Ultimate Ears Roll 2 Review | Roll ‘m Up!

De UE Roll ziet er uit als een platte pannenkoek speaker. Misschien hebben ze bij Ultimate Ears wel naar Nederland gekeken als inspiratie. Want hij is hip, plat, krachtig en stijlvol. Maar vergis je niet in zijn formaat. Want uit deze kleine pannenkoek komt een flinke partij geluid uit geknald.

UE Roll 2 review

De UE Roll 2 koop je bij Bol.com.

1 Pluspunten

  • Trending en modern design

  • Veel keuze in verschillende kleuren

  • Stof- en Waterdicht

  • Block Party

  • Gratis Zwembandjes voor je UE Roll 2

  • Compact, past bijna in je handpalm

  • UE App met equalizer

Minpunten

  • Opladen duurt 5,5 uur

  • De Bass dondert niet

  • Het klepje sluit soms niet goed

2 Het geluid van de UE Roll 2

Ook de Roll 2 heeft weer de bekende 360 graden geluidsverspreiding die alle speakers van UE hebben. Het maakt dus niet uit waar je ten opzichte van de speaker staat, je ervaart het geluid altijd op dezelfde manier.

De speaker is hartstikke plat, maar slank zijn heeft ook een nadeel. De Roll 2 mag dan wel heel plat zijn, maar dat gaat ook ten koste van de Bass. Nou is de Bass van UE over het algemeen al niet heel denderend. De Bass van de Roll 2 dondert gewoon niet. Wil je wel een speaker met een dikke Bass binnen dezelfde prijscategorie? Dan raden we je de JBL Flip 4 aan.

De hoge en midden tonen zijn wel van topkwaliteit. Op het hoogste volume hoor je soms wat vervorming in de hogere tonen, maar dit vonden we niet storend en het is geen zware geluidsvervorming. Overall is het geluid van de speaker vol detail en zul je niet teleurgesteld zijn.

2.1 UE Roll App

In de App zit een equalizer om het geluid te personaliseren. Je kan de Bass, midden tonen en Treble naar eigen smaak aanpassen. Voor sommige genres is het namelijk net wat prettiger voor het trommelvlies om de setting wat aan te passen.

Er zit ook een Bock Party functie in. Zo kan je samen met nog twee andere vrienden tegelijk verbonden zijn met de speaker. Speel om de beurt voor DJ, zo komt iedereen aan zijn trekken.

3 Productvideo

4 Design

Het design van de Roll 2 is nagenoeg hetzelfde als zijn voorganger. Als je ze naast elkaar legt zie je geen verschil tussen de twee. Alle UE speakers hebben natuurlijk de kenmerkend grote volume knoppen aan de voorkant zitten die ook hier weer heel intuïtief aanvoelen.

Aan de achterkant zit een elastisch koord. Hiermee kan je de speaker eigenlijk overal omheen vouwen met dank aan het handige haakje waar je het koord aan vast maakt. Hang hem aan je tas of om de douche stang zodat je lekker kunt zingen en schreeuwen onder de douche. Dit handigheidje zien we bij niet veel andere speakers terug.

Het klepje dat de micro usb poort afdekt is alleen niet heel handig gemaakt. Het verbindstukje van de UE kabel is dikker dan normale kabels waardoor het klepje helemaal naar buiten gedrongen wordt. Na verloop van tijd of als je de stekker te lang laat zitten, begint het klepje minder goed af te sluiten waardoor ook de waterdichtheid in gevaar komt. Dit had dus net iets anders gemaakt mogen worden wat ons betreft.

5 Stof- en waterdichte bluetooth speaker

UE staat er om bekend dat de speakers die ze maken een van de meest robuuste speakers van de markt zijn. Ze zijn waterdicht, stofdicht en ook nog eens val bestendig. Als je de UE Roll 2 uit je handen laat vallen of je stoot hem van tafel is er niets aan de hand.

Ga je naar het strand? Geen probleem als hij in het zand valt. Ga je een watergevecht houden in de zomer? Je kan de UE gewoon laten staan zonder bang te hoeven zijn dat hij nat wordt. Hij is bijna niet stuk te krijgen, bijna dan. Want we gaan het lot niet tarten door een val test van de 5e verdieping te doen.

5.1 Floatie

UE heeft de speaker alleen geen zwemdiploma laten halen. Maar laten ze daar nou net aan hebben gedacht. Je UE Roll 2 heeft zwembandjes gekregen! Bij iedere UE Roll 2 wordt standaard een gratis Floatie geleverd. Dat is een klein zwembandje voor je speaker zodat je hem op de Floatie in het zwembad kunt laten dobberen. Super simpele maar effectieve oplossing.

UE Roll 2 Floatie

6 Batterijduur

9 Uur lang kan je muziek afspelen voordat de speaker er weer mee op houdt. Niet bijzonder lang voor een draagbare bluetooth speaker van dit formaat maar genoeg om een goeie dag mee op pad te gaan. Een nadeel is wel dat het weer 5,5 uur duurt om hem weer op te laden. En dat is lang.

Ezie Tip: Druk op de twee grote volume knoppen tegelijk en een vriendelijke dame van UE verteld hoeveel % batterij je nog over hebt.

7 Conclusie

De UE Roll 2 is een allround, robuuste en compacte bluetooth speaker die je makkelijk overal mee naartoe neemt. Hij heeft een heerlijk geluid en een mooi design. De beschikbare app is er een die ook echt toegevoegde waarde heeft. De app wil je er ook echt bij hebben.

Maar, toch vinden we dat er binnen deze prijscategorie ook genoeg andere opties beschikbaar zijn die net wat meer te bieden hebben. Neem ook niet de moeite om de upgrade aan te schaffen als je de eerste versie van UE Roll hebt. Het design exact hetzelfde, alleen kan de nieuwe versie ietsjes harder.

9 Specificaties UE Roll 2

SoortSpecificatie
MerkUltimate Ears
Type Bluetooth speaker, Draadloze speaker
Garantie2 jaar fabrieksgarantie
Geluidsweergave360 Graden geluidsverspreiding
Drivers3 (1 Full range driver, 2 Tweeters)
Frequentiebereik 108 Hz – 20 kHz
Max volume85 dBa
KleurenKleuren Blauw, Oranje, Paars, Zwart, Palm
Hoogte14,95 cm
Breedte13,5 cm
Diepte4 cm
Gewicht330 gram
Bluetooth30 Meter bereik
SpeakerphoneNee
CertificeringIP67 (Stof- en Waterdicht)

Gerelateerd aan: UE Roll 2