Sonos Playbar 3.0 Soundbar

De Apple van de Soundbars

Heb je verder geen plannen om een Sonos multiroom systeem in je huis te installeren en bij elkaar te verzamelen? Dan is voor ons de Sonos Playbar zeker niet de eerste keuze. Alleen als je een Sonos systeem hebt is dit de perfecte soundbar. Zie het een beetje als je Apple apparatuur. Als je een Iphone hebt maar verder geen apparatuur van Apple, dan heb je minder aan je Iphone. Als je juist alles van Apple hebt werkt het allemaal perfect in harmonie met elkaar. Zo geldt het ook voor de Sonos Playbar. Het sluit perfect aan op al je andere apparatuur van Sonos. Maar puur en alleen als losse soundbar heb je een stuk minder plezier van je dure soundbar.

Sonos Playbar - 3.0 Soundbar

De Sonos Playbar koop je bij Coolblue.nl  of Bol.com.

Pluspunten

  • Wifi & Sonos Multiroom

  • Eindeloze mogelijkheden om je Sonos Systeem uit te breiden

  • Geluidskwaliteit

  • Sonos Gebruiksgemak

Minpunten

  • Aan de prijzige kant

  • Aansluitmogelijkheden, enkel via Optische kabel

Het geluid van de Sonos Playbar

Degelijk. Als je de soundbar gebruikt bij het simpele televisie kijken zul je niet bijzonder veel onder de indruk raken van het geluid. De dialogen zijn kraakhelder maar de soundbar komt pas echt tot zijn recht als je muziek luistert. Je hoort je muziek op een manier zoals je die nog niet eerder gehoord hebt. Alle instrumenten, deuntjes en dreuntjes komen individueel naar voren waardoor je echt de diepte in de muziek hoort.

Maar misschien heb je het al eerder voorbij zien komen, de Sonos Playbar ondersteunt geen DTS of Dolby TrueHD. Wat houdt dit dan in voor mij? Nou, het hangt er vanaf of je bijvoorbeeld van Blu-ray films houdt en die vaak kijkt. Daar heb je dit soort audioverwerking voor nodig om dezelfde geluidskwaliteit te produceren als je beeldkwaliteit. En dat is dus met de Sonos Playbar niet het geval. Waarom een peperdure soundbar van Sonos nota bene geen dergelijke technologieën bevat is ons een raadsel. Maar we vinden het in ieder geval een groot nadeel. Hou hier dus rekening mee bij het maken van je keuze.

Connectiviteit

Je hebt, vinden wij, maar weinig aansluit mogelijkheden. Je kunt stellen dat dit hoort bij het fantastische minimalistische karakter van Sonos. Maar toch hadden wij liever gehad dat je meer mogelijkheden had. Zoals heel simpel een HDMI aansluiting. Maar dat is helaas niet het geval.

Je hebt de keuze uit optische kabel die meegeleverd wordt en natuurlijk een wifi verbinding. Dit is dan weer wel helemaal geweldig als je een multiroom systeem in huis wilt halen. Het multiroom systeem van Sonos met haar bijbehorende Sonos app werkt als een tiet.

What’s in the Box?

  • De Soundbar
  • Voedingsadapter
  • Optische Audiokabel
  • Ethernet kabel

Specificaties Sonos Playbar

SoortSpecificatie
Merk Sonos
Product TypeSoundbar Speaker
Garantie 2 Jaar
Hoogte8,2 cm
Breedte90 cm
Diepte14 cm
Gewicht5,4 kg
BluetoothJa
Wifi Ja
MultiroomJa (Sonos Multiroomsysteem
Vermogen100 Watt
Kanalen3.0
Drivers9 (6 mid-range woofers en 3 tweeters)
Frequentiebereik56 Hz – 20 kHz
HDMI In
HDMI Uit
HDMI Versie
Optisch In 1
Analoog
Audio verwerkingDolby Digital
Surround SoundVirtual Surround Sound
Sound modes
4-K Ondersteuning
3D Ondersteuning