De nieuwe Sonos Move – Een HiFi Portable Bluetooth Speaker met Wifi.

Sonos S17 Draagbare Bluetooth speaker met wifi

Naar alle waarschijnlijkheid komt Sonos deze herfst met een nieuwe speaker. De Sonos Move. (S17) Het is de eerste draagbare bluetooth speaker in de line-up van Sonos. De Sonos Move beschikt tevens over wifi zodat het nog altijd binnen het Sonos geluidssysteem past.

Lang niet alles over de speaker is bekend omdat het tot dusver om een gelekte indiening bij de FCC. De FCC is een Amerikaans overheidsorgaan die over de regelgeving van telecommunicatie gaat waar internet ook onder valt. Sonos (en andere bedrijven) moeten hier eerst toestemming vragen voordat producten op de markt gebracht kunnen worden.

Verwachte Voordelen van de Sonos Move (S17)

We kunnen dus nog niet alle specificaties aan je mededelen, maar het volgende weten we wel over de Sonos Move:

  • Bluetooth – Als de speaker via bluetooth muziek afspeelt vanaf je bron, functioneert hij als iedere andere bluetooth speaker. Je kan met een druk op de knop schakelen tussen bluetooth en wifi verbinding.
  • Wifi – De Sonos Move is gewoon te integreren binnen je huidige Sonos systeem. Als de Speaker met wifi verbonden is, is hij te bedienen via de app. Als hij met bluetooth verbonden is heeft het er alle schijn van tot dusver dat dit niet het geval is.
  • USB-C – De nieuwste USB verbinding. USB-C is als het ware Micro USB op Red Bull. Het is veel sneller met data-overdracht, stroomoverdracht en videosignaal.
  • Ethernet jack – Alle Sonos speakers zijn met een Ethernet Jack uitgerust, zo ook de Sonos Move
  • Airplay 2 – Ondersteunt Apple’s Airplay 2
  • Auto Trueplay – Automatische kalibratie als de speaker verplaatst wordt. Dit doet de speaker met de ingebouwde microfoons.
  • Amazon Alexa en Google Assistant – De speaker wordt compatibel gemaakt voor Amazon Alexa en Google Assistant.
  • Charging Dock – De bluetooth speaker wordt volgens berichtgeving van The Verge opgeladen door middel van een charging dock. Maar dus ook via USB-C kan de speaker worden opgeladen als je op pad bent en de dock niet mee kan nemen.

Design

Het Design van de Sonos Move Bluetooth speaker is te vergelijken met de Sonos One. Hij is iets ronder en wordt naar alle waarschijnlijkheid iets groter dan de Sonos One. De bediening en touchknoppen lijken hetzelfde te zijn. De exacte specificaties en certificering is nog weinig bekend. We weten dus nog niet hoe sterk de speaker is en of hij waterbestendig gaat worden.

Conclusie Sonos Move

Er is dus nog veel om in het midden te laten liggen. Maar dat de Sonos Move (S17) er aan komt staat zo goed als vast. Verdere mededelingen over de interne constructie, specificaties en features zouden enkel en alleen pure speculatie zijn.

Eind Augustus 2019 houdt Sonos een evenement in New York. De kans bestaat dat de speaker op dit evenement onthult wordt en dat er meer bekent wordt over de speaker. In de eerste week van september houdt Sonos ook een event in Berlijn. We houden dit voor je in de gaten.