Marshall app

De speaker is geschikt voor de Marshall app waarmee je een aantal functies hebt. Je kan de speaker in standby mode zetten, de speaker koppelen, de intensiteit van de led lampjes op het bedieningspaneel aanpassen en natuurlijk de equalizer. In de app heb je vijf niveaus die je aan kan passen in plaats van de drie die fysiek op de speaker zitten. Ook heeft Marshall alvast vooraf ingestelde equalizer settings voor je klaar staan zodat ook in een handomdraai een bepaalde setting naar voren kan toveren.

AUX aansluiting

Je hebt ook nog de keuze om de aux aansluiting te gebruiken en daar ieder gewenst apparaat op aan te sluiten. Wat wel zo mooi is als je een premium speaker van Marshall koopt, is dat je ook aansluitende kabels hebt van Marshall. Ze bieden namelijk verschillende kabels aan in precies dezelfde stijl als hun speakers.

5 Bedieningspaneel

Zoals je kunt zien is het bedieningspaneel tot in de puntjes verzorgt en geeft de speaker dat extra stukje sjeu. Op het bedieningspaneel zit het volgende:

 • De Source knop zitten
 • De volume controle
 • De Bass controle
 • De Treble controle
 • Play en pauze knop
 • Aan en uit knop
 • Aux ingang

De volume, Bass en Treble knoppen hebben mooie ledlampjes om de knoppen zitten zodat je kan zien op welk level je ze hebt staan.

6 Watt zit er in de doos?

 • Marshall Stanmore 2 speaker
 • Oplaadkabel
 • Quick start guide

8 Specificaties Stanmore 2

SoortSpecificatie
MerkMarshall
TypeBluetooth speaker, retro speaker
KleurenZwart, Wit
Hoogte19,5 cm
Breedte35 cm
Diepte18,5 cm
Gewicht4,65 kilo
Bluetooth Versie 5.010 tot 15 meter bereik
Input 3,5 mm audio jack
GeluidsweergaveStereo
Watt
80
Frequentiebereik50 Hz – 20 kHz
Drivers4 tweeters, 2 midden speakers + Bass reflex systeem
SpeakerphoneNee
IPX CertificeringGeen, niet waterdicht

Gerelateerd aan: Marshall Stanmore 2

Marshall Stanmore 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.