UE Megaboom 3 review | De beste bluetooth speaker uit de lage middenklasse

Ultimate Ears heeft weer puik werk geleverd met de nieuwe versie van de Megaboom serie. De 3e uitvoering vinden wij dan ook Mega Dope! Waterdicht, Stof bestendig, val bestendig, strak design en een knallend geluid met 360 graden geluidsverspreiding. Je vult makkelijk een grote ruimte of een tuin. Neem hem mee naar het park of op vakantie, de UE Megaboom 3 wordt jullie nieuwe kameraad! De draadloze speakers van Ultimate Ears zien er altijd vlekkeloos uit. Onder andere daarom zijn we ook zo gek op dit dochtersmerk van Logitech. Check onze top 5 bluetooth speakers tot €150 om de Megaboom 3 te vergelijken met de beste alternatieven.

UE Megaboom 3 Bluetooth speaker

Meer informatie of de UE Megaboom 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Alles over het geluid van de Megaboom 3

Kenmerkend aan alle Ultimate Ears speakers is natuurlijk de 360 graden geluidsverspreiding. Er komen steeds meer Bluetooth speakers op de markt die dit van UE overnemen. Met de 360 graden geluidsverspreiding maakt het niet uit waar je ten opzichte van de speaker staat, je geniet altijd op dezelfde manier van het geluid. Alleen is het niet niet een volledige 360 graden verspreiding. Er zit een dun rubberen bandje aan de achterkant van de Megaboom 3 en als je de speaker ronddraait, is het geluid dat je hoort, niet overal helemaal hetzelfde. Je hoort als het waren een overgang tussen de verschillende toonhoogte die de verschillende drivers produceren. Maar ja, ze zullen toch op een bepaalde manier de drivers moeten monteren in de speaker. Al met al, is de 360 graden geluidsverspreiding een ideale feature om je muziek buiten de wijde wereld in de blazen of om een ruimte op een natuurlijke wijze te vullen.

De hoge en midden tonen zijn helder en krokant en een diepe Bass. De speaker is goed uitgebalanceerd wat wij niet van iedere UE speaker kunnen zeggen. We vinden de Bass niet de “Thundering Bass” als UE op haar eigen kanalen communiceert. Zeker als je de speaker naast een andere speaker van dezelfde prijsklasse legt zul je merken dat de echte diepte niet lekker naar buiten komt in de Megaboom 3. Dit hoort bij de karakteristieke Sound van UE. In vergelijking met de meeste UE Bluetooth speakers waren we wel aangenaam verrast over de Bass. Hij kan nog steeds niet op tegen House of Marley, maar ze hebben absoluut vooruitgang geboekt.

2 Productvideo

3 UE Boom 3 en Megaboom 3 App

Met de UE Boom 3 en Megaboom 3 App kun je de speaker personaliseren.

  • Gebruik de equalizer om de speaker af te stellen op de muziekgenres die je het meeste luistert.
  • Als je niet genoeg volume haalt uit de speaker uit je telefoon om wakker te worden, gebruik dan de speaker als wekker. Zo weet je zeker dat jezelf uit bed blaast. (En de buren wellicht)
  • Zodra jij je dag bent gestart kun je samen met je vrienden al jullie UE speakers koppelen die de Party Up functie hebben ze als stereo te laten functioneren. Hou eens een wedstrijdje te houden wie de beste DJ is. Je kunt trouwens tot wel 150 UE speakers koppelen!

4 Megaboom 3 vs Megaboom 2

Het geluid verschilt bijna niets. De Megaboom 3 heeft een iets betere Bass maar de midden en hoge tonen zijn bijna hetzelfde. Het was lastig verschil te horen tussen de twee en op sommige momenten vonden we de Megaboom zelfs betere hoge en midden tonen produceren.

Qua uiterlijk heeft UE een aantal dingen aangepast. De knoppen zijn nu geïntegreerd in de speaker en dat ziet er wel een stukje beter uit. Ook de grill is veranderd. Op de Megaboom 3 is de grill veel dichter. Het ziet er strakker uit maar als je allebei de speakers tegelijkertijd vast houdt merk je dat de oude Megaboom iets vaster in de hand blijft liggen.

De nieuwe Megaboom 3 heeft een “Magic Button” gekregen. Hij zit aan de bovenkant en je kunt er mee naar het volgende nummer skippen en de muziek afspelen en pauzeren. Wij zijn van mening dat de speaker grotendeels via een bron bestuurd wordt, via je laptop, tablet of voornamelijk via de smartphone. Zo gigantisch Magisch is de knop dus eigenlijk niet. Maar misschien komt het in een specifieke situatie wel van pas.

5 Waterdicht: IP67 Gecertificeerd

De Megaboom 3 is praktisch een kleine tank. Hij is schok en val bestendig. Dus als je hem uit je handen laat vallen is er niks aan de hand met dank aan de solide behuizing. Hij is waterbestendig: je kunt hem tot 30 minuten een meter diep onder water dompelen. Is de speaker vies geworden op het strand of zit er modder op? No problemo! Je kunt de speaker onder de kraan afspoelen zodat hij weer spik en span is. Je moet het lot natuurlijk niet tarten en hem van een brug gooien. Maar hij is echt ontworpen om mee op avontuur te nemen en een hoop plezier over zich heen te krijgen.

Meer informatie of de UE Megaboom 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

6 Batterijduur

De Megaboom 3 heeft een batterijduur van ongeveer 20 uur. Dit hangt een beetje af van het volume waarop je de speaker gebruikt. Je kan er ook voor kiezen om de Charging Dock van UE aan te schaffen. Want de megaboom 3 heeft onderin een koppelstuk zitten waarmee je hem thuis op je dock kan plaatsen. Zo hoef je als je thuis komt de speaker maar op zijn plekje te zetten en hoef je niet te drentelen met kabeltjes.

7 Conclusie

De Megaboom ziet er gaaf uit en er zijn een aantal aanpassingen gedaan aan het uiterlijk ten opzichte van de voorganger. Qua geluid is er praktisch geen verschil met de voorgangers. We zijn dan ook niet van mening dat als je al een Megaboom hebt, je niet per se hoeft te upgraden als je de paar kleine verschillen in uiterlijk niet zo belangrijk vindt. Verder is het een ideale Party Speaker en zit er een dik volume in. Je hoeft er niet al te zuinig me om te gaan of bang te zijn dat hij binnen de kortste keren kapot gaat. Kortom, Prima speaker voor zijn prijsklasse.

8 Specificaties UE Megaboom 3

SoortSpecificatie
MerkUltimate Ears
TypeBluetooth speaker, Draadloze speaker
Garantie2 jaar fabrieksgarantie
Geluidsweergave360 Graden Geluidsverspreiding
Frequentiebereik65 Hz – 20 kHz
KleurenBlue Lagoon, Red Sunset, Black Night, Ultraviolet Purple
Hoogte22,5 cm
Breedte8,7 cm
Diepte8,7 cm
Gewicht912 gram
Bluetooth 4.145! meter bereik
CertificeringIP67 (Stof- en Waterdicht)
InputMicro usb & Audio jack
SpeakerphoneJe kunt bellen via de Speaker

Gerelateerd aan: UE Megaboom 3

Meer informatie of de UE Megaboom 3 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.