Sonos Move vs Bose Portable Home Speaker

Er ligt een belangrijke vraag ten grondslag bij het maken van een keuze tussen de Sonos Move vs Bose Portable Home speaker. Als je al meerdere Sonos speakers of Bose speakers hebt is het een inkoppertje welke speaker het beste geschikt is voor je. Maar als je nog geen keuze hebt gemaakt tussen een Sonos of Bose multiroom systeem is het van cruciaal belang om weloverwogen een beslissing te maken tussen één van de twee merken.

We gaan je helpen inzicht te verkrijgen in de verschillen en overeenkomsten tussen de twee speakers. Hierbij nemen we de volgende KPI’s in acht: Performance, Connectiviteit en Fysieke kenmerken.

Sonos Move vs Bose Portable Home Speaker

1 Samenvatting

De Sonos Move is een grotere, zwaardere en krachtigere speaker dan de Bose Portable Home Speaker. Maar de Portable Home Speaker heeft 360 graden geluidsverspreiding. Ook is hij makkelijker mee te nemen omdat hij lichter is. Beide speakers zijn te integreren in het multiroom systeem van de merken. De Move heeft wat meer features, maar is ook wat duurder: €399,- vs €339,-.

Meer informatie of de Sonos Move of Bose Portable Home Speaker Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

2 Performance

 1. Drivers: De Move heeft een woofer van 16 cm en een schuin naar beneden gerichte tweeter vs De Portable Home Speaker heeft een woofer met diffuser.
 2. Passieve Radiatoren: De Move heeft geen passieve radiatoren vs De Portable Home Speaker heeft drie passieve radiatoren voor een krachtige bas.
 3. Frequentiebereik: De Move heeft een frequentiebereik van 45 Hz – 20 kHz vs De Portable Home Speaker heeft een frequentiebereik van 55 Hz – 19 kHz.
 4. Max volume: De Move heeft een max volume van ongeveer 92 dB vs De Portable Home Speaker heeft een max volume van ongeveer 89 dB.
 5. Geluidsweergave: De Move heeft geen 360° geluidsweergave  vs De Portable Home Speaker heeft wel 360° geluidsweergave. Beide speakers zijn mono en leveren op zichzelf geen stereo geluid.
 6. Batterijleven: De Move heeft een batterijleven van gemiddeld 11 uur vs De Portable Home Speaker heeft een gemiddeld batterijleven van 12 uur.
 7. Opladen: Beide speakers zijn compatibel met een eigen Charging Dock.
 8. Kalibreren: De Move beschikt over TruePlay automatische tuning (in WiFi modus) vs De Portable Home Speaker heeft geen vergelijkbare feature.
 9. Privacy: Beide speaker hebben een privacy modus als je geen gebruik wilt maken van digitale spraakassistenten. Dit doe je door simpelweg op de microfoon knop te drukken die op het bedieningspaneel zit van de speakers.

Ad 3 De Move heeft wel een tweeter die naar beneden staat gericht voor een betere verspreiding van het geluid. Maar de Portable Home Speaker maakt gebruik van een defuser voor de woofer waardoor het geluid in alle richtingen wordt verspreidt.

Als je de speaker in een kamer hebt staan heb je geen kale plekken in de kamer waar het geluid niet goed aanwezig is. Het maakt dus niet uit waar je staat of zit t.o.v. de speaker. De geluidservaring is overal hetzelfde. Dit is een van de grootste voordelen van de Bose Portable Home speaker. Maar de Sonos Move is daartegenover weer wat krachtiger.

Sonos Move Performance
Bose Portable Home Speaker Performance

3 Connectiviteit

 1. Bluetooth: De Move heeft Bluetooth versie 4.2 vs De Portable Home Speaker heeft ook Bluetooth versie 4.2
 2. WiFi: Beide speaker hebben WiFi.
 3. Multiroom: De Move is compatibel met de Sonos app en Sonos Multiroom vs De Portable Home Speaker is compatibel met het Bose multiroom systeem en de Bose Music App.
 4. Spraakassistenten: Google Assisstent is geïntegreerd in de Move en hij is compatibel met Amazon Alexa en Siri vs Google Assistent en Amazon Alexa zijn geïntegreerd in de Portable Home Speaker en hij is compatibel met Siri.
 5. Apple Airplay 2: Beide speakers zijn compatibel met Airplay 2 van Apple.
 6. SimpleSync: De Move heeft geen Sound Swap (die wel op de Sonos Roam zit) of vergelijkbare feature vs De Portable Home Speaker heeft SimpleSync van Bose om je muziek te syncroniseren met andere bluetooth speakers of koptelefoons van Bose.
 7. Fysieke poorten: Beide speakers hebben een USB-C poort maar geen aux poort.

Ad 3 Op onderstaande afbeeldingen zie je de interface van beide apps terug.

Ad 6 SimpleSync zorgt ervoor dat andere Bluetooth speaker synchroon muziek afspelen. Dit zorgt niet voor een stereo weergave. Daarvoor moet je de Portable Home Speaker in een multiroom groep toevoegen in de app van Bose.  Sound Swap is een nieuwe feature van Sonos die op de nieuwste bluetooth speaker zit van Sonos, de Sonos Roam. Wellicht beschikt de Sonos Move in de toekomst ook over Sound Swap als Sonos een update doorvoert.

Sonos Multiroom app
Bose Music Multiroom app

4 Fysieke kenmerken

 1. Afmetingen: De Move is 24 x 12,5 x 16 cm groot vs De Portable Home Speaker is 19,15 x 11,9 x 10,4 cm groot.
 2. Gewicht: De Move weegt 3 kilo vs De Portable Home Speaker weegt 1,06 kilo.
 3. Handvat & Ophangen: De Move heeft aan de achterkant een handvat in de body zitten, deze dient tevens als haak om hem op te hangen als je een muurbeugel hebt vs De Portable Home Speaker heeft een handige hendel, maar je kan hem niet ophangen.
 4. Kleuren: Beide speakers zijn in het zwart en in het wit verkrijgbaar.
 5. IPX Rating: De Move heeft een IP56 rating vs De Portable Home Speaker heeft een IPX4 rating.

Ad 5 Sonos noemt haar speaker “weerbestendig.” De IP56 rating betekent dat hij gematigd stofdicht is en waterbestendig. (maar je kan hem niet onderdompelen) Een IP67 rating betekent dat een speaker volledig waterbestendig en stofdicht is. De IP56 rating is dus een klasse lager. Maar de Portable Home Speaker is enkel spatwaterdicht vanwege de IPX4 rating. De Bose is dus minder robuust en bestand tegen ruwe omstandigheden.

Sonos Move Design
Bose Portable Home Speaker Fysieke Kenmerken

Meer informatie of de Sonos Move of Bose Portable Home Speaker Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.