JBL Tour One Release | JBL Kondigt nieuwe serie koptelefoons aan: de Tour Serie

De JBL Tour One is een premium over-ear koptelefoon uit de nieuwe Tour serie die naast de Tour One bestaat uit de JBL Tour One+ in-ear hoofdtelefoon. De Tour One en de Tour One+ zijn verkrijgbaar vanaf mei 2021 voor €299,95 en €199,95.

JBL Tour One Release

1 High-Res Audio

De JBL Tour One biedt naar zeggen High-res audio kwaliteit met JBL Pro Sound. De koptelefoon wordt aangedreven door twee 4 cm drivers en produceert frequenties tot wel 40kHz. De koptelefoon beschikt over vier ingebouwde microfoons voor een superieure gesprekskwaliteit bij het handsfree telefoneren.

2 True Active Noise Cancelling & SilentNow

De Tour one beschikt over True Adaptive Noise Cancelling. Dit is net weer wat anders dan de conventionele Active Noise Cancelling die je tegenwoordig in het gros van de degelijke koptelefoons tegenkomt. True Adaptive Noise Cancelling controleert direct omgevingsgeluiden en past het geluidsniveau direct aan voor de gebruiker.

Naast True Adaptive Noise Cancelling technologie beschikt de nieuwste koptelefoon van JBL ook over Silent Now. Dit geeft je de mogelijkheid om met één druk op de knop de ruisonderdrukkingsmodus in te schakelen zonder bluetooth in te schakelen.

3 Ambient Aware & TalkThru

Het tegenovergestelde van Noise Cancelling is Adaptive Ambient Aware. Met deze functie laat de koptelefoon juist wat meer omgevingsgeluiden horen. Het maakt gebruik van de microfoons die het geluid weer doorgeven aan de drivers. Ook heeft de koptelefoon TalkThru technologie.

4 Smart Audio Mode

Het nieuwe Smart Audio Mode van Harman (het moederbedrijf van JBL) is een technologie waarmee je als gebruiker van de koptelefoon de bluetooth verbinding kan optimaliseren voor het type content waar je naar luistert. Zo heb je de “Normaal luisteren,” “Muziek luisteren,” en “videomodus.” Bij muziek luisteren verbeter je de betrouwbaarheid van de verbinding en bij videomodus kijk je video’s op bijvoorbeeld Netflix of Youtube met lage latentie. Dit houdt in dat je een zo laag mogelijke vertraging hebt van het geluid tussen de bron en je koptelefoon zodat de video en het geluid van de video zo goed mogelijk zijn gesynchroniseerd.

5 Connectiviteit

De premium koptelefoon beschikt over een USB-C poort om de koptelefoon mee op te laden. Verder kan je met dank aan de vier in de oorschelp ingebouwde microfoons handsfree bellen en gebruik maken van je digitale spraakassistent. JBL geeft aan dat je gebruik kan maken van Google Assistent en Amazon Alexa. Siri wordt niet specifiek vermeld. Maar we hopen er vanuit te mogen gaan dat ook de IOS spraakassistent gewoon gebruikt kan worden. Dit zal later duidelijk moeten worden. Ook geeft de producent aan dat je over “Fast Pair” beschikt. Dit zal gaan over het snel tot stand brengen van een bluetooth verbinding met je bron.

6 Batterijleven

Het batterijleven van de koptelefoon loopt vrij uiteen. Het is sterk afhankelijk van hoe je de koptelefoon gebruikt. Als je alleen bluetooth gebruikt om content te genieten op je Club Tour koptelefoon gaat de batterij ongeveer 50 uur mee. Gebruik je de True Adaptive Noise Cancelling functie gecombineerd met bluetooth gaat de batterij ongeveer 25 uur mee. De koptelefoon laadt wel weer snel op. Met snel laden hoef je de koptelefoon maar 10 minuten op te laden om weer 2 uur lang te kunnen genieten.