JBL Club One Review | True Active Noise Cancelling Koptelefoon.

De JBL Club One is de aller nieuwste koptelefoon uit 2020 van JBL. Het is het paradepaardje uit de nieuwe Club serie. De twee overige koptelefoons uit deze serie zijn de JBL Club 950NC & JBL Club 700BT.

De Club One blaast zo’n lekker Hi-res geluid uit de 4cm grote drivers dat je er rooie oortjes van krijgt. Letterlijk en figuurlijk. Maak de onderdompeling in geluid compleet door de True Active Noise Cancelling aan te zetten.

JBL Club One True Active Noise Cancelling

Meer informatie of wil je de Club One aanschaffen? Ga dan naar Coolblue.nl of Bol.com

1 Belangrijkste Kenmerken

TypeOver-Ear
True Active Noise CancellingJa
Bass BoostNee
Ambient Aware & TalkThruJa
HardcaseJa
dB95
Bereik10 Hz – 40 kHz (passief)
Gewicht378,5 Gram
HandleidingHandleiding JBL Club One

2 Tot (en voor) over je oren

De JBL Club One Over-Ear Koptelefoon zorgt ervoor dat je helemaal op gaat in de muziek. De True Active Noise Cancelling verzorgt volledige immersie in de muziek die je luistert. Elke noot reikt tot diep in je bol en geen enkel geluid uit de omgeving penetreert door de Over-Earcups.

Het is zelfs zo dat de True Active Noise Cancelling geluidsverstoring compenseert die wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Denk hierbij aan wat haar dat tussen je oren en de koptelefoon zit, een (zonne)bril die je draagt of zelfs door abrupte hoofdbewegingen die het geluid van de koptelefoon kunnen verstoren. Dit is True Active Noise Cancelling.

3 Krijg de Kriebels!

Krijg de kriebels in je oren dankzij de Hi-res audio en JBL Pro Sound. De koptelefoon gaat niet alleen gruwelijk hard, let op gehoorbeschadiging, maar is ook loepzuiver. We vinden de kwáliteit van het geluid belangrijker dan het volume waarop de drivers je muziek door je oren blazen. Met het kenmerkende en “legendarische” JBL Pro Sound tintelt je hele lijf als je je favo hitjes afspeelt. Je kent het gevoel vast wel. Hi-Res audio zorgt ervoor dat je meer detail in deze hitjes gaat horen. Als je voor de eerste keer de koptelefoon gebruikt zul je elementen in de muziek horen die je voorheen niet herkende of hoorde. Je herondekt als het ware alle muziek uit je playlists.

Tip! Wij hebben dat tintelent gevoel bij Bunny van Tourist of 17 miljoen mensen van Davina Michelle en Snelle en nog ontelbaar veel andere heerlijke knallers.

JBL Club One Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.
JBL Club One True Active Noise Cancelling Koptelefoon

4 Features JBL Club One

JBL heeft de Club One koptelefoon volgepompt met nieuwe features. We hebben ze hieronder even voor je op een rijtje gezet zodat het overzichtelijk blijft wat welke feature nou precies voor je kan betekenen.

4.1 SilentNow

De SilentNow functie zorgt ervoor dat True Adaptive Noise Cancelling ingeschakeld blijft zonder Bluetooth muziek te activeren, zodat je ononderbroken van je muziek kunt genieten.

4.2 Ambient Aware

True Active Noise Cancelling hebben we dus behandeld. En laat JBL nou ook hebben gedacht aan de momenten dat je juist wél wilt horen wat er in je omgeving allemaal gebeurt. Dit is waar je Ambient Aware voor gaat gebruiken. De koptelefoon laat wat meer omgevingsgeluid door waardoor je je beter bewust bent van wat er in je omgeving gebeurt. Denk hierbij aan momenten dat je de koptelefoon gebruikt en je in het verkeer bent. Het omgevingsgeluid wordt via de microfoon op de oorschelp doorgegeven naar de 4cm grote drivers in de koptelefoon.

