Apple AirPods Max Release | Apple bestormt markt met excentrieke koptelefoon

Apple heeft in december 2020 haar AirPods Max geïntroduceert. Het gaat over een koptelefoon met o.a. Active Noise Cancelling, een transparantiemodus, Adaptive EQ, draagdetectie, ingebouwde gyroscopen voor hoofdtracking en Spatial Audio. Je ziet direct dat Apple met haar eerste koptelefoon er alleen al met het design uitspringt tegenover de concurrentie.

Of de audioprestaties ook zo goed zijn als Apple claimt zullen we op de proef gaan stellen in onze AirPods Max review. Maar het staat buiten kijf dat concurrerende merken als Sony en Bose rekening moeten gaan houden met een nieuwe speler in de markt van premium koptelefoons.

Veelbesproken prijs

Apple AirPods MaxZoals je waarschijnlijk al hebt vernomen hangt er ook een pittig prijskaartje aan de koptelefoon: €629,- Het wordt veelbesproken en je kan er niet omheen. Maar we hadden ook niet anders verwacht van Apple. Het belangrijkste in  deze blijft de verhouding met de kwaliteit van het product dat je aanschaft. We weten dat de producten van Apple altijd naadloos aansluiten op het ecosysteem van de Amerikaanse producent en vele andere voordelen met zich meebrengen. Je schaft geen goedkoop Chinees modelletje aan, maar een premium product dat voldoet aan de aller hoogste standaarden in performance en design.

De koptelefoon is vanwege de constructie niet volledig in te klappen zoals de Sony WH-1000MX4. De oorschelpen klappen wel naar binnen. Hierdoor maak je de koptelefoon platter om wat hem makkelijker mee te nemen. De opberghoes, of case, beschermt alleen de oorschelpen en omhulst niet de volledige koptelefoon. Het design is niet alleen bijzonder, ook de functie van de case. Er zit namelijk geen aan of uit knop op de AirPods max. De case zorgt ervoor dat de koptelefoon in soort van ultra energiezuinige stand gaat. Hierdoor noemt Apple het een smart-case. Wat we jammer vinden is dat je de koptelefoon hiermee niet oplaadt en het batterijleven van 20 uur kan verlengen.