UE Wonderboom 2 review | De beste bluetooth speaker voor buiten

De afgelopen weken hebben we de UE Wonderboom 2 uitgebreid getest in ons dagelijks gebruik. Wat ons betreft is de nieuwe uitvoering van de Wonderboom de beste outdoor bluetooth speaker die je tegen gaat komen. Hij heeft een aantal nieuwe features gekregen zoals de outdoor boost mode, naast de kenmerkende 360 graden geluidsverspreiding en robuuste behuizing van Ultimate Ears. Lees onze review en beoordeling voor je de UE Wonderboom 2 aanschaft.

UE Wonderboom 2 review - de beste outdoor bluetooth speaker

1 Aankoop advies

De UE Wonderoom 2 is een bluetooth speaker gemaakt voor degene die altijd een speaker op zak (willen) hebben als ze op pad zijn. Niet voor iemand die altijd thuis zit en de speaker in een hoekje zet om wat achtergrond muziek te draaien. Maar ook niet als je altijd de speaker mee neemt en er zo zuinig mee bent alsof je ene nieuwe Aston Martin DBS hebt gekocht en er ABSOLUUT geen krasje op mag komen.

De UE Wonderboom 2 is een speaker voor de jonge avonturier die op elk moment een dope speaker bij de hand wil hebben zonder bang te hoeven zijn dat hij kapot gaat. De avonturier, backpacker, kluns eerste klas en extreme sporter, voor dat type is de UE Wonderboom 2 gemaakt. Je hoeft natuurlijk geen skydiver te zijn om deze speaker te mogen kopen. Maar je begrijpt natuurlijk wel wat we ermee bedoelen. Deze speaker is er voor bedoelt om intensief in de buitenlucht gebruikt te worden. In die situaties komt deze outdoor bluetooth speaker van Ultimate Ears ook het beste tot zijn recht.

Meer informatie of de UE Wonderboom 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

2 Pluspunten

 • 360 Graden geluidsverspreiding

 • Outdoor Boost Mode

 • Val,- Stof en Waterbestendig

 • De speaker blijft drijven in het water

 • 13 Uur batterijduur

 • Multifunctionele knop

 • Stereo kanalen als je twee speakers koppelt

Minpunten

 • Geen USB C aansluiting

 • Geen Bijgeleverde carabiner

 • Soms kleine vertraging in geluid bij het kijken van video’s

3 De beste bluetooth speaker voor buiten

De UE Wonderboom 2 is in alle opzichte uniek vergeleken met de concurrenten. Hij is rond, hip, robuust gebouwd, heeft een 360 graden geluidsverspreiding, is ideaal voor outdoor gebruik omdat hij tegen alle elementen kan en het geluid is zo goed als je dat gaat krijgen bij een speaker met deze features en van dit formaat.

Met de UE Wonderboom kies je voor het totaal pakket. Alle features bij elkaar gevoegd in dit bolletje met knallend geluid zorgt ervoor dat hij voor ons, de aller beste outdoor bluetooth speaker is van dit moment.

Met een gewicht van 420 gram hang je hem zo aan je tas of aan je riem, zonder dat je merkt dat je meer gewicht mee moet zeulen. Ultimate Ears heeft de Wonderboom 2 waterdicht gemaakt, stof dicht zodat hij tegen modder en zand kan (handig op het strand) en nog iets, wat bijna geen enkele ander bluetooth speaker merk heeft; de Wonderboom 2 is val bestendig.

Je kan de speaker met gemak vanaf 1,5 tot 2 meter hoog uit je tengels laten vallen zonder dat er ook maar íets kapot gaat. Ga er niet mee honkballen, maar je kan er echt rauw mee omgaan zonder dat hij kapot gaat. Je krijgt hooguit een paar kleine deukjes als je hem op het asfalt en de randen een tikje krijgen. Maar de Wonderboom 2 is niet klein te krijgen.

