Sonos Roam vs Bose Soundlink Revolve 2

De Sonos Roam is de nieuwste aanwinst in de collectie van Sonos Multiroom speakers. Samen met de Sonos Move is de Roam tevens een draagbare bluetooth speaker. Net als de Bose Soundlink Revolve 2 die in dezelfde prijsklasse uitkomt.

Bose heeft de oude Revolve, die alweer bijna 5 jaar oud was, (2017) een aantal updates gegeven. Maar zijn die verbeteringen ook genoeg om de Sonos Roam te verslaan, of ben je toch beter af met de Sonos Roam? We hebben de som op de proef gesteld en voor je uitgezocht wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de Sonos Roam en Bose Soundlink Revolve 2.

Sonos Roam vs Bose Soundlink Revolve 2

1 Features & Eigenschappen samengevat

Hieronder vind je de belangkrijkste kenmerken en eigenschappen van beide speakers kort op een rijtje.

Sonos Roam:

 • €179,-
 • Gedetailleerd geluid
 • Bluetooth & WiFi
 • Sonos Multiroom compatibel
 • Sound Swap
 • Apple Airplay 2 compatibel
 • TruePlay Tuning
 • Equalizer in de app
 • Batterijleven van 10 uur
 • Compatibel met Digitale spraakassistenten
 • IP67 waterbestendig en stofdicht
 • 400 Gram

Bose Soundlink Revolve 2:

 • €199,-
 • 360 Graden geluidsverspreiding
 • Bluetooth
 • Bose Connect app
 • 13 uur batterijleven
 • Via speaker toegang tot spraakassistenten
 • IP55 Rating, gematigd stof- en waterdicht
 • Schokbestendig 
 • 660 Gram

2 Performance

 1. De drivers & Passieve radiatoren: De Roam heeft een racetrack vormige driver (woofer) en een tweeter, geen passieve radiatoren vs De Soundlink Revolve heeft een full-range woofer en twee passieve radiatoren.
 2. Het geluid: De Roam heeft een verfijnd en gelaagd geluid vs De Soundlink Revolve 2 heeft 360 graden geluidsverspreiding dankzij de omnidirectionele akoestische diffuser en een pittige bas.
 3. Equalizer: De Roam heeft in de Sonos app een equalizer om het geluid te personaliseren vs De Bose Connect app heeft deze functie niet. De Bose Connect app is niet de app die je voor je Bose multiroom systeem en speakers gebruikt. Dat is de Bose Music app. In de Music app zit wel een equalizer. Maar de Revolve 2 is daar niet compatibel mee.
 4. Soundstage: De Roam heeft een kleinere soundstage en minder bereik vs De Soundlink Revolve 2 die krachtiger is en het geluid beter verspreidt. Ook heeft de Soundlink Revolve 2 een krachtigere bas.
 5. Batterijleven: De Roam heeft een gemiddeld batterijleven van 10 uur vs De Soundlink Revolve heeft een bemiddeld batterijleven van 13 uur.
 6. Ingebouwde microfoons: De Roam heeft Far-Field microfoons vs De Soundlink Revolve 2 heeft een simpele speakerphone.
 7. TruePlay Tuning: De Roam beschikt over TruePlay Tuning vs De Soundlink Revolve 2 heeft geen vergelijkbare feature.
Sonos Roam performance
Bose Soundlink Revolve 2 exploded

3 Connectiviteit

Naast de verschillen in het geluid zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen de twee speakers zit in de verbindingsmogelijkheden. Het feit dat de Sonos Roam over WiFi beschikt geeft je veel meer mogelijkheden om je speaker te gebruiken in en om het huis. Je kan hem namelijk in je multiroom systeem gebruiken maar ook een aantal features van de speaker leunen op de WiFi verbinding. Daartegenover zet Bose wel Simplesync, Partymodus en NFC.

 1. Bluetooth versie: De Roam heeft Bluetooth 5.0 vs De Soundlink Revolve heeft Bluetooth 4.2.
 2. WiFi: De Roam beschikt over WiFi 5 vs De Soundlink Revolve 2 heeft geen wifi.
 3. Multiroom: De Roam is compatibel met het intuïtieve Sonos Multiroom systeem en de Sonos app vs De Soundlink Revolve 2 is niet te integreren in het Bose multiroom systeem.
 4. Digitale spraakassistenten: De Roam is een smart speaker en compatibel met de bekende digitale spraakassistenten vs De Sounlink Revolve 2 is geen smart speaker, maar dankzij de speakerphone kan je wel een spraakassistent op je smartphone of tablet bedienen vía de speaker.
 5. Sound Swap vs SimpleSync: De Roam beschikt over een nieuwe feature genaamd Sound Swap vs De Soundlink Revolve heeft SimpleSync, waardmee je meerdere Bose speakers gesynchroniseerd kan laten afspelen. Met Partymodus in de app kan je meerdere Revolve speakers koppelen voor een stereo setup.
 6. Apple Airplay 2: De Roam is compatibel met Airplay 2 van Apple vs De Soundlink Revolve 2 is dat niet.
 7. Automatisch schakelen vs NFC: De Roam heeft automatisch schakelen van WiFi modus naar Bluetooth modus als je met de speaker naar buiten loopt en een bron gekoppeld hebt vs De Soundlink Revolve 2 heeft NFC (Near Field Communications) waardoor je snel en makkelijk met je bron kan koppelen als je de speaker opstart.
 8. Poorten: De Roam heeft een USB-C poort vs De Soundlink Revolve 2 heeft een Micro-USB poort en een 3,5mm aux poort.
Sonos Roam speaker
Interface Bose Connect App Soundlink Revolve 2

4 Fysieke kenmerken

 1. Afmetingen: De Sonos Roam is 16,8 x 5,9 x 6,2 cm groot vs De Soundlink Revolve 2 is 15,2 x 8,2 x 8,2 cm groot.
 2. Gewicht: De Roam weegt 400 gram vs De Revolve 2 weegt 660 gram.
 3. IPX Rating: De Roam heeft een IP67 rating en is goed beschermt tegen stof en water vs De Soundlink Revolve 2 heeft een IP55 rating en is gematigd beschermt tegen stof en water.
 4. Beschikbare kleuren: De Roam is verkrijgbaar in Shadow Black en Lunar White vs De Soundlink Revolve 2 is verkrijgbaar in het zwart en in het grijs.
 5. Charging Dock: De Roam is compatibel met de Sonos Roam Charging Dock vs De Revolve 2 is compatibel met de Soundlink Revolve Charging Cradle.
Sonos Roam waterdichte smart speaker
Bose Soundlink Revolve 2

5 Conclusie

De Sonos Roam is compacter en makkelijker mee te nemen. Hij heeft betere verbindingsmogelijkheden dankzij WiFi. Hij is te gebruiken in het Sonos Multiroom systeem en je kan hem als smart speaker gebruiken.

De Soundlink Revolve 2 is een iets duurdere speaker maar wel krachtiger. Hij heeft een veel betere geluidsverspreiding en een krachtigere bas mede dankzij de twee passieve radiatoren maar is wat minder bestand tegen ruwe omstandigheden.

6 Aankoop advies

Als simpele stand-alone Bleutooth speaker om enkel en alleen muziek mee te luisteren adviseren we de Soundlink Revolve 2 vanwege de power, geluidsverspreiding en betere bas.

Heb je al meerdere Sonos speakers of ben je van plan dit stapsgewijs uit te gaan breiden? Dan is het absoluut een no-brainer om voor de Sonos Roam te kiezen. De compacte Roam is ook veelzijdiger dankzij de verbeterde verbindingsmogelijkheden en robuustere behuizing.