Sony SRS-RA3000 Release | Premium speaker met 360 Reality Audio

In de week van CES 2021 heeft Sony twee nieuwe premium speakers aangekondigd. Dit zijn de SRS-RA3000 en de SRS-RA5000. De SRS-RA3000 beschikt net als de 5000 over 360 Reality Audio. De speaker is vanaf februari verkrijgbaar en gaat €300,- kosten.

Sony SRS-RA3000 Release

De SRS-RA3000 beschikt over Amazon Alexa en Google Assistent ondersteuning, ingebouwde Chromecast, Spotify Connect, Bluetooth en Wifi. Het is geen smart speaker omdat deze niet geïntegreerd zijn. Maar via een bron kan je de spraakassitent wel bedienen. Dankzij Chromecast ben je in staat de premium speaker in je Google Home multiroom setup te integreren. Dit kan ook als je gebruik maakt van de Amazon Alexa app.

Omnidirectioneel, kamervullend geluid

De twee nieuwe premium speakers van Sony beschikken beide over 360 graden geluidsverspreiding. Er zijn niet bijzonder veel premium speakers die omnidirectionele geluidsverspreiding bieden. Vergelijkbare speakers zijn de Bose Portable Home Speaker en de Soundlink Revolve. Ook de Marshall Stockwell 2 heeft omni-directioneel geluid, maar dit is niet van hetzelfde niveau zoals Bose en Sony dat leveren.

Hoe de speaker daadwerkelijk gaat klinken moet nog blijken. Maar zodra de speaker verkrijgbaar is gaan we deze net als de SRS-RA5000 direct testen. Maar de verwachtingen liggen hoog gespannen omdat Sony in al haar producten een zo hoog mogelijke geluidskwaliteit nastreeft. Zeker in haar premium producten.

Automatische kalibratie & vochtbestendig

In tegenstelling tot de SRS-RA5000 kalibreert de SRS-RA3000 zich automatisch op de ruimte waar je de speaker in plaatst. Bij de 5000 moet je hiervoor de immercive audio enhancement knop voor gebruiken. De 3000 beschikt ook over deze feature, maar doet dit automatisch.

De speaker kan tegen vocht, maar de IPX rating is op moment van schrijven nog niet bekend. Sony geeft wel aan dat je de speaker in de badkamer kan gebruiken.

Specificaties Sony SRS-RA3000

De afmetingen van de speaker zijn: 24,7 cm hoog, 15,5 cm diep en 14,6 cm breed. Hij weegt 2,5 kilo en heeft twee tweeters, één full range driver en twee passieve radiatoren voor de bas. Hij is verkrijgbaar in het zwart en in licht grijs.

Productvideo

Ook interessant: Top 5 premium speakers.