Marshall Uxbridge Voice met Amazon Alexa en Airplay 2

Het jongste kindje dat Marshall heeft gebaard is de kleine Marshall Uxbridge voice. De Smart speaker is sinds 8 april 2020 verkrijgbaar. Voor Marshall begrippen is de Uxbridge een klein speakertje. Maar verkijk je niet op het formaat.

Vanaf 11 juni komt Marshall met een update in Amerika zodat de Uxbridge ook Google Assistant ondersteunt. Per wanneer deze uitvoering ook in Nederland beschikbaar zal zijn is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Marshall Uxbridge Voice

Ontwerp

Marshall de standaard knoppen op de speaker een beetje aangepast. Bij andere Marshall speakers heb je namelijk altijd de kenmerkende draaiknoppen die je op de iconische gitaar versterkers terug vindt. Bij de Uxbridge heeft Marshall de draaiknoppen weggelaten.

Nu heb je zes messing rocker knoppen op de bovenkant van de speaker zitten. Deze zijn voor het volume, de bass en treble. Daarnaast zit er een pauze/play knop op de bovenkant en een knop om de spraakassistent te activeren.

Om eerlijk te zijn vinden we het wel jammer dat de leipe draaiknoppen zijn weggelaten. Wat ons betreft mogen bij de volgende nieuwe speakers de iconische elementen behouden blijven.

Airplay 2 & Amazon Alexa

Dankzij Apple Airplay 2 is de speaker te gebruiken in een multiroom setup. Omdat Marshall al enkele andere speakers heeft die door middel van Google Assistant multiroom aanbieden is het een no-brainer om ook voor Nederland de Uxbridge met Google Assistant aan te bieden. Voor nu is de Uxbridge alleen nog met Amazon Alexa te gebruiken

Zeker als je kijkt naar de stijlvolle uitstraling van alle Marshall speakers zou het in dat geval een uitstekend alternatief zijn voor een Sonos Multiroom systeem.

Sonos speakers mogen dan wel een algemeen ontwerp hebben die in alle typen inrichtingen passen. Wat ons betreft hebben de Marshall speakers een design dat vele malen aantrekkelijker is dan Sonos speakers. Je geeft je huis een echte blikvanger i.p.v. een weggemoffelde saaie speaker. Met een Marshall speakers hoor je alleen maar ohhhs en aaahs als je bezoek hebt. Bij Sonos alleen maar oh.