Ultimate Ears Boom 3 Review | Bluetooth speaker waar je UE tegen zegt

Ultimate Ears is met een nieuwe versie gekomen van de UE Boom 2. De Boom 3 is naast de Megaboom 3 een van allrounders die UE in zijn line-up heeft staan. En als jij een portable bluetooth speaker zoekt die alles moet kunnen, dan heb je hem nu gevonden. Want dit is me toch een speaker, daar zeg je UE tegen.

UE Boom 3

Meer informatie of de UE Boom 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Pluspunten

 • 360 Graden geluidsverspreiding

 • Val,- Stof en Waterbestendig

 • De speaker blijft drijven

 • 15 Uur batterijduur

 • Een multifunctionele Magic Button

 • Equalizer in de app

 • Koppel tot wel 150 UE speaker met elkaar via Party Up

 • Block party om meerdere smartphones met de speaker te verbinden

Minpunten

 • Je kan de speaker niet als powerbank gebruiken

 • Geen USB C input

2 De Bear Grills van de bluetooth speakers

UE speakers zijn gemaakt om de ruwste omstandigheden te overleven. Het is als het ware de Bear Grills van de Bluetooth speakers. Je weet wel, die kerel die altijd in de natuur verdwijnt en van die dikke, vette, sappige, slijmerige rupsen in een tropisch regenwoud op peuzelt. Hmm.. snel terug naar de speaker.

Je kan hem een half uur ongeveer een metertje onder water houden. Pas er wel mee op en ga er niet mee op duikexcursie in Aruba. Want dat gaat hij niet overleven. Veel zal je er ook niet van gaan horen onder water.

Laat je hem uit je handen vallen? Maakt niet uit. De speaker kan met gemak een val van 1,5 meter overleven. Als je hem mee naar bijvoorbeeld het strand hebt genomen en hij zit helemaal onder het zand en modder hoef je de speaker alleen maar af te spoelen en er is niks aan het handje. Zorg er alleen wel altijd voor dat als de speaker nat wordt, dat het klepje van de micro USB altijd goed dicht zit.

Je kan de speaker kortom gewoon overal mee naar toe nemen zonder bang te hoeven zijn dat hij het gaat begeven.

3 Het geluid

That´s Ezie, hartstikke goud!

We hebben nogal eens een keer lopen zagen op de geluidskwaliteit van Ultimate Ears speakers, en dan vooral over de Bass. Maar met twee passieve radiatoren en een overall vollere geluidskarakteristiek in de Bass heeft UE wel degelijk stappen in de juiste richting gezet. Je hebt nog steeds niet de Bass die seismische activiteit weet te realiseren. Maar ze komen steeds dichter in de buurt.

De hoge en midden tonen zijn loep zuiver en je kan met met gemak alle elementen in de muziek van elkaar onderscheiden. De vocals vinden we wel wat holler klinken dan de JBL Flip 4 en de JBL Charge 4.

De 360 graden geluidsverspreiding van de speaker is niet zomaar een leuk extraatje. Bij veel speakers die we testen moeten we de speaker vaak verzetten of omdraaien als we ergens anders in de woonkamer gaan zitten of als je buiten in het park of in de tuin zit. Bij de UE Boom 3 ervaar je met de 360 graden geluidsverspreiding altijd hetzelfde geluid ongeacht waar je ten opzichte van de speaker staat.

Je hebt in de UE Boom app een equalizer zitten. En dit vinden we een van de vele voordelen van Ultimate Ears speakers. Hier zitten al 4 vooraf ingestelde varianten in voor verschillende gelegenheden. Maar ook gewoon een functie waardoor je het geluid helemaal kan personaliseren zodat je de speaker kunt afstellen op jouw favoriete smaak muziek.

Is de UE Boom 3 niet genoeg Boom voor je, check dan de Megaboom 3. De naam zegt het al.

4 Het vernieuwde design

Ook de UE Boom 3 heeft natuurlijk het kenmerkende Ultimate Ears design. Namelijk de grote plus en min knoppen die lijken op een kruis en je niet over het hoofd kan zien. De cilindervorm zorgt er voor dat je een 360 graden geluidsverspreiding hebt. En de speaker is in 7 verschillende kleuren beschikbaar zodat er voor iedereen wat wils is.

Ten opzichte van de Boom 2 zijn er een paar dingetjes veranderd aan het uiterlijk. Zo ziet de grill er een stukje moderner en verfijnder uit en is de band die verticaal over de speaker heen liep bij de Boom 2 veel smaller gemaakt. Hierdoor krijg je toch net wat meer dat 360 gevoel bij de speaker.

