Bowers & Wilkins PX7 Review | Topklasse koptelefoon met Adaptive Noise cancelling.

De Bowers & Wikins PX7 is een van de beste koptelefoons die op dit moment beschikbaar zijn. Hij beschikt over adaptive noise cancelling en heeft een batterijleven van 30 uur als hij volledig is opgeladen. De over-ear koptelefoon heeft de klassieke vormgeving en een premium design waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. De twee drivers van 43,6 mm die in de oorschelp zitten leveren super goede geluidskwaliteit. Dit samen heeft ervoor gezorgd dat de koptelefoon op nummer 4 is beland in onze top 10 beste koptelefoons.

Bowers & Wilkins PX7 review

Wil je meer informatie of de B&W PX7 kopen? Ga dan naar bol.com of coolblue.nl.

1 Pluspunten

 • Top kwaliteit geluids

 • De active noise cancelling

 • De batterijduur

 • Het design en de afwerking

 • De koolstofvezel armen zijn niet alleen flexibel en sterk maar zien er ook goed uit.

Minpunten

 • Geen EQ

 • Hij is wat minder comfortabel dan de voornaamste concurrenten

 • Geen IPX rating

2 Het geluid

We vergelijken voor het gemak de Bowers & Wilkins PX7 met de Sony WH-1000XM4 en de Bose Headphones 700. Deze komen uit dezelfde prijsklasse en zijn de primaire concurrenten van de PX7.

Tegenover de Bose en de Sony klinkt de PX7 beter op de hoge frequenties en hoge midden tonen. De lage midden tonen komen niet zo naar voren als bij de Bose en Sony. Bowers & Wilkins heeft meer de nadruk gelegd op de hoge middentonen.

De bas is niet zo diep als die van Bose, maar wel krachtig en smeuïg. We houden persoonlijk van een iets diepere en krachtigere bas. Maar de kwaliteit is super en als je niet op zoek bent naar een koptelefoon met extreem diepe bass volstaat de PX7 prima.

Wat dus opvalt is dat de lage middentonen wat minder aanwezig zijn dan de hoge middentonen. Dit geeft het net een andere sound dan de Bose 700 en de Sony WH-1000XM4. We vinden de PX7 ook een beetje hol klinken tegenover de Bose en Sony koptelefoons. Dit doet niets af aan de geluidskwaliteit en heeft meer met het geluidskarakter van de koptelefoon te maken.

Wil je meer informatie of de B&W PX7 kopen? Ga dan naar bol.com of coolblue.nl.

3 De Noise Cancelling

De PX7 beschikt over Active Noise Cancelling. Dit betekend simpel gezegd dat de koptelefoon met microfoons omgevingsruis opvangt en een tegenovergestelde geluidsgolf afspeeld met de ingebouwde drivers. Hierdoor countert de koptelefoon actief de geluidsgolf uit je omgeving die ruis veroorzaakt.

Als je een tijdje buiten bent met de noise cancelling aan tijdens bijvoorbeeld een wandeling raak je er enorm aan gewend. Je merkt nauwelijks nog dat je de noise cancelling aan hebt staan. Mede omdát het zo lekker stil en rustig is. Vooral als je de koptelefoon afzet en weglegt merk je weer hoe goed de noise cancelling zijn werk doet. Je wordt echt met een zintuig van je omgeving afgesloten en stapt in je eigen/een andere wereld. In de app kan je drie verschillende standen van noise canceling kiezen. Dit is hoog, laag en automatisch.

De Noise Cancelling is dus echt top. Maar vergeleken met de Sony WH-1000XM4 is het net iets minder effectief. De Sony is dan ook dé koning van de Noise Cancelling en geen enkele koptelefoon kan tegen die noise cancelling op.

4 Bediening

De fysieke knoppen op de koptelefoon zijn fijn en heel makkelijk aan te wennen. Ze zijn niet bulkerig of overdreven groot maar liggen wel goed op de oorschelp. Hierdoor vindt je ze makkelijk blind met je vingers als je de koptelefoon op hebt.

Bij sommige andere koptelefoons die touchbediening hebben en hier en daar een fysieke knop hebben verstopt op de oorschelp merk je dat je echt goed moet zoeken wil je de knopjes vinden omdat ze zo goed verstopt zitten. Dit ziet er wellicht iets beter uit maar is in het dagelijks gebruik lang niet altijd handig. Zeker als je de koptelefoon nog niet lang hebt, moet je altijd even wennen aan de fysieke bediening. Bij de PX7 is dit dus geen enkel probleem. Ook met handschoenen aan in de winter druk je niet snel perongeluk op een verkeerde knop. Dit zijn vaak kleine iritatie puntjes in het dagelijks gebruik van een koptelefoon, dus zeker niet onbelangrijk.

