UE Megablast met Alexa | Een (H)eerlijke review

De UE Megablast is de grote broer van de UE Blast. Hij weegt ruim een kilo, is 23,7 cm hoog en heeft een diameter van 8,8 cm. Het geïntegreerde Amazon Alexa maakt van de UE Megablast een echte smartspeaker. Maar wij waren totaal niet onder de indruk van de geluidskwaliteit. Heel jammer, deze afknapper. Want wij vinden alle features helemaal geweldig. Maar het geluid is en blijft altijd het aller belangrijkste onderdeel van een speaker.

UE Megablast - Smart Bluetooth Speaker

De UE Megablast koop je bij Bol.com. Ga naar de webshop om de laatste prijzen te checken.

1 Het geluid

1.1 360 Graden geluidsverspreiding

Het cilindervormige design van de UE Megablast geeft UE de mogelijkheid om een 360 graden geluidsverspreiding te produceren. Hierdoor maakt het niet uit waar je ten opzichte van de speaker staat. Je krijgt altijd een mooi verdeeld geluid in de ruimte. Dit is extra handig als je de speaker buiten gaat gebruiken. Je Blaast de muziek alle kanten op. Als je de speaker binnen gebruikt, probeer hem eens in een hoek te zetten. Door de weerkaatsing van het geluid tegen de muren zorgt voor een nog gaver effect.

1.2 Het Geluid

Toen we de UE Megablast voor het eerst te horen kregen waren we op zijn zachtst gezegd teleurgesteld. We wisten dat UE niet de beste Bass van de markt produceert. Maar gezien het prijskaartje van €276,99 en het formaat van de Megablast hadden we toch onze hoop gezet op een flinke verbetering.

De Bass is zowel op hoog als laag volume niet diep. Wederom missen we warmte uit de UE speaker komen. Op een hoog volume schreeuwt de speaker en mis je de Bass het meeste. De speaker heeft 2 tweeters waarmee de speaker zowel op hoog als op laag volume zuivere en duidelijke hoge tonen produceert. De midden tonen en Treble zijn dus wel goed, niet geweldig.

We zijn niet onder de indruk van de geluidskwaliteit. Het lijkt er op dat UE geen perfecte balans heeft weten te vinden.

1.3 Het volume

Zoals de naam al prijs geeft, heeft de UE Megablast echt een snoeihard geluid. We raden dan ook niet aan om het volume helemaal open te draaien als je binnen bent. De ramen springen eruit en de buren zullen in no time aan de voordeur staan.

Het geluid op 100% van het volume is geen aanrader. Je merkt duidelijk dat het geluid begint te oversturen en de balans weer zoek is. Zet hem 1 of 2 tikjes zachter en je zult er niets meer van merken.

2 Amazon Alexa

Amazon Alexa kan je leven een stuk gemakkelijker maken. Het is een viruele assisent die je ten alle tijden om hulp kan vragen. Speel je favoriete muziek, bedien je smart-home en veel meer. In dit artikel gaan we verder niet alle features van Alexa behandelen. Want dan zouden we een heel boekwerk krijgen. In de video’s hieronder krijg je een handig en leuk overzicht te zien van wat er allemaal mogelijk is met Alexa.

Wil je echt alles te weten komen wat er te weten valt over Amazon Alexa? Check dan even deze handige pagina van Amazon

3 Verbindingen en besturing

3.1 Bluetooth & Wifi

Met de Megablast ben je net als tegenwoordig alle Bluetooth speakers, supersnel met Bluetooth verbonden. Druk op de knop, koppel je telefoon, tablet of laptop en spelen maar.

Bij een Bluetooth verbinding moet je wel altijd binnen een bepaalde straal blijven met het apparaat waarmee je verbonden bent. Met Wifi heb je een veel groter bereik. Met dank aan de ingebouwde Wifi is het mogelijk om verbinding te maken met Amazon Alexa.

3.2 De knoppen

Op de UE Megablast zitten 3 knoppen. Aan de voorkant + harder en – zachter. Niet te missen. Op de bovenkant zit nog een knop om de speaker aan en uit te zetten en om een Bluetooth verbinding te maken.

Er zitten dus geen fysieke knoppen op om nummers te skippen of om een liedje te pauzeren en af weer af te spelen. Hiervoor heeft UE de Tap Control functie ingebouwd. Als één tik met je hand op de bovenkant van de speaker geeft, pauzeert het liedje en speel je weer af. Door twee keer op de bovenkant te tikken skip je een nummer.

It´s Ezie: Tap to play & Tap Tap to skip.

3.3  Bellen via speakers

UE heeft een microfoon in de speaker gebouwd zodat je ook via de speaker kunt bellen. Hij zet automatisch de muziek uit zodat degene aan de andere kant van de lijn niet weggeblazen wordt door je guilty pleasures.

4 Batterijduur

Volgens de producent heb je 16 uur batterijleven. We hebben dit zelf getest en die van ons hielt er na 13,5 uur mee op. Op het allerhoogste volume is dit wellicht nog een stukje korter. En het laatste wat je wil is dat je tijdens een feest volle bak muziek uit je Megablast aan het blazen bent en dat dan de batterij leeg is voordat het feest is afgelopen.

In vergelijking met andere speakers uit deze categorie is dit relatief kort. Je kunt bij sommige andere speakers toch al gauw uit gaan van 20 uur of langer aan buitenspeeltijd. De speaker dient ook als powerbank, maar dit zal de levensduur van de batterij alleen maar verkorten.

5 Specificaties UE Megablast

SoortSpecificatie
MerkUltimate Ears
TypeBluetooth speaker, Smart Speaker, Draadloze speaker
Garantie2 jaar fabrieksgarantie
Geluidsweergave360 Graden Geluidsverspreiding
Drivers6! – 2 tweeters, 2 woofers, 2 Passieve Radiatoren
Frequentiebereik60Hz – 20 kHz
Max volume93 dB
KleurenZwart, Blauw, Groen, Rood, Grijs, Wit, Paars
Hoogte23,7 cm
Breedte8,8 cm
Diepte8,8 cm
Gewicht1757 gram
Bluetooth45! Meter Bereik
WifiJa, 100! Meter bereik
CertificeringIP67 (Stof- en Waterdicht)

Gerelateerd aan: UE Megablast