De Magic Button

Daarnaast hebben de nieuwe uitvoeringen van de Boom en Megaboom een Magic Button gekregen. Toffe naam, maar wat kan die Magic Button nou?

Goeie vraag. Met de Magic Button die aan de bovenkant van de speaker zit, kan je niet alleen je muziek pauzeren en weer afspelen, maar ook je muzieklijst aansturen. Je moet dit eventjes van te voren in de UE Boom app instellen, maar je kan (zelfs wanneer de speaker uit staat) de muzieklijst starten door de Magic Button voor 3 seconden in te houden. That’s it.

5 Productvideo

6 Connectiviteit

Met de UE Boom en Megaboom app kan je met nog 2 andere vrienden tegelijk je smartphone of tablet verbinden met de bluetooth speaker door middel van de Block Party functie. Nu kan je dus om de beurt checken wie de betere DJ.

Als je vrienden zelf ook een Boom of Megaboom hebben kan je via de app met de Party Up functie tot wel 150! speakers met elkaar verbinden voor een stereo effect. We vragen ons af of iemand ooit 150 speakers bij elkaar gaat hosselen, maar het kan wel.

Geen USC C, maar nog steeds Micro USB. Jammer, maar al die micro USB kabeltjes die je waarschijnlijk in huis hebt liggen passen wel gewoon op de Boom 3, dat dan weer wel.

Met 45 meter bluetooth bereik heb je meer dan genoeg bereik. Je hebt nooit een hapering in je verbinding als je even wegloopt of je loopt een andere kamer in. Samen met de batterijduur is de bluetooth verbinding van de UE Boom 3 een van de beste vergeleken met de alternatieven.

In tegenstelling tot veel andere bluetooth speakers heeft de UE Boom 3 geen 3,5 mm aux input. Hiermee zou je je koptelefoon kunnen aansluiten of de hele oude apparaten waar nog geen bluetooth op zit (heel oud dus). Maar UE heeft er voor gekozen om deze weg te laten.

7 Batterijleven

Met 15 uur batterij kun je flink doorbutsen. Tenminste, dat is wat UE zelf aangeeft. Je moet er rekening mee houden dat de batterijduur behoorlijk afhangt van hoe je de Boom 3 gebruikt. Het is namelijk zo dat hoe hoger het volume is waarop je hem gebruikt, hoe sneller hij leeg gaat. Logisch natuurlijk want de drivers moeten een stuk harder werken als je de speaker op 100% volume gebruikt dan op 10% volume. Bij 50% volume moet je bij de UE Boom 3 ongeveer uitgaan van 13 uur.

Ultimate ears heeft er geen batterijindicator ingebouwd in de vorm van ledlampjes. Maar niet getreurd. Als je de + en – volumeknoppen tegelijk indrukt verteld een sympathieke dame van UE je hoeveel % je nog over hebt. Handig toch?

Ezie Tip: Check de Ultimate Ears Charging Dock. Want laat nou net de UE Boom 3 daar ook op passen. Je zult hem alleen los aan moeten schaffen, want hij wordt niet standaard meegeleverd.

8 Conclusie

De UE Boom 3 is een van de beste speakers die UE tot dusver heeft geproduceert. Logisch ook. Maar dit is misschien wel een van de beste portable bluetooth speakers om het op te kunnen nemen tegen de JBL Flip 4.

Een goede geluidskwaliteit, veel features, een handige app die je zeker wil downloaden omdat hij zoveel extra brengt en de speaker kan elke activiteit met gemak overleven. Dit zorgt ervoor dat de totale prijs / kwaliteit verhouding helemaal top is. We hebben op geen enkel moment spijt gehad van onze aankoop.

Meer informatie of de UE Boom 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

9 Wat zit er in de doos?

 • De Boom 3
 • Micro USB kabel
 • Beknopte handleiding

10 Handleiding

11 Specificaties UE Boom 3

SoortSpecificatie
MerkUltimate Ears
TypeBluetooth speaker, Draadloze speaker
Garantie2 jaar fabrieksgarantie
Geluidsweergave360 graden geluidsverspreiding
Drivers2 Full range drivers en 2 passieve radiatoren
Frequentiebereik90 Hz – 20 kHz
Max volume90 dBa
KleurenRood, Paars, Roze, Zwart, Groen, Blauw
Hoogte18,4 cm
Breedte7,3 cm
Diepte7,3 cm
Gewicht608 gram
Bluetooth
45 meter bereik
NFCJa
SpeakerphoneJa
CertificeringIPX67

Gerelateerd aan: UE Boom 3

Meer informatie of de UE Boom 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.