Bose Headphones 700 Review | De beste koptelefoon voor thuiswerken in 2021

De Bose noise cancelling headphones 700 is de beste koptelefoon voor thuiswerken in 2021. De draadloze koptelefoon beschikt over 11 noise cancelling standen en zes ingebouwde microfoons die over het adaptive mic system van Bose beschikken. Je bedient hem eenvoudig met de touchbediening en hebt met de Bose Music app toegang tot een equalizer. Ook kan je meerdere apparaten tegelijk met de koptelefoon via de bluetooth versie 5.0 verbinden. Zo hoef je niet steeds te schakelen tussen je gekoppelde apparaten als je bijvoorbeeld een telefoontje op je smartphone binnen krijgt.

Ook als je na de covid-19 crisis niet meer full-time thuis hoeft te werken beschik je over een multi-functionele koptelefoon. Sommige mensen kiezen voor een headset om thuis te werken. Maar met de bose 700 kan je ook tijdens het reizen of in je vrije tijd gebruik maken van de professionele geluidsweergave. Zo geniet je overal van je playlist en films of series op streamingdiensten.

Bose 700 Noise Cancelling Koptelefoon

Meer informatie of de Bose 700 kopen? Ga dan naar bol.com of coolblue.nl.

1 Pluspunten

  • 11 Noise Cancelling Standen van Tóp kwaliteit

  • Formidabele geluidskwaliteit van de microfoons

  • Uitgebalanceerd geluidskarakter en goede geluidskwaliteit

  • Elegant ontwerp

Minpunten

  • De batterijduur is minder dan gemiddeld in deze prijsklasse

2 De geluidskwaliteit

Om te beginnen is het echt genieten om met de Bose 700 je naar je favoriete hitjes uit playlist luisteren. Op alle frequenties klinkt de koptelefoon loepzuiver. De bas is nadrukkelijk aanwezig maar overstemd de midden tonen en vocals niet. Hij is goed uitgebalanceerd. Het is niet de beste koptelefoon om naar muziek te luisteren waar de bas een sleutelelement in is. Denk hierbij aan hiphop, dubstep of metal. Het geluidskarakter is wel geschikt voor algemeen gebruik en een breed type content.

Zoek je een koptelefoon die bij uitstek geschikt is voor muziek met een intense bas? Dan adviseren we de JBL Club One. Maar voor thuiswerkers of consumenten die een koptelefoon zoeken die aan een breedt scala behoefte moet voldoen is de Bose headphones 700 een betere uitkomst.

Duw je het volume boven de 90%? Dan merk je wel enig verlies van kwaliteit. Hij klinkt in de hoge midden tonen wat aan schrille kant. De koptelefoon gaat hard genoeg als je hem niet zo gruwelijk hard zet. Het is ook slecht om voor lange tijd op een dergelijk volume te luisteren, maar soms wil je gewoon even een liedje wat harder door je krentebol knallen.

Waar Bose ontzettend goed in is geslaagd is het onderscheidt maken van de elementen in de muziek. Je hoort een bepaalde gelaagdheid terug in het geluid. Het is niet extreem gedetailleerd, maar wel dynamisch. Hij scoort in zijn geheel bovengemiddeld in onze optiek tegenover de voornaamste concurrenten. De grootste concurrent is de Sony WH-1000XM4.

Ben je op zoek naar een koptelefoon met de beste geluidskwaliteit? Neem dan eens een kijkje naar de Sennheiser Momentum 3 Wireless. Dat geluid ligt echt op een ander niveau.

Meer informatie of de Bose 700 kopen? Ga dan naar bol.com of coolblue.nl.

3 Thuiswerken

Om zo efficient mogelijk maar vooral ook zo prettig mogelijk thuis te kunnen werken wil je een aantal voordelen op je koptelefoon die specifieke behoeftes vervullen. Zeker in de huidige Covid 19 periode die we doorstaan, moet een koptelefoon daaraan voldoen, maar ook ná de covid uitdagingen.

Want je gaat niet honderden euro’s aan een premium koptelefoon uitgeven als je die alleen in deze periode kan gebruiken. Ook daarna ga je wellicht meer vanuit huis werken of de koptelefoon op andere manieren en locaties gebruiken. De Bose headphones 700 leent zich uitstekend voor deze ommstandigheden en de bijbehorende eisen waaraan een dergelijke koptelefoon moet voldoen. We zullen nu de gemeenschappelijke eigenschappen en features behandelen die in de overlappende situaties voor zullen komen.

