Sonos Sub Gen 3 | Voeg Gedetailleerde en Dynamische Bas toe aan je Sonos Multiroom geluidssysteem

Twee D-klasse versterkers | Twee kracht-opheffende drivers | Frequentiebereik tot 25 Hz | Wifi

De Sonos Sub Gen 3 is in 2020 door Sonos op de markt gebracht. Het is de perfecte aanvulling op je Sonos multiroom systeen en voegt professionele, diepe en dynamische bas toe aan de muziek die je luistert en de films die je kijkt. Met dank aan de twee kracht-opheffende drivers en het iconische ontwerp van de speaker heb je geen last van enorme vibraties of gezoem.

Indien je al één of een aantal Sonos speakers in huis hebt en nog geen Sub, zal je wellicht gemerkt hebben dat de Sonos speakers zoals de Sonos One of Sonos Arc geen uiterst diepe en krachtige bas produceren. Ze ontwerpen hun speakers zo omdat ze dan beter presteren in de midden en hoge tonen. Hierdoor is de Sub een belangrijk element en toevoeging in je Sonos multiroom geluidssysteem.

Sonos Sub aanschaffen of meer informatie?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date Sonos aanbiedingen.

1 Pluspunten

  • Diepe (25 Hz) en krachtige bas

  • Iconisch Sonos ontwerp

  • Draadloos te koppelen

Minpunten

  • De Sub is enkel te gebruiken met andere Sonos speakers

2 Professionele bas

De twee gekanaliseerde racetrak drivers van de subwoofer zijn beide naar binnen gericht. Je ziet een ‘ovaal gat/uitsparing’ in het midden van de subwoofer. Hier duwen de twee drivers de lucht naar buiten de kamer/ruimte in. Wat je vaak bij goedkopere en onprofessionele subwoofers ziet is dat je last krijgt van gezoem en/of enorme vibraties. Bij de Sonos Sub hoef je hier niet bang voor te zijn dankzij de kracht-opheffende drivers van Sonos.

De Sonos Sub levert puur en alleen een diepe, krachtige bas. De Sub gaat tot maar liefst 25Hz wat enorm diep is. Je zult de bas bij een hoog volume je ingewanden voelen laten trillen als je een film kijkt waar bijvoorbeeld een helikpter voorbij komt razen. Maar het is dus niet zo dat je hele inboedel gaat verschuiven.

Tip: Gebruik Trueplay software om de Sonos Sub, net als andere Sonos speakers af te stemmen (calibreren) op de akoestiek van de kamer waar de speakers zich in begeven voor een gepersonaliseerd geluidskarakter.

3 Het ontwerp van de subwoofer

Alle speakers van Sonos hebben een generiek ontwerp wat in iedere huisinrichting past. Zo heeft ook de Sub het iconische ontwerp. Hij is verkrijgbaar in het wit en in het zwart. De Sub is niet alleen staand te gebruiken maar ook liggend. We zijn daar echter geen grote voorstander van. Zet de Sub rechtop en geef hem bij voorkeur aan weerskanten wat ruimte om het geluid zo goed mogelijk de ruimte in te verspreiden.

De Sub is draadloos te koppelen met je multiroom systeem. Hij heeft uiteraard wel netwerkvoeding nodig. Dus zorg dat je bij voorkeur vooraf een plekje in huis in gedachte neemt waar je bij een stopcontact kan. Houdt er ook rekening mee dat de Sub maar liefst 16 kilo weegt. Geel lichte puppy dus. Verder is de sub 40 cm breed, 40 cm hoog en 16 cm diep.

4 Aankoop advies

Voor de Sub Gen 3 betaal je op moment van schrijven €799,00. Dit is een fors bedrag en het kostenplaatje kan menig muziekliefhebber dan ook tegenhouden. De Gen 2 is alleen bijna in geen enkele webshop meer verkrijgbaar, dus zal je deze op bijvoorbeeld marktplaats op de kop moeten proberen te tikken.

Qua design is er tussen de Gen 3 en Gen 2 vrijwel niets veranderd, enkel de hardware is geupdate. Als je liever wat bespaart op de toch al zo dure Sub, raden we je aan om te kijken naar de Gen 2. Deze levert net zo goed een prachtige en krachtige bas voor je Sonos multiroom geluidssysteem. De Gen 3 is natuurlijk een tandje beter en is qua hardware weer volledig toekomstbestendig gemaakt voor de komende jaren.

Sonos Sub aanschaffen of meer informatie?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date Sonos aanbiedingen.

5 Productvideo

6 Standaard meegeleverd

  • De Sub
  • AC kabel
  • Ethernet kabel
  • Snelstartgids

7 Handleiding

8 Specificaties

SoortSpecificatie
MerkSonos
TypeSubwoofer | Wifi speaker
KleurenZwart glans, Wit glans
Hoogte40 cm
Breedte40 cm
Diepte16 cm
Gewicht16 kilo
FrequentieresponsTot 25 Hz

Sonos Sub aanschaffen of meer informatie?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date Sonos aanbiedingen.