Sonos Roam Charging Dock | What’s up Dock?

Sonos Roam Charging DockDe Charging Dock van de Sonos Roam is een magnetische dock die de Roam draadloos oplaadt. Het is dus een QI Wireless charger. De Sonos Roam is compatibel met niet alleen de Charging Dock van het merk zelf, maar ook andere QI Chargers. Heb je al een charging pad? Dan hoef je in principe niet verder te kijken naar de dock.

De Sonos Roam Charging Dock wordt niet standaard meegeleverd met de speaker. Hoewel de speaker een USB-C poort heeft en er wel een kabeltje mee wordt geleverd, zit er geen adapter bij. Je krijgt dus geen adapter of dock, alleen het kabeltje. Het is jammer dat de dock niet standaard in het pakket zit. Maar dit zorgt er wel voor dat de prijs van de speaker zelf gedrukt kan worden. Of doet Sonos dit juist om een vies hoge prijs te kunnen vragen voor het totaalpakket?

Wat is de schade van de Charging Dock?

De Charging dock gaat namelijk €49,- kosten. Dat is niet niks als je nagaat dat je alleen een draadloze oplader krijgt. Het is puur een luxe aanvulling op een premium speaker. Het kan voor velen namelijk makkelijk zijn om de speaker continue in huis op de dock te plaatsen zodat de speaker een vaste plaats krijgt.

Ook is er nog geen muurbeugel beschikbaar/bekend gemaakt voor de Sonos Roam. Bovendien hoef je ook nooit bang te zijn dat je de speaker geen sap meer in zijn accu heeft zitten. Zo kan je altijd te pas en te onpas de volledige 10 uur batterijleven uit de speaker persen als je de deur uit gaat met de speaker.