Marshall Stockwell 2 Review | Een van de beste portable bluetooth speakers.

De Marshall Stockwell, Killburn, Acton en Tacton hebben allemaal een upgrade gekregen. En de nieuwste in de serie, dat is de Stockwell 2. Hij heeft een output van 20 Watt met die voortkomt uit de woofer en twee tweeters. Één van de twee tweeters zit samen met de passieve radiator aan de achterkant van de speaker. Hierdoor heeft de Marshall Stockwell 2 een prachtige multi-directioneel geluidweergave. Lees onze beoordeling voor je de Marshall Stockwell 2 aanschaft.

Marshall - Stockwell 2 Retro bluetooth speaker

1 Pluspunten

 • Krachtig geluid

 • Multidirectionele geluidsweergave

 • Leip en compact design

 • Robuuste bouwkwaliteit

 • 20 uur batterijduur

 • Duidelijke batterij indicator

 • Personaliseerbaar geluid

 • USB C

Minpunten

 • Geen speakerphone om handsfree te bellen

 • De prijs

 • Geen powerbankfunctie

Meer informatie of de Marshall Stockwell 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

2 Het multidirectioneel geluid

Met dank aan de Blumlein Stereo Sound constructie levert de Stockwell 2 een multidirectioneel geluid. De driver en Bass reflex poort aan de achterkant blazen het geluid aan de achterkant van de speaker de ruimte in en de drivers aan de voorkant natuurlijk naar voren.

Het wel zo dat de drivers aan de voorkant het krachtigste zijn en daar de geluidskwaliteit het beste is. Maar als je de speaker een beetje strategisch in de ruimte plaatst, weerkaatst het geluid van de achterkant weer terug de ruimte in waardoor je met deze constructie een prachtige geluidservaring beleefd.

Het volume van de speaker stelde in eerste instantie een beetje teleur. De speaker gaat op 50% volume niet hard genoeg om flink muziek te luisteren. Je moet de speaker echt verder open draaien naar de 80 % tot 100% om een feestje te kunnen bouwen.

Natuurlijk heeft ook de Marshall Stockwell 2 de bekende Bass en Trebble knoppen aan de bovenkant waarmee je de desbetreffende toonhoogtes aan kan passen. Gigantische verschillen ga je er niet mee bereiken. Je kan de bass bijvoorbeeld niet geheel uitzetten. Maar je behoudt ten alle tijden een goede balans tussen de toonhoogtes en kan het geluid van de speaker aanpassen op je eigen smaak en genre.

3 Het design

De metalen gril met het Marshall logo, op een gitaar geïnspireerde riem-handvat, de feeling van de knoppen op het bedieningspaneel. De Marshall Stockwell 2 straalt pure klasse uit. Marshall blijft in al zijn producten vasthouden aan de iconische look van haar producten. Je weet dus eigenlijk altijd wat je kan verwachten van het design van Marshall producten. En die consistentie is waar we van houden. Je bent daardoor namelijk ook nooit teleurgesteld in het design en de bouwkwaliteit van de speaker.

Het paneel ziet er niet zo gaaf uit als op de Killburn 2 of de Acton 2. Daar ziet het paneel en de knoppen er toch een stukje gelikter uit wat ons betreft, maar smaak valt natuurlijk te betwisten. De klik en de feeling van de knoppen zijn wel ultra bevredigend, naast de functionaliteit natuurlijk.

Hoewel de speaker een robuuste behuizing heeft, is hij niet val,- en stofbestendig, en heeft hij slechts een IPX4 certificering waar we later op terug komen.

Marshall zelf noemt de speaker “Road Proof.” De behuizing ís dus robuust, maar tart het lot niet door de speaker tot het uiterste te pushen als het aankomt op ruw omgaan met de speaker. Maar waarom zou je ook lomp om willen gaan met zo´n mooie speaker als je hem daarmee lelijk kan beschadigen?

Meer informatie of de Marshall Stockwell 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

4 Productvideo

5 Verbinding

Ook de Stockwell 2 is uitgerust met de nieuwste bluetooth versie; 5.0. Dat wil niet zeggen dat je veel verder bluetooth bereik hebt dan met lagere versies. Je verbindt de speaker gewoon sneller met je bron.

Je hebt ongeveer 10 meter bluetooth bereik met de speaker. Niet heel veel. Maar in het gebruik mis je er niet heel veel aan. Tenzij je in een dikke villa in het gooi woont, heb je hier over het algemeen genoeg aan. Maar overweeg zelf even of je aan 10 meter bereik genoeg hebt.

