Samsung Galaxy Buds Pro Review | Goed, maar niet de beste draadloze oordopjes voor €200.

De Samsung Galaxy Buds Pro zijn de vierde draadloze oordopjes van de Zuid-Koreaanse tech gigant. En ook meteen de beste. Ze beschikken over Active Noise Cancelling, 360 Audio, Ambiend Sound, Voice Detect, compatibel met de Wearable app en hebben een batterijleven van 8 uur die je met de case kan verlengen tot 18 uur. Wat ons betreft komen de Galaxy Buds Pro alleen multipoint ontersteuning te kort en had de afwerking in een matte stijl mogen zijn. Want de glimmende oordopjes zijn nogal aan de flashy kant. Je leest al onze bevindingen verderop in deze Samsung Galaxy Buds Pro Review.

Samsung Galaxy Buds Pro Review

Meer informatie of de Galaxy Buds Pro Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Pluspunten

 • Uitstekende geluidskwaliteit en -karakter

 • De bouwkwaliteit en pasvorm

 • Goede Active Noise Cancelling

 • Prettig en geschikt om mee te sporten

 • Fijne Equalizer (EQ) settings

Minpunten

 • Het design is nogal ‘flashy’

 • 360 Audio is alleen compatibel met Galaxy apparaten

 • Geen multipoint ondersteuning

2 Het geluid

De Galaxy Buds Pro hebben een uitstekende geluidskwaliteit. Tegenwoordig is dit eigenlijk ook bij bijna alle degelijke draadloze oordopjes zo. Ze zijn niet te vergelijken met goedkope budget oplossingen waarbij de kwaliteit af en toe ver te zoeken is. Het gaat dan ook met name om het karakter van het geluid.

Alle verschillende merken die oordopjes produceren fucussen zich op een bepaald element in het geluidskarakter. Zo staat (platgeslagen) JBL bijvoorbeeld bekent om zijn bas en Sennheiser om zijn high fidelity geluid. Samsung heeft ervoor gekozen een vrij neutraal geluid te volgen om zoveel mogelijk mensen aan te spreken. De Galaxy Buds Pro zijn goed uitgebalanceerd en op geen enkel volume oversturen ze. (ze worden niet vals of schril)

360 Audio | Dolby Atmos

Samsung is in staat gebleken met hun 360 Audio een 3 Dimensionale soundstage te produceren. Dat dit ooit nog in oordopjes zou gaan lukken was een aantal jaren geleden niet te bedenken omdat de oorschelp een belangrijk onderdeel is. En daar maken oordopjes geen gebruik van omdat ze in de gehoorgang zitten. 360 Audio is een beetje de tegenhanger Apple’s Spatial Audio en Sony’s 360 Reality Audio.

We zijn best onder de indruk van de positionering van geluiden die de Galaxy Buds Pro produceren tijdens het kijken van een film op Netflix. Het is wel degelijk een stuk rijker dan alleen een stereo geluidsweergave met een linker en rechter kanaal. Maar een echte bioscoop ervaring of geluidservaring die je krijgt met een home cinema setup met Dolby Atmos is er niet mee te vergelijken. Maar je hoort wel degelijk een bepaalde mate van onderscheiding van de directie waar het geluid vandaan komt.

3 De Active Noise Cancelling

De Active Noise Cancelling van de oordopjes zijn van de bovenste plank. In tegenstelling tot de Galaxy Buds Live kunnen de nieuwe oordopjes wél concurreren met de aller beste noise cancelling oordopjes op de markt. Ze doen het vooral goed op de hoge tonen. De aller laagste tonen hebben ze nog net iets meer moeite mee maar ze filteren bijzonder veel herrie weg. De diepe tonen zijn de doffe geluiden om je heen zoals het geluid van de bus als je er in zit, een stofzuiger of de motor van een vliegtuig. Wat we in de app alleen een beetje missen is dat je niet in kan stellen wat voor niveau noise cancelling je wilt. Je kan alleen kiezen uit high en low. De Ambient Sound kan je wel in wat meer standen instellen.

4 Voice Detect & Ambient Sound

Met Ambient Sound aan wordt het geluid in de omgeving versterkt. Het klinkt af en toe wel een beetje kunstmatig en stemmen klinken een beetje robotisch. Maar het is wel echt een stuk veiliger in het verkeer of als je eigenlijk meer een achtergrond muziekje wilt hebben maar niet volledig afgesloten wilt zijn van je omgeving. Ook in de bus en trein is het handig als je je halte niet wilt missen. Toen schakelde we af en toe om naar ambient sound. Dus het is geen gimmick en maken er regelmatig gebruik van.

Voice Detect

De Voice Detect functie herkent het als je begint te praten. Dan wordt de muziek super zacht gezet en geluid uit je omgeving versterkt. Het was een beetje een onwennige feature op het begin. Maar als je je handen vol hebt en je moet de bus in stappen hoef je niet te goochelen met je oordopjes. Maar als we ergens bij de kassa staan bijvoorbeeld merken we dat we toch snel even één oortje uitpakken. Want de mensen zien je oortjes zitten en denken dat je gewoon muziek aan hebt staan. Dus om niet onbeschoft over te komen pak je een oortje uit zodat ze weten dat je luistert en niet heel asociaal mensen negeert. Het is wel handig als je je handen vol hebt en het werkt prima. Maar in de praktijk merkten we