1 Samenvatting Stockwell 2 vs Megaboom 3

Hieronder vind je de belangkrijkste kenmerken en eigenschappen van beide speakers kort op een rijtje.

Bose Stockwell 2:

 • €189,-
 • Omnidirectioneel geluid
 • Bluetooth
 • Marshall app
 • 20 uur batterijleven
 • IPX4 Rating
 • 1,38 Kilo

UE Megaboom 3:

 • €159,-
 • 360 Graden geluidsverspreiding
 • Bluetooth
 • Compatibel met de UE Boom app
 • Batterijleven van 20 uur
 • IP67 Stof- en waterdicht
 • Valbestendig
 • 0,91 Kilo

Meer informatie of de Stockwell 2 of Megaboom 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

2 Performance

 1. Drivers & Passieve Radiatoren: De Stockwell 2 heeft één woofer, twee wide-range tweeters en een basreflexsysteem vs De Megaboom 3 heeft twee full-range woofers en twee passieve radiatoren.
 2. Geluidsverspreiding: De Stockwell 2 heeft een multidirectionele geluidsweergave vs De Megaboom 3 heeft een “360 graden geluidsweergave.” Zie Ad 2.
 3. Frequentiebereik: De Stockwell 2 heeft een frequentiebereik van 60Hz – 20 kHz vs De Megaboom 3 heeft een bereik van 65Hz – 20kHz.
 4. Equalizer: De Stockwell 2 biedt de mogelijkheid de trebble en bas aan te passen met de fysieke knoppen op de speaker en heeft een equalizer in de Marshall app vs De Megaboom 3 heeft een digitale equalizer in de Boom app.
 5. Speakerphone: De Stockwell 2 heeft geen speakerphone vs De Megaboom 3 die dit wel heeft. Je kan hiermee bellen via de speaker.
 6. Batterijleven: Beide speakers hebben een gemiddeld batterijleven van 20 uur op standaard volume gebruik.
 7. Powerbank: De Stockwell 2 kan je gebruiken als powerbank vs De Megaboom 3 heeft geen powerbank functie.
 8. Charging Dock: De Stockwell 2 is niet compatibel met een charging dock vs De Megaboom 3 heeft een D-ring onder de speaker die je weg kan halen. Vervolgens is hij compatibel met de UE Charging Dock.
 9. Multifunctionele knop: De Stockwell 2 heeft naast de vier fysieke knoppen geen andere knoppen om je playlist mee te bedienen. Dit doe je vanaf je bron. vs De Magic button op de Megaboom 3 geeft je de mogelijkheid verschillende functies met één knop te bedienen. Dit zijn: Pauze/Play, volgende nummer en vorig nummer. Als je de knop lang ingedrukt houdt start de speaker je favoriete playlist. Dit laatste werkt alleen bij Apple Music als je iOs gebruikt of Deezer Premium met Android.

Ad1 Een basreflexsysteem werkt iets anders dan een passieve radiator. Maar beide zijn geen actieve woofers. Ze zorgen uiteraard wel voor een betere bas dan bij speakers die dit niet hebben. In onze ervaring is een basreflexsysteem net iets doffer dan een passieve radiator. Maar het algemene geluidskarakter en de balans van de Stockwell 2 is warmer en beter.

Ad 2 De Stockwell 2 heeft aan de voorkant een woofer en een wide-range tweeter* zitten en aan de achterkant een wide-range tweeter en een passieve radiator. het geluid komt dus voornamelijk vanaf de voorkant. Maar dankzij de wide-range tweeter en passieve radiator aan de achterkant krijg je toch een multidirectioneel geluid. UE vermarkt haar Megaboom 3 als een speaker met 360 graden geluidsweergave.

Hier zit een kern van waarheid in, maar het is niet zo’n kwalitatief hoogstaande 360 grade geluidsverspreiding zoals de Bose Soundlink Revolve 2 dat heeft. Die maakt gebruik van een diffuser. De Megaboom 3 heeft namelijk een woofer + passieve radiator aan twee kanten van de speaker zitten. Dit is dus vergelijkbaar met de Stockwell 2, alleen heeft de stockwell 2 een wide-range tweeter i.p.v. een woofer aan de achterkant.

*Tweeters leveren de hoge frequenties. Wide-range tweeters hebben een groter bereik dan de conventionele tweeter. Hiermee levert hij ook wat lagere tonen dan normaal.

Marshall Stockwell 2 Portable bluetooth speaker
UE Megaboom 3 partyspeaker

3 Verbindingen

 1. Bluetooth versie: Beide speakers beschikken over Bluetooth
 2. Speakers koppelen: De Stockwell 2 is niet te koppelen met meerdere speakers in de app vs De Megaboom 3 is te koppelen met meerdere Megaboom of Boom speakers in de app.
 3. Koppelen met bron: De Marshall beschikt over Multi Host. Hiermee kan je met twee bronnen gelijktijdig met de speaker koppelen zodat je om de beurt muziek kan afspelen vs Met de Megaboom 3 kan dit niet, maar is wel in staat tot 8 bluetooth bronnen te onthouden als je ermee gekoppeld bent geweest.
 4. Poorten: De Stockwell 2 beschikt over en 3,5 mm aux poort en een USB-C poort vs De Megaboom 3 heeft een Micro-USB poort.

4 Fysieke kenmerken

 1. Afmetingen: De Stockwell 2 is 18 x 16,1 x 7 cm groot  vs De Megaboom 3 is 22,5 x 8,7 x 8,7 cm groot
 2. Gewicht: De Stockwell 2 weegt 1,31 kilo  vs De Megaboom 3 weegt 0,91 kilo.
 3. IPX Rating: De Stockwell 2 heeft een IPX4 rating  vs De Megaboom 3 heeft een IP67 rating.
 4. Stoot- en valbestendig: De Stockwell 2 is niet stoot- en valbestendig  vs De Megaboom 3 die volledig stoot en valbestendig is gemaakt dankzij een solide behuizing.
 5. Kleuren: De Stockwell 2 is verkrijgbaar in het zwart, Crème, Indgo en Burgundy  vs De Megaboom 3 is verkrijgbaar in het zwart, paars, rood en blauw.

Ad 3 De Stockwell 2 is met de IPX4 spatwaterdicht. De Megaboom 3 is met de IP67 Rating waterdicht en stof/zanddicht. De Megaboom 3 is ook stoot- en valbestendig. Je kan hem niet door de kamer smijten, maar als je hem perongeluk laat vallen gaat hij niet direct kapot. Het is  veel beter bestand tegen ruwe omstandigheden dan de Stockwell 2.

Marshall - Stockwell 2 Retro bluetooth speaker
UE Megaboom 3 Bluetooth speaker

Meer informatie of de Stockwell 2 of Megaboom 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.