UE Blast Review | Smart Speaker met Amazon Alexa

Onze grote vrienden bij Ultimate Ears verwennen ons met de UE Blast. Het kleine broertje van de UE Megablast. Het is praktisch onmogelijk om in het kort dit staaltje moderne technologie te omschrijven. Het is gewoon een van de meest moderne, feature packed en toekomst proof Bluetooth Smart Speaker. Een charmante middenweg tussen de Boom 3 en de Megablast.

Ultimate Ears Blast - Smart Bluetooth Speaker

Koop de UE Blast bij Bol.com. Ga naar de webshop om de laatste prijzen te checken.

1 Pluspunten

 • Amazon Alexa

 • 360 Graden Geluidsverspreiding

 • Premium Design en Bouwkwaliteit

 • Wifi & Bluetooth

 • Stof- en Waterdicht

 • Valbestendig

 • 12 Uur Playback Time

 • Equalizer in de app

 • Powerbank functie

 • Speakerphone om te bellen via de speaker

Minpunten

 • UE en Bass, nog altijd niet de beste

 • Geen 3,5mm audiojack

 • UE heeft de Blast geen zwemles gegeven, hij drijft niet. Dus als je hem in het zwembad laat vallen moet je even je snorkel erbij pakken.

2 Het geluid van de UE Blast

UE staat best bekend om de 360 graden geluidsverspreiding die haar speakers weet te produceren. Dat is wederom het geval bij de Blast en Megablast. Dit betekend dat het niet uit maakt waar je ten opzichte van de speaker staat, je zult het geluid altijd op dezelfde manier ervaren.

De midden tonen en hoge tonen zijn loepie zuiver en het volume van de speaker kan zoals de naam eigenlijk al aangeeft: Blast, op standje buren ruzie. Je kan altijd aan Alexa vragen om het volume hoger of lager te zetten.

De Bass

De 2 passieve radiatoren weten een een degelijke Bass te produceren. Maar zet de UE Blast naast de JBL Charge 4 of Flip 3 en je hoort meteen dat JBL er beter in slaagt een diepe en krachtige Bass in de speaker te bouwen. Voor de meeste speakers van House of Marley geldt hetzelfde. Ze Pompen er toch net iets meer donder uit.

Wellicht heb je andere reviews van ons gelezen of UE. Daar heb je waarschijnlijk al gelezen dat we niet helemaal onder de indruk zijn van UE en zijn Bass. Hetzelfde geldt voor de UE Blast. De Bass mist de echte body en diepte. Het heeft in onze optiek nou eenmaal een te neutraal klankbeeld.

Bij het testen van Drum and Base, Hip Hop en andere Bass zware genres vonden we de speaker een behoorlijk saus. Je kunt dit het beste zelf ervaren door naar de winkel te gaan en zelf naar de speaker te luisteren en ze naast de alternatieven te leggen.

Tegenwoordig kun je ook bij de goede webshops de speaker bestellen en mocht er iets zijn wat je niet bevalt aan de speaker, kan je bijna altijd de speaker gratis retour sturen en je geld terug krijgen. Check dit trouwens altijd voordat je ergens een Bluetooth speaker besteld, zodat je nooit een blauwtje oploopt bij het aanschaffen van een Bluetooth speaker.

3 Het design

De UE Blast heeft het kenmerkende UE design. Een mooie grill van premium kwaliteit en natuurlijk de minimalistische grote Plus en Min knoppen op de zijkant van de speaker. Het lijkt net een kruis als je er voor de eerste keer naar kijkt.

Net als de Boom, Megaboom en Megablast, is de UE Blast als een kleine tank gebouwd. Hij is Waterdicht, Stofdicht en hij is val bestendig. Hij is niet kapot te krijgen.

4 Productvideo

5 Amazon Alexa

Alexa is een virtuele assistent ontwikkeld door Amazon. Je kunt er werkelijk van alles mee. Intussen heeft Alexa al meer dan 50.000 skills van Amazon gekregen. Je kan er muziek mee afspelen, het weer of de files opvragen, actielijsten maken, je alarm zetten en ga zo maar door. Ook kan je alle slimme apparaten die je in huis hebt gehaald die van Amazon afkomen, kan je aansturen met Alexa. Je thermostaat, het slot, en alle andere domotica van Amazon.

CNET is zo sympathiek geweest om voor ons een volledige lijst met commands op te stellen zodat wij als gebruikers dit niet allemaal uit hoeven te zoeken. Amazon Alexa Commands

Amazon blijft Alexa gewoon opvoeden dus er zullen altijd nieuwe commands bijkomen.

6 De Ultimate Ears app

In tegenstelling tot veel andere merken heeft UE wél een intuïtieve app voor de UE Blast. JBL bijvoorbeeld heeft wel een app, maar daar zit dan weer geen equalizer of i.d. op. Wij vonden de app van JBL echt nutteloos en overbodig. De UE app heeft daarentegen weer veel meer te bieden. Je kunt de laadtijd checken als hij aan de stoom ligt. Je heb een equalizer en je hebt een double up functie waarmee je meerdere UE speakers met elkaar kunt koppelen.

7 Is de UE Blast waar jij naar op zoek bent?

Leuk, al die features en wat je er mee kan. Maar waar het echt om gaat is hoe jij de speaker gaat gebruiken. Het komt vaak voor dat de speaker eigenlijk helemaal niet zo vaak mee genomen wordt. En dat ‘ie eigenlijk het grootste deel van de tijd thuis, binnen staat. En dan is de vraag, wat heb je aan al die super toffe, kekke leipe features? Eigenlijk niet zo veel dus. De speaker staat vooral thuis. En als je hem eens een keer mee neemt hang je hem aan je tas of clip je hem aan je broek. Je gaat er echt niet mee sjeu de boelen of diepzeeduiken ofzo.

Stel jezelf dus vooral de vraag hoe je de speaker thuis gaat gebruiken. Is dit dan de speaker die je daar in de kast of op de tafel ziet staan, dan is dit de jouwe. Bovendien is het ‘Smart’ gedeelte van de speaker vooral in huis het handigste.

8 Specificaties UE Blast

SoortSpecificatie
MerkUltimate Ears
Type Bluetooth speaker, Smart Speaker, Draadloze speaker
Garantie2 jaar fabrieksgarantie
Geluidsweergave360 Graden Geluidsverspreiding
Drivers4 (2 Woofers, 2 Passieve Radiatoren)
Frequentiebereik 90Hz – 20 kHz
Max volume90 dB
KleurenGrafiet, Blauw, Merlot Rood, Wit
Hoogte18,8 cm
Breedte6,8 cm
Diepte6,8 cm
Gewicht640 gram
Bluetooth45 Meter Bereik
WifiJa, 100 Meter bereik
SpeakerphoneJa
CertificeringIP67 (Stof- en Waterdicht)

Gerelateerd aan: UE Blast