Sony SRS-RA5000 Release | Sony kondigd twee nieuwe speakers aan met bluetooth en wifi

Sony heeft deze week twee nieuwe speakers aangekondigd die over bluetooth en wifi beschikken. Het gaat om de Sony SRS-RA5000 en de SRS-RA3000. Het zijn speakers 360 Reality Audio. De speaker is vanaf februari verkrijgbaar. De SRS-5000 gaat €550,- kosten.

Hoewel de beide speakers over wifi beschikken en Google Assistent en Amazon Alexa ondersteunen, zijn het geen smart speakers. De spraakassistenten zitten niet geïntegreerd. Je kan er dus wel gebruik van maken via een aangesloten bron. Je bedient dan de spraakassistent via de ingebouwde microfoons van de speakers.

Sony SRS-RA5000

Meer informatie of de Sony SRS-RA5000 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 360 Reality Audio

360 Reality Audio is een technologie van Sony die ervoor zorgt dat elk hoekje en gaatje in de kamer waar de speaker staat gevuld wordt met geluid. Het is een nieuwe technologie die tot nu toe alleen bij de SRS-RA5000 en SRS-RA300 zit gebouwd van de Sony speakers.

Een nadeel aan 360 Reality Audio is het feit dat het een relatief nieuwe technologie is. Het is in 2019 op CES aangekondigd. Dit betekend dat er maar een aantal streaming platforms zijn die 360 Reality Audio ondersteunen. Sony geeft zelf aan dat Tidal (streamingdienst uit Noorwegen) compatibel is. Daarnaast zijn de streamingdiensten Amazon Music HD en Deezer ook compatibel, maar Spotify niet.

Spotify geeft zelf aan dat ze “er altijd aan werken om de Spotify-ervaring te verbeteren op verschillende platforms, maardat ze op dit moment helaas geen verdere informatie hebben om te delen” Ook geven ze aan dat integraties met derden niet van te voren aangekondigd worden.

Bron: https://community.spotify.com/t5/Live-Ideas/All-Platforms-Other-Sony-s-360-Reality-Audio/idi-p/4850512

2 360 Graden geluidsverspreiding

Sony SRS-RA5000 speakersDit wil niet zeggen dat als je geen Deezer of Tidal hebt je niet kan genieten van de 360 graden geluidsverspreiding van de SRS-RA5000. Want de speaker beschikt over drie opwaarts gerichte drivers die het geluid verticaal verspreiden en drie drivers die het geluid horizontaal verspreiden. Door de positionering van de zes drivers ontstaat een indrukwekkende soundstage.

Wat Sony daarnaast in de speaker heeft ingebouwd is de subwoofer die aan de onderkant van de speaker zit verwerkt. Door gebruik te maken van een diffuser verspreid ook deze driver het geluid 360 graden. Bose maakt ook gebruik van een diffuser en dezelfde manier van speaker positionering in haar speakers om een 360 graden geluidsverspreiding tot stand te brengen.

Dit doet Bose bijvoorbeeld bij de Bose Soundlink Revolve en de Portable Home Speaker.  En van deze speakers weten we dat ze een van de beste, zo niet dé beste geluidsverspreiding produceren die een stand-alone bluetooth speaker heeft. De verwachtingen voor de Sony SRS-RA5000 liggen dus ook hoog gespannen. Zodra de speaker in februari op de markt is gebracht zullen we deze zo spoedig mogelijk voor je testen en een review schrijven.

Ook interessant: Top 5 premium speakers.

3 Het bijzondere design van de SRS-RA5000

De speaker ziet er op zijn zachtst gezegd onconventioneel uit. De drivers aan de bovenkant zijn afgewerkt met koper plaatjes. Om de speaker heen zit een stof gewikkeld die de drie horizontale drivers afdekken. De bijzondere vormgeving van de speaker lijkt volledig in dienst te staan van de geluidsverspreiding. Het is een premium afgewerkte speaker. Maar laten we voor nu maar stellen dat over smaak te twisten valt.

4 Immersive Audio Enhancement

De Immersive Audio Enhancement-knop op de speaker geeft je de mogelijkheid de speaker te kalibreren. Hiermee stemt hij zijn geluid af op de ruimte waar je de speaker neerzet. Dit moet zorgen voor een optimale geluidsprestatie van de speaker in elk type ruimte waar de speaker komt te staan. De Auto Volume feature analyseert de media die je afspeelt op de speaker en speelt dit dan op een consistent volume af.

Meer informatie of de Sony SRS-RA5000 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

5 Connectiviteit

Zoals eerder vermeld kan je de speaker aansluiten op je wifi netwerk of verbinden met een bron zoals je smartphone, laptop of tablet via bluetooth. Waar Sony ook aan heeft gedacht is om Chromecast in te bouwen. Hierdoor kan je de speaker toevoegen aan je Google Home ecosysteem. Dit geeft je de mogelijkheid de speaker tevens in je Google multiroom systeem te integreren.

Meer informatie of de Sony SRS-RA5000 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.