Daarnaast heeft de Stockwell 2 de Marshall Multi Host functionaliteit. Je kan hiermee twee verschillende bronnen met de speaker verbinden zodat je om de beurt dj kan zijn. Je hebt namelijk wel eens dat je wilt switchen tussen bron. Nu hoef je dus niet meer keer op keer te pielen met de verbinding als je eventjes wilt wisselen.

Wat we een groot voordeel vinden is dat Marshall voor USB C is gegaan in plaats van Micro USB. Met USB C is je speaker toekomst proof en laad de speaker sneller op. Ook is de data overdracht stukken sneller dan bij een Micro USB verbinding. USB C is als het ware Micro USB op steroïde.

6 Bediening

Als je specifiek op zoek bent gegaan naar een Marshall bluetooth speaker dan wist je waarschijnlijk dat alle speakers van het merk het iconisch bedieningspaneel hebben. Bij de Stockwell 2 is dat net anders. Tussen de speakers zitten er wel een aantal kleine verschillen. Zo zit op het bedieningspaneel aan de bovenkant van de Stockwell 2 de volgende knoppen:

 • Bluetooth
 • Volume
 • Bass
 • Trebble

Aan de rechterkant van het paneel zit de handige batterij indicator. Maar wat er dus ontbreekt is een pauze/play knop. Ook zitten er geen fysieke knoppen op om naar het volgende of vorige nummer te skippen. Wellicht omdat de speaker zo compact is zitten ze er niet op. Maar een simpele pauze/play knop hadden we wel handig gevonden. Je hebt tenslotte niet ten alle tijden je muziek bron bij de hand

7 IPX4: Spatwaterdicht

Hoewel de speaker robuust is gebouwd, heeft hij slechts een IPX4 certificering. Dat betekend dat hij spatwaterdicht is. Hij kan dus onder elke hoek besproeid worden zonder dat hij het begeeft. Aan de zijkant van de speaker zitten de USB C en aux poort. Daar zitten geen klepjes of i.d. overheen en liggen dus open en bloot. Hier moet je dus extra goed mee op passen.

Het is altijd een beetje lastig als leek om te oordelen hoeveel hij nou precies kan hebben puur en alleen op basis van een IPX rating. Maar staat de speaker buiten in de regen? Dan kan hij dat aan. Maar dompel de speaker absoluut niet onder, dat zal hij niet overleven. En dat is ongelofelijk zonde van zo’n duur premium product.

Meer informatie of de Marshall Stockwell 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

8 Batterijduur

De Marshall Stockwell 2 heeft een lithium-ion accu ingebouwd gekregen waarmee je 20 uur batterijduur hebt. Je kan daarmee dus met gemak de speaker een weekendje meenemen zonder dat de speaker leeg raakt.

Twijfel je tussen de Stockwell 2 en de Acton 2? Dan is het belangrijk om te weten dat de Acton 2 geen ingebwoude accu heeft en dus niet draadloos te gebruiken is. De Stockwell 2 met een accuduur van 20 uur wel.

Als de Stockwell 2 helemaal leeg is duurt het 5 uur om de speaker weer volledig op te laden. Omdat de speaker een quick charge functie heeft kan je met 20 minuten opladen al 6 uur met de speaker muziek af spelen.

Het volume heeft ook effect op de batterijduur. Op 50% volume, waar de Stockwell 2 niet bijzonder hard gaat, haalden we met gemak 25 uur playback time. En tot onze verbazing was slechts iets meer dan de helft van de batterij leeg. Op 80% volume haalde we 19 uur en dat is ongeveer waar je vanuit moet gaan bij een gemiddeld gebruik. Want bij een lager volume haalde we niet genoeg volume uit de speaker om flink muziek te luisteren.

9 Watt zit er in de doos?

 • Stockwell 2 portable bluetooth speaker
 • USB C kabel
 • Quick start guide

11 Specificaties Stockwell 2

SoortSpecificatie
MerkMarshall
TypeBluetooth speaker, retro speaker, draadloze speaker
Garantie2 Jaar fabrieksgarantie
KleurenZwart, Crème, Burgundy, Indigo
Hoogte18 cm
Breedte16,1 cm
Diepte7 cm
Gewicht1,38 kilo
Bluetooth Versie 5.09 meter bereik
Input 3,5 mm audio jack
GeluidsweergaveMulti-directioneel
Output
20 Watt
Frequentiebereik60 Hz – 20 kHz
CertificeringIPX4 Spatwaterdicht

Meer informatie of de Marshall Stockwell 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

Gerelateerd aan: Marshall Stockwell 2