4.3 TalkThru

Je kan lekker blijven converseren terwijl de muziek op de achtergrond door blijft spelen. Met de TalkThru functie zet je de muziek eigenlijk alleen wat zachter zodat je je gesprekspartner kan blijven verstaan. Denk hierbij in de praktijk aan kleine momentjes zoals het even afrekenen van je boodschappen in de supermarkt of het begroeten van de buschauffeur. Wel zo sympathiek.

4.4 Dual-Mic Technology

Er zitten twee aparte microfoons in de Club One verwerkt. De ene zit in aan de buitenkant van de oorschelp, en de andere zit aan de binnenkant. Je hoeft niet meer aan mensen om je heen te vragen of ze wat zachter willen praten als je belt omdat de technologie ook hier omgevingsgeluid weg filtert. Je kan ook gewoon handsfree als je onderweg bent door bijvoorbeeld de spraakassistent de opdracht te geven iemand te bellen.

4.5 Spraakassistenten

Dankzij de Dual-Mic in de koptelefoon heb je ook de mogelijkheid om Amazon Alexa en Google Assistant als virtuele spraakassistent in te stellen in de My JBL Headphones app. Met de touch besturing in de oorschelp activeer je de spraakassistent. Je moet hiervoor een tik geven op de linkeroorschelp.

4.6 My JBL Headphones app

De JBL Club One is ontwikkeld in samenwerking met de beste DJ’s van de wereld. In de My JBL Headphones app kan je verschillende DJ’s selecteren met de STAGE+ functie om door hen ingestelde EQ in te stellen. In deze app kan je natuurlijk ook je eigen tuning samenstellen met de equalizer.

5 Een nieuw design

Zoals we bij de JBL Live 650BTNC al een keer hebben aangestipt, zijn we geen grote fan van veel ontwerpen van de koptelefoons van JBL. Maar bij de Club One hebben de ontwerpers van JBL een puik staaltje werk geleverd.

Je krijgt een koptelefoon van hoogwaardige materialen die in totaal 375,8 gram weegt. Ondanks het gebruik van metalen elementen is de koptelefoon dus niet poepie zwaar. Dit heeft er wellicht mee te maken dat de twee drivers van 4 cm gemaakt zijn van grafeen

De leren hoofdband en oorkussens in combinatie met het matte metaal van de scharnieren geven koptelefoon een ruige uitstraling. De vette nieuwe krulsnoer die wordt meegeleverd maakt het plaatje compleet. Want gelukkig krijg je niet van die irritante en lelijke rubberen snoertjes die je uit je tas trekt uit moet pluizen net als een onmogelijk Japans puzzelwerk.

Deze nieuwe krulsnoer kan je trouwens aan beide kanten van de koptelefoon aansluiten omdat er aan weerskanten een 3,5mm audio jack in verwerkt is.

 

5.1 Opvouwbaar

De duurzame metalen scharnieren geven je de mogelijkheid de koptelefoon op te vouwen zodat je hem makkelijk en veilig op kan bergen in de beschermhoes. Dus heb je een vouwfiets? Maak je collectie compleet met de JBL Club One.

5.2 Just in Kees

Eet je graag een tosti ham kees of club sandwich en ben je een echte smeerkees? Dan maken wij ons hard voor de JBL Club One. De koptelefoon wordt namelijk standaard geleverd met een hardcase beschermhoes. We zouden het tof vinden als heel Nederland & België de beschermhoes vanaf nu Kees noemt. Dus berg je koptelefoon altijd op in Kees. Die beschermt ‘m wel.

Oh en je krijgt er ook nog eens een flight adapter bij van JBL. Die is handig als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Althans, zodra dat weer kan dan..

6 45 Uur Batterijleven

Als je alle features en functies continue aan hebt staan haal je de 45 uur playback time bij lange na niet. Maar als de koptelefoon volledig is opgeladen en je gebruikt alleen bluetooth om je playlists te streamen haal je dus tot wel 45 uur luisterplezier uit de Club One. Gebruik je continue de Noise Cancelling? Dan mag je uitgaan van 23 uur aan batterijleven.

JBL Club One Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.
JBL Club One met Krulsnoer en Opberghoes