Sonos Sound Swap | Een soort Near Field Communication

Sonos Roam Sound SwapSonos heeft recentelijk de nieuwe Sonos Roam gepresenteerd. Gelijktijdig hebben ze een nieuwe feature aangekondigd die op de Sonos Roam zal zitten. Deze feature heet Sonos Sound Swap. Omdat de Sonos roam pas op 20 april 2021 verkrijgbaar is hebben we de feature nog niet kunnen testen. Maar je leest hieronder wat er wel over bekend is.

Wat is Sonos Sound Swap?

In het kort: Sound Swap is een nieuwe feature op de Sonos Roam waarmee je met één druk op de knop, de content die je op de Sonos Roam af speelt, kan projecteren naar andere Sonos speakers en vise versa.

Voorbeeld: Je hebt buiten in de tuin gezeten met de Sonos Roam waar je een muzieklijst op afspeelt. Je loopt met de Roam naar binnen en je wilt daar verder luisteren.

  • Houd de Roam dichtbij een Sonos speaker waar je de content op wilt afspelen.
  • Je drukt terwijl de muziek op de Roam afspeelt op de Play/Pauze knop en houdt deze ingedrukt tot je het derde geluidssignaal hoort.
  • Je content/muziek wordt nu ook op de andere Sonos speaker afgespeeld.

Deze handeling werkt ook omgekeerd. Als je binnen bent en je speelt muziek af op bijvoorbeeld je Sonos One en je wilt naar buiten met je Sonos Roam. Dan hoef je ditzelfde proces maar uit te voeren om vervolgens de content op je Roam af te spelen zodat je die mee naar buiten kan nemen.

Sound Swap werkt met ultrasoon geluid. Als Sound Swap geactiveerd wordt vraagt hij aan andere Sonos speakers in de omgeving een ultrasoon geluid af te geven waarmee de Roam de andere speakers detecteert. De content wordt vervolgens geprojecteerd naar de speaker die het dichtst bij staat.