Sennheiser HD 450BT Review | De beste goedkope koptelefoon met Noise Cancelling

De Sennheiser HD 450BT is een betaalbare over-ear koptelefoon met active noise cancelling. Het is de beste koptelefoon die je kan krijgen voor onder de €150 vanwege zijn uitstekende geluidskwaliteit, soundstage, noise cancelling en connectiviteit.

Hij is in 2020 uitgebracht en toekomst bestendig omdat hij beschikt over bluetooth 5.0, USB-C en quick charge. Met de ingebouwde microfoon kan je gewoon bellen met de koptelefoon en je spraakassistent op je bron zoals smartphone of laptop bedienen. Met een batterijleven van 30 uur met noise cancelling aan heeft hij een van de beste batterijduur binnen de prijsklasse.

Hoe kan het dat Sennheiser in staat is zo’n goede koptelefoon kan maken tegen deze prijs? Je levert in op bouwkwaliteit, design en features die niet noodzakelijk zijn waaronder gimmicks.

Sennheiser HD 450BT

Wil je meer informatie of de Sennheiser HD 450BT kopen? Ga dan naar bol.com of coolblue.nl.

1 Pluspunten

  • Rijke geluidskwaliteit

  • Relatief goede soundstage

  • Active Noise Cancelling

  • EQ in de app van Sennheiserr

Minpunten

  • De bouwkwaliteit en het design

2 Het geluid

Het geluid is goed uitgebalanceerd en relatief rijk voor de prijs van de koptelefoon. De bass is diep en vol, de middentonen/vocals komen goed zuiver naar voren en de hoge tonen zijn scherp maar schuren niet.

De aller hoogste frequenties zijn worden niet super goed gedefinieerd. Hier is nog wat verbetering mogelijk. Bepaalde geluidseffecten en muziekinstrumenten komen zijn niet zo goed te horen zoals je dat zou hebben bij de wat duurdere koptelefoons. Denk hierbij aan de Senneheiser Momentum 3 Wireless.

De soundstage is veel beter dan we verwacht hadden en gewend zijn vergeleken met de concurrenten in deze prijsklasse. De soundstage komt simpel gezegd neer op de directie waar je geluid vandaan hoort komen. Als je bijvoorbeeld een film aan het streamen bent op netflix hoor je duidelijk wanneer mensen een bepaalde richting uit het beeld lopen of zelfs van achter aan komen lopen.

Alles bij elkaar waren we dus zeer aangenaam verrast over de geluidskwaliteit en soundstage. Dit is dan ook het sterkste punt van de HD 450BT.

Wil je meer informatie of de Sennheiser HD 450BT kopen? Ga dan naar bol.com of coolblue.nl.

3 De Active Noise Cancelling

De koptelefoon beschikt dus ook over Active Noise Cancelling. (ANC) De kwaliteit is niet van de bovenste plank, maar hij doet wel zijn werk. Je krijgt geen noise cancelling met 11 verschillende standen zoals bij de Bose headphones 700. Ook is de onderdrukking van omgevingsruis niet bijster indrukwekkend.

De ANC van de HD 450BT filtert wel een aanzienlijk deel van de herrie om je heen weg als je bijvoorbeeld buiten bent, maar bijvoorbeeld pratende mensen of hogere tonen komen nog wel duidelijk door. Je merkt dit het beste als je geen muziek aan hebt staan en alleen luistert naar je omgeving en vervolgens de noise cancelling een paar keer aan en uit hebt gezet.

Dat de ANC perfect moet zijn mogen we ook eigenlijk niet verwachten van een koptelefoon van deze prijs. We merkten dat we hem ook steeds meer tegen de topklasse koptelefoons begonnen te leggen omdat het geluid en de ervaring die het met zich mee brengt zo goed is. Maar de kwaliteit van de ANC is in verhouding met de prijs van de koptelefoon.

4 Bediening

De bediening is rechttoe rechtaan. Geen touchbediening op de oorschelp maar gewoon fysieke knoppen. De ANC zet je ook aan en uit met de knop op de oorschelp. Je krijgt alleen geen pingeltje of voice prompt dat de ANC aanstaat, dus af en toe moet je goed luisteren of hij nog aan staat of niet.

Wat best anders is en dan bij andere koptelefoons is de kleine joystick achtige knop waarmee je een nummer vooruit/terug uit kan gaan en op pauze/play kan drukken. Om google assistent of siri te activeren op je smartphone druk je op de bovenste knop. Op het begin schampte we nog wel een paar keer langs de joystick waarmee we een nummer vooruit gingen toen we op de spraakassistent knop wilde drukken.

In de Sennheiser smart control app zit nog een simpele equalizer. Bij veel andere koptelefoons van Sennheiser kan je hier ook de transparantiemodus of Ambient Aware modus regelen. Maar de HD 450BT beschikt daar helaas niet over. Maar omdat de passieve ruisonderdrukking niet echt aanwezig is zal dit geen gigantisch verschil hebben gemaakt.

Wil je meer informatie of de Sennheiser HD 450BT kopen? Ga dan naar bol.com of coolblue.nl.

5 Batterijleven

Met een batterijleven van 30 met ANC aan gaat de accu langer mee dan gemiddeld bij koptelefoons in deze klasse. De meeste gaan tussen de 15 en 25 uur mee. Met USB-C en fast charge is de koptelefoon ook weer in 2,5 uur volledig opgeladen. We zijn zelf op geen enkel moment zonder juice komen zitten. Vaak leg je hem aan het eind van de dag toch aan de oplader ook al is hij niet nog niet leeg. Maar als je dit een keer vergeet kan je dus makkelijk nog een dag of zelfs twee dagen met de batterij doen.

6 Design & Comfort

De koptelefoon heeft geen verfijnde of stoere look. Hij is volledig toegespitst op functionaliteit met de inklapbare oorschelpen. Hij is alleen verkrijgbaar in het zwart en in het wit, en de behuizing volledig van plastic gemaakt. Hij oogt misschien een beetje goedkoop, maar zo voelt hij niet aan. Hij rammelt niet en de behuizing voelt solide/sterk aan.

De oorkussens drukken wel wat hard tegen je hoofd aan maar niet op een storende manier. Het sluit de oren in ieder geval goed af en bij het langdurig dragen van de koptelefoon gaat dit ook niet irriteren. De oorkussens voelen wel weer wat goedkoop aan. Ze hadden wat ruimer mogen zijn aan de binnenkant en ze leveren geen optimale passieve ruisonderdrukking. Dit, en het feit dat de koptelefoon er nogal saai uitziet zijn de grootste minpuntjes die we hebben ervaren. Maar dit weegt uiteindelijk niet op tegen de super goede geluidskwaliteit van de koptelefoon.

7 Standaard meegeleverd

  • De koptelefoon
  • USB-C kabel
  • Audiokabel
  • Draagtas
  • Snelstartgids

Meer informatie of de Sennheiser HD 450BT Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.