Oftwel: de Active Noise Cancelling feature en het (video)bellen met de koptelefoon.

3.1 Active Noise Cancelling

De noise cancelling op de Bose headphones 700 is een van de beste binnen zijn prijsklasse. Alleen de Sony WH-1000XM4 doet het hier iets beter. In de praktijk hebben we gemerkt dat de verschillen redelijk te verwaarlozen zijn. Het zijn geen gigantische verschillen die een dealbreaker zijn en de Bose 700 is de tweede beste als het aankomt op noise cancelling in deze prijsklasse.

Bovendien beschikt de Bose 700 beschikt over 11 verschillende Noise Cancelling standen. Hierdoor kan je de mate van ruisonderdrukking die voor jouw het prettigst werkt instellen. We merken dat we zelf een voorkeur krijgen voor 3 standen en lang niet alle standen gebruiken. Maar dit is dan ook het voordeel van het hebben van de mogelijkheid.

3.1.1 Hoe werkt active noise cancelling?

Hoe werkt active noise cancelling?Active Noise cancelling werkt zo: de koptelefoon vangt met de microfoons omgevingsruís op en speelt een tegenovergestelde geluidsgolf af. Hierdoor ‘cancelt’ hij de geluidsgolf.

Omgevingsgeluíd wordt wel wat onderdrukt door onder andere de passieve ruisonderdrukking die je ervaart door de oorkussens, maar kan nog niet volledig worden uitgefilterd.

Het wegfilteren van bijvoorbeeld pratende mensen in je omgeving is dus nog niet volledig mogelijk met de huidige noise cancelling technologiën. Noise cancelling werkt het voronamelijk op bepaalde eentonige frequenties. Denk hierbij aan het geluid van de stofzuiger, vaatwassers, wasmachines en de motor van een vliegtuig. Gillende keukenmeiden en stoeiende jongens zal je dus nog steeds waarnemen. Maar dit is bij alle noise cancelling koptelefoons zo.

Ben je in een drukke omgeving zoals een koffietentje of op het station? Dan merk je wel dat die ruis onderdrukt wordt maar bepaalde elementen niet geheel verdwijnen.

3.2 (Video)bellen

Veel draadloze koptelefoons beschikken over ingebouwde microfoons om mee te bellen of videobellen. Het is dan belangrijk wat de kwaliteit van de microfoons is. Je wilt namelijk dat de mensen aan de andere kant  van de lijn je stem zo duidelijk mogelijk horen en kunnen verstaan.

Een simpele microfoon volstaat lang niet altijd. In de betere koptelefoons zitten vaak meerdere microfoons verwerkt om je stem zo goed mogelijk op te vangen. De Bose 700 UC maakt gebruik van zes ingeboude microfoons en adaptive-mic-technology van Bose om dit mogelijk te maken.

3.3 USB Link Bluetooth Module

Upgrade je Bose 700 koptelefoon met de Bose USB Link Bluetooth module voor een nóg betere conferencecalls/vergaderingen. De module is Microsoft Teams gecertificeerd, compatibel met Zoom en werkt met Google Meet.

4 Bediening

Aan de standaard touchbediening van de koptelefoon moesten we even wennen. Je moet namelijk op de oorschelp swipen om van nummer te switchen en omhoog of omlaag swipen om het volume te regelen. Het klinkt simpel -en dat is het ook- maar we merkten de eerste paar dagen dat we een aantal keer de verkeerde bewegingen maakte. We moesten in ons geval dus eventjes wat spiergeheugen opbouwen. Als de bewegingen niet horizontaal en verticaal zouden zijn, maar diagonaal, dan zou dan in ons geval veel beter werken. We dachten er nog aan op het begin, dat zouden toch bewegingen zijn die natuurlijker zijn. Wellicht een tip voor Bose als iedereen dit zou hebben. Wat we verder een prettige feature vonden en vaak gebruik van maakte was dat wanneer je de rechter oorschelp ingedrukt houdt je een voice prompt voor het batterij leven.

De paar fysieke knoppen die op de koptelefoon zitten zijn handig en mooi weggewerkt. Maar dit zorgde er wel voor dat we ze lastig konden vinden op het begin en af en toe perongeluk indrukte toen we de koptelefoon weglegde of oppakten. Ook hier hadden we weer wat spiergeheugen voor nodig. Maar dit zijn vaak de dingen waar je aan moet wennen bij een nieuwe smartphone, oordopjes, speakers en vooral bij koptelefoons. Maar als je hem enige tijd gebruikt, wordt de bediening je helemaal eigen.