Bowers & Wilkins Headphones app

Daarnaast beschikt de koptelefoon over een functie die de content automatisch pauzeert als je hem afzet en weer afspeelt als je hem opzet. Je kan er voor kiezen om deze functie uit te zetten in de app. We hebben deze zelf na het testen ervan uit gezet omdat we het af en toe storend vinden dat een video direct stopt als je even een oorschelp optilt omdat iemand langs komt en iets aan je vraagt. Maar als je op reis bent of naar de winkel gaat kan het wel handig zijn.

In de Headphones app van B&W kan je niet alleen de stand van de noise cancelling kiezen. Maar ook de ambient pass-thru functie bedien je hier. Ambient pass-thru is het tegenovergestelde van noise cancelling en laat juist omgevingsgeluid door. Een absolute aanrader om aan te zetten als je op de fiets zit en veilig door het verkeer moet bewegen.

Naast de Noise cancelling, Ambient pass-thru en wear sensor kan je nog een aantal dingen regelen in de app zoals de voice prompts en software updates. We missen hier wel echt een equalizer of in ieder geval een aantal geluidsprofielen voor verschillende muziekgenres. Dit zou nog een aangename aanvulling zijn geweest.

Wil je meer informatie of de B&W PX7 kopen? Ga dan naar bol.com of coolblue.nl.

5 Batterijleven

Als we het hebben over koptelefoons met active noise cancelling, loopt het batterijleven ontzettend uiteen. Sommige koptelefoons halen amper 15 uur accuduur zelfs zonder active noise cancelling aan. Want active noise cancelling slurpt vaak veel batterij. Maar de PX7 haalt maarliefst 30 (!) uur playback time terwijl je de noise cancelling aan hebt staan.

Het is ons niet gelukt om de batterij sneller leeg te laten gaan omdat we dit wilden testen. Want meestal zetten we dan het volume van de koptelefoon op 80% of hoger voor langere tijd met de noise cancelling aan. Maar het zou niet goed zijn voor ons gehoor om dit zo lang te proberen. Waar het op neerkomt is dat je geen koptelefoon gaat vinden van deze hoge kwaliteit die zo’n lange batterijduur heeft.

6 Comfort

BDe PX7 is een stukje lichter dan zijn voorganger; de Bowers & Wilkins PX. Hij is daarmee ook wat comfortabeler. Dit komt mede omdat Bowers & Wilkins gebruik heeft gemaakt van koolstofvezel armen waardoor hij lichter is geworden. Toch weegt de koptelefoon nog 310 gram waarmee hij bijna 60 gram zwaarder is dan de Sony WH-1000XM4 en de Bose headphones 700.

Wij vonden hem iets minder comfortabel zitten op onze kruin dan dan de twee eerder genoemde koptelefoons. Hoewel hij absoluut lekker zit, merkten we bij langdurig aaneengesloten gebruik van de koptelefoon dat hoofdband op de kruin wat begon te irriteren.

De oorschelpen sluiten de oren goed af terwijl ze niet hard tegen onze kaak drukken. Hierdoor heb je trouwens ook een uitstekende passieve ruisonderdrukking.

7 Design

Het ontwerp van de PX7 is echt goud. Hij ziet er, in onze optiek, stukken beter uit dan de Sony WH-1000XM4 en andere koptelefoons met een plastic en metalen afwerking. De koptelefoon is netjes afgewerkt met stof op de oorschelp en de hoofdsteun. Hierdoor krijg je een veel warmere en natuurlijkere uitstraling.

De koolstof compositie van de armen is gebaseerd op materiaal dat wordt gebruikt bij racewagens. De armen zijn dus niet alleen super sterk en flexibel. Ze zien er ook nog eens goed uit. Het lijkt van een afstandje bijna op alcantara. De stof die vaak bij racestoelen gebruikt wordt zoals bij de Playseat Evolution. Ook de vormgeving is klassiek. Je ziet dat er bij Bowers & Wilkins net dat beetje meer aandacht aan gegeven wordt waardoor de koptelefoon wat meer sjeu krijgt.

8 Standaard meegeleverd

 • Bowers & Wilkins PX7 Koptelefoon
 • USB-C kabel
 • 3,5 mm audiokabel
 • Opberhoes
 • Snelstartgids

Meer informatie of de B&W PX7 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.