Met dank aan de IP67 certificering is hij bestendigd tegen water en stof. Ze noemen het in de IP certificering stof bestendig. Maar dit wil in het dagelijks gebruik zeggen dat hij tegen zand, modder en dat soort dingen kan. Dus op het strand of op de camping hoef je de speaker maar onder de kraan te houden als hij vies is geworden en niks aan het handje.

Dit in combinatie met de nieuwe Outdoor Boost Mode die Ultimate Ears de Wonderboom 2 heeft gegeven zorgt er in onze optiek voor dat de Wonderboom 2 de meest complete outdoor speaker op de markt is van dit moment. De Outdoor Boost mode komen we later in dit artikel nog uitgebreider op terug.

Wil je meer informatie of de UE Wonderboom 2 kopen? Ga dan naar bol.com of coolblue.nl.

4 Video UE Wonderboom 2

5 Het geluid van de UE Wonderboom 2

Het geluid van de UE Wonderboom 2 is niet voor de audiofiel die een superieure geluidskwaliteit wenst. Je kiest met de Wonderboom 2 voor het totaalpakket. Hierdoor lever je als het ware iets in op de kwaliteit van het geluid. Maar voor de gemiddelde consument zoals jij en ik, is het geluid wat de speaker produceert meer dan dikke prima.

6 Design

Hier is niet veel veranderd ten opzichte van de Wonderboom. Als je naar de speaker kijkt moet je goed kijken om het verschil te zien. Maar wanneer je een beetje inzoomt op de speakers en er wat langer naar kijkt van dichtbij zijn er wel degelijk significante verschillen (upgrades) te zien.

Hij heeft dezelfde ronde vorm en hetzelfde formaat als zijn voorganger en zoals alle Ultimate Ears bluetooth speakers, heeft ook de Wonderboom 2 de grote kenmerkende plus en min volume knoppen op de voorkant zitten die net lijken op een kruis. Dit zorgt er dus voor dat er vanaf een afstandje geen verschil te zien is tussen de twee speakers. Je ziet de Wonderboom 2 voor het eerst en denkt; is dit niet dezelfde als hiervoor of heb ik dat nou?

De gril is wat fijner dan die op de Wonderboom zit. Het geeft een chill (mini) visueel effect en voelt wat meer premium aan. UE noemt het zelf “Two-tone fabric.” Eigenlijk houdt het daar ook wel op qua significante uiterlijke verschillen. De kleuren zien er net een beetje anders ook, mede omdat het labeltje een klein gekleurd stukje heeft gekregen. Verder is er dus nauwelijks een verschil met het design van de Wonderboom.

Nadeel: Zoals we al aangaven bij de minpunten: Wat we wel echt jammer vinden, is dat er geen carabiner bijgeleverd wordt bij deze bluetooth speaker. Je ziet ze bij sommige goedkopere draagbare bluetooth speakertjes wel voorbijkomen. En we zien in de Wonderboom 2 de ideale outdoor bluetooth speaker. Je zou zeggen dat als ze dat bij Ultimate Ears ook door hadden dat ze er dan een carabiner bij zouden leveren. Want het lusje aan de speaker is net niet genoeg. En een carabiner van een paar euro zou het écht helemaal af maken. Een carabiner kost maar een paar euro en kan je overal bestellen. Maar dan nog. Lever zo’n ding er gewoon bij en dan is iedereen helemaal happy. Tip voor UE dus!

Meer informatie of de UE Wonderboom 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

7 Wonderboom VS Wonderboom 2

Ultimate Ears, een merk dat weer eens een nieuwe versie van een bestaande speaker uitbrengt. Is het wel waard om de nieuwe versie aan te schaffen of heb ik aan de vorige versie genoeg, en bespaar ik zo een paar centen?

De nieuwe versie is geen overbodige uitvoering. Er zitten wel degelijk upgrades en uitbreidingen in waardoor de speaker duidelijk beter is dan zijn voorganger. Als je twijfelt tussen de Wonderboom en de Wonderboom 2 moet je jezelf waarschijnlijk alleen de vraag stellen wat je bereid bent om uit te geven.

