Nieuwe uitvoering van de Sonos Move in aantocht | Sonos Move Mini?

De speculaties bleken te kloppen: Sonos heeft haar nieuwe speaker aan het grote publiek geïntroduceerd. De Sonos Roam wordt een feit. Deze is vanaf april 2021 verkrijgbaar.

Sonos gaat naar alle waarschijnlijkheid in het tweede kwartaal van 2021 haar nieuwe speaker aankondigen. Sonos heeft bij het Amerikaanse FCC een aanvraag ingedient voor een nieuwe speaker onder de naam S27. De Sonos Move werd destijds ingedient onder de naam S17 waardoor het er alle schijn van heeft dat het over een variant van de Sonos move gaat; een Sonos Move Mini ligt zeer voor de hand.

Sonos zal moeten gaan concurreren met bluetooth en wifi speakers van een lagere prijsklasse als het wil blijven concurreren met andere producenten van bluetooth en wifi speakers omdat de geluidskwaliteit lang niet meer zo superieur is als enkele jaren geleden. Met een nieuwe, compactere variant van de Sonos Move zou het moeten kunnen gaan concurreren met o.a. de JBL Charge 5. Ook is de Sonos Move een stuk groter dan de meeste draagbare bluetooth speakers op de markt. Hij is namelijk 24 x 12,5 x 16 (HxBxD) groot en weegt maarliefst 3 kilo.

Er zijn tevens geruchten dat Sonos aan een draadloze koptelefoon aan het werken is. Maar aangezien de filing aangeeft dat het product gebruikt moet worden op ten minste 20cm afstand is het uitgesloten dat de S27 een Sonos Koptelefoon gaat zijn.

Ook interessant: Sonos Move Review.

Sonos Move Mini - Sonos S27