Meer informatie of de Bose 700 kopen? Ga dan naar bol.com of coolblue.nl.

5 Batterijleven

Met een batterijleven van 20 uur incl ANC, gaat de koptelefoon iets korter mee dan gemiddeld binnen deze prijsklasse. Alleen de Sony WH-1000XM4 heeft een kleinere accu. Die gaat 17 uur mee. De Bose 700 heeft wel een USB-C poort en beschikt over Quick Charge. Hierdoor heb je de batterij in 2,5 uur weer volledig opgeladen als hij leeg is. Heb je snel wat extra juice nodig? Dan heb je dus aan een kwartiertje opladen weer genoeg om hem 3,5 uur te gebruiken.

Je krijgt staandaard een draagetui als je de Bose Headphones 700 besteld. Maar dit is geen case met ingebouwde accu die de koptelefoon ook oplaad. Bose heeft wel een aantal accesoires voor de koptelefoon, waaronder een oplaadcase. Deze zal je wel los aan moeten schaffen voor €80. Met de oplaadcase kan je de koptelefoon twee keer volledig opladen waardoor je 40 uur aan batterijduur uit de koptelefoon kan persen.

6 Comfort

Bij het langdurig dragen van de koptelefoon hebben we geen enkele last van de koptelefoon. Hij warmt nauwelijks op waardoor we geen last hebben van zwetende oren. De koptelefoon blijft goed op zijn plek zitten, ook als we rond aan het lopen zijn door het huis, buiten of soms tijdens het bellen aan het ijsberen zijn.

Je merkt na een tijdje amper nog dat je de koptelefoon op hebt. Gelukkig is hij dus draadloos want voorheen hadden we bedrade oortjes waarmee we werkten achter onze laptop. Als we dan opstonden trokken we óf de laptop van het bureau, óf we kregen een flinke lel aan onze oren. Dat soort ellende heb je dus ook geen last meer van.

We hebben de koptelefoon alleen niet getest tijdens het sporten. We gebruiken daar liever onze oordopjes voor. Maar de koptelefoon heeft een IP4 rating wat betekend dat hij bestand is tegen vocht maar niet volledig waterbestendig is. Hij is bestand tegen zweet en een regenbuitje als je daarin beland.

Nou moeten we wel vermelden dat het draagcomfort voor ieder individu verschillend kan zijn. Iedereen heeft natuurlijk een ander formaat oren. Hierdoor kan het voor mensen met wat grotere oren of mensen met een beetje flapoortjes zijn dat de oren, de binnenkant van de oorschelp aanraken waardoor ze minder comfortable zitten.

7 Design

Over smaak valt natuurlijk te twisten. Maar we vinden de 700 er goed uitzien dankzij het dunne ontwerp en minimalistische aanpak. Vergeleken met koptelefoons van een paar jaar geleden zie je een enorme vooruitgang. Dit is natuurlijk te danken omdat alles nu draadloos is. Maar ook de touchbediening in plaats van fysieke knoppen zorgt dat de koptelefoon er ‘clean’ uitziet.

De metalen hoofdband geeft net dat tikje premium feeling aan de koptelefoon en zeker bij de witte uitvoering popt de dunne hoofdband er mooi uit. De metalen hoofdband is tevens in te klappen zodat je de koptelefoon wat makkelijker mee kan nemen in je tas of in de meegeleverde etui. Hij klapt alleen niet naar binnen. Je kan de oorschelp alleen een kwartslag draaien waardoor hij platter wordt.

De oorschelpen zijn nog wel van plastic. Dit vinden we dan ook eerder een pluspunt dan een minpunt. Want het zou de koptelefoon anders wat zwaarder maken waardoor hij, denken we, wat minder comfortabel zou zittten. Maar ook omdat je in de winter als het vriest buiten een ijskoude oorschelp moet bedienen met je vingers. Het laat trouwens de metalen band ook wat mooier naar voren komen. Al met al heb je een prachtig vormgegeven koptelefoon in je handen met een premium gevoel en zonder allerlei tierelantijntjes.

8 Standaard meegeleverd

  • Bose noise cancelling headphones 700
  • USB-C kabel van 0,5 meter
  • Draagetui
  • Snelstartgids

Meer informatie of de Bose 700 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.