Heb je €60 of €100 over voor een bluetooth speaker. Als je die vraag al voor jezelf beantwoord hebt is het waarschijnlijk al duidelijk. Heb je die extra tientjes niet over voor de nieuwste uitvoering? Kies dan voor de Wonderboom. Zo niet, dan is de Wonderboom 2 zijn geld ook meer dan waard met alle features die je krijgt en de prijs / kwaliteit verhouding.

8 De speciale features

IP67: Stof- en Waterbestendig

Hij is dus stof (modder, zand, etc) en waterdicht. Je kan hem dus overal mee naar toe nemen en het maakt niet uit of hij vies of nat wordt. Of dat een of andere kluns hem uit zijn handen laat vallen. Hij is praktisch overal tegen bestendig.

Oh, en hij blijft ook nog eens drijven. Zet de Jaccuzi maar aan.

Outdoor Boost Mode

Dit is onze favoriet. Het is absoluut geen gimmick en geen enkele andere speaker heeft dit. De Outdoor Boost Mode zorgt ervoor dat je met één klik op de knop een extra boost krijgt in het volume als je buiten aan het chillen bent.

Het is een vooraf ingestelde equalizer setting die ervoor zorgt dat de midden en hoge tonen harder gaan, zodat ze de buitenlucht beter doorboren. Zonder dat je last hebt van geluidsvervorming.

Midden en hoge tonen hebben namelijk meer power nodig dan de Bass om de buitenlucht baas te zijn. Deze setting zorgt ervoor dat je die direct en zonder vervorming uit je speaker haalt. Iedere speaker met een equalizer kan je op dezelfde afstelling zetten. Maar dat is een enorm gepriegel en frustrerend karwei.

Wij koppelen nooit, maar dan ook echt nooit, 2 tot 100 JBL speakers met elkaar d.m.v. de JBL Connect+. Volledig overrated wat ons betreft. Maar de Outdoor Boost Mode is iets wat je continue gebruikt.

9 Batterijduur

En dan de batterijduur. Batterijduur staat (net als bij ons) bijna altijd zo goed als onderaan, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Het is eigenlijk een van de belangrijkste onderdelen van een portable bluetooth speaker. Want het laatste wat je wil is na 2 uur dansen al zonder muziek staan.

Als je een speaker zoekt, zie je overal vrij snel hoe o.a. fabrikanten ermee pronkt hoeveel uren aan batterij er wel niet in de speaker zit. Laat je niet misleiden. De aangegeven batterijduur door een producent kan vanalles betekenen. Sommige merken zijn zuinig met het aangeven van de batterijduur (zoals JBL) terwijl andere juist heel gretig zijn.

 • Ultimate Ears geeft aan dat je gemiddeld 13 uur met een volle batterij kan doen.
 • Op 50% volume ging de batterij bij ons gemiddeld 14 uur mee.
 • Op 90% – 100% volume haalde we gemiddeld 9 uur playback time.

De cijfers zijn niet 100% nauwkeurig omdat we tussendoor het volume de ene keer ietsjes harder zetten, en de andere keer eventjes ietsjes zachter zetten. Maar we hopen je zo toch een zo goed mogelijk beeld te geven van de batterijduur bij het gebruik op de verschillende volumes.

10 Watt zit er in de doos?

 • Wonderboom 2 bluetooth speaker
 • Micro USB kabel
 • Quick start guide

12 Specificaties Wonderboom 2

SoortSpecificatie
MerkUltimate Ears
TypeBluetooth speaker, outdoor speaker, draadloze speaker
Garantie2 Jaar fabrieksgarantie
KleurenZwart, Grijs, Rood, Blauw
Hoogte10,4 cm
Breedte9,53 cm
Diepte9,53 cm
Gewicht430 gram
Bluetooth Versie 5.035 meter bereik
SpeakerphoneNee
Geluidsweergave360 Graden geluidsverspreiding
Drivers2 x 40 mm actieve drivers & 2 Passieve radiatoren
Frequentiebereik75 Hz – 20 kHz
CertificeringIP67

Gerelateerd aan: UE Wonderboom 2

Meer informatie of de UE Wonderboom 2 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.