UE Boom 2, Avontuur en Kluns bestendig

De Boom 2 van Ultimate Ears is een bluetooth speaker die een 360 graden geluidsverspreiding produceert. Hij is waterbestendig en met dank aan de robuuste rubberen behuizing is hij ook nog eens kluns bestendig. Als je de speaker per ongeluk uit je handen laat glippen hoef jij je geen zorgen te maken. Hij kan een val vanaf 1,5 meter weerstaan.

De UE Boom App waarmee jij jouw UE Boom 2 kunt personaliseren, maakt het plaatje helemaal compleet. Een bijna ideale Bluetooth speaker voor de jonge muziekliefhebber. De nieuwe uitvoering van de UE Boom is intussen ook uit. Check de UE Boom 3 en misschien past deze nóg beter bij je.

UE Boom 2

De UE Boom 2 koop je bij Coolblue of Bol.com.

1 De 360 graden geluidsverspreiding

De UE Boom heeft een 360 graden geluidsverspreiding. Dat houdt in dat het niet uitmaakt waar je ten opzichte van de speaker staat. Hierdoor maakt het ook niet meer uit waar je de speaker in een ruimte neerzet. Normaal gesproken moet je ook rekening houden met waar je de speaker in een ruimte neerzet omdat het geluid altijd ergens vanaf ketst en één richting in wordt geblazen. Dankzij de 360 graden geluidsverspreiding hoef je hier stukken minder rekening mee te houden omdat de speaker de ruimte altijd weet te vullen met geluid.

De algemene geluidskwaliteit van de speaker is goed. Heldere hoge en midden tonen en een goede Bass. Toch miste wij een beetje de warmte van de Bass. Je moet er goed naar luisteren, maar als je er op let, is dit bij lange na niet de beste Bass binnen deze prijscategorie.

Ben je op zoek naar de aller dikste Bass? Dan raden wij het merk House of Marley aan. Dit is echt een Speaker voor de Koning en Koningin.

Het volume van de Boom 2 gaat weer net een stukje harder dan de Boom, zijn voorganger. Als je het volume op de aller hoogste stand zet overstuurd het geluid wel een beetje, maar 1 of 2 tikjes lager en je merkt er niks van.

Met alle mogelijkheden die hebt met de UE Boom 2 vinden wij de iets mindere geluidskwaliteit totaal geen struikelblok. Want de speaker blijft een ontzettend tof geluid produceren.

2 Stof, Schok- en Waterbestendig

De UE Boom 2 is ontworpen voor Avontuur. Hij is IPX7 gecertificeerd. Dat betekend dat hij 30 minuten lang tot een diepte van 1 meter onder water kan blijven. Maar kijk op en pas uit! De speaker is niet ontworpen om te blijven drijven zoals de No Bounds van House of Marley. Dus een potje diepzeeduiken zal zonder je favorieten deuntjes moeten.

Is de speaker nat en komt hij onder de modder of zand te zitten? Geen probleem, ook dit kan de UE Boom 2 prima aan. Omdat hij ‘stof’ bestendig is.

Ezie Party Trick: Dompel de speaker onder water en zet het volume op standje burenruzie. Het water schiet op de beat uit de grill voor een cool effect.

De eerste klas klunzen onder ons zullen ook gerust gesteld zijn. Je kunt dankzij de rubberen behuizing de speaker vanaf 1,5 meter hoogte op de grond laten vallen zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets mee gebeurd. Dit is altijd wel prettig toch? Je geniet gewoon net wat meer van je speaker als je niet continue bezig moet zijn om super voorzichtig om te moeten gaan met je bluetooth speaker.  

3 Video UE Boom 2

4 Tap-Control

Met de handige Tap-control kun je de muziek pauzeren en weer afspelen, en naar het volgende nummer skippen. Dit doe je door er één of twee keer aan de bovenkant op te tikken. Met de UE Boom App zorg je ervoor dat je deze functie aan en uit zet. We hebben gemerkt dat je de speaker voor deze functie wel op moet pakken. Als je hem op bijvoorbeeld de tafel laat staan werkte deze feature bij ons niet.

5 Party Up met de UE Boom 2 App

Naast het aan en uitzetten van de Tap-control kun je met de app nog een aantal andere dingen die andere Bluetooth speakers op de markt niet bieden.

  • Double Up: Koppel nog een UE Boom zodat de speakers als team samen werken voor een stereo effect. Met de App kun je zelfs tot wel 150! UE Boom’s koppelen.
  • Equalizer: Stel de frequenties af op jouw favoriete muziekgenres.
  • Alarm: Laat je ‘s ochtends je alarm af gaan via de UE Boom 2. Extra handig als je wat extra volume nodig hebt om je bed uit te komen.

6 Alle mogelijke verbindingen

Met Bluetooth verbinden is makkelijker dan bij welke Bluetooth speaker dan ook. Pak de UE Boom 2 uit, zet hem aan en koppel de speaker met je telefoon. De speaker uit de verpakking halen duurt letterlijk langer dan het maken van de Bluetooth verbinding. UE geeft zelf aan dat je Bluetooth verbinding tot wel 30 meter in stand blijft. Zelf merkten we dat we niet verder kwamen dan een dikke 20 meter in een open ruimte zonder muren en dergelijken daartussen. Neem de 30 meter Bluetooth bereik dus met een korreltje zout.

NFC, wat kun je daar mee?

NFC staat voor Near Field Communication. Het is een draadloze manier van communiceren tussen 2 apparaten binnen een straal van 10 cm. Het gaat om de chip die in beide apparaten zitten. Door middel van aanraking tussen de 2 apparaten maken ze contact en wisselen ze informatie uit. Waarom maakt dit mijn leven weer een stukje makkelijker? Je hoeft geen app te downloaden of een wachtwoord in te voeren. We gaan hier niet te diep in op de details van NFC en wat de mogelijkheden ervan zijn. Wil je meer tips en tricks over NFC? Klik dan even op de volgende link: Wat is NFC en waarom zit het op mijn mobiel?

7 Specificaties UE Boom 2

SoortSpecificatie
MerkUltimate Ears
TypeBluetooth speaker, Draadloze speaker
Garantie2 jaar fabrieksgarantie
Geluidsweergave360 Graden Geluidsverspreiding
Drivers2
KleurenGroen, Blauw, Paars, Rood, Roze, Zwart
Hoogte18 cm
Breedte4,5 cm
Diepte4,5 cm
Gewicht550 gram
Bluetooth30 Meter Bereik
CertificeringIPX7 (Waterdicht)
NFCJa

Gerelateerd aan: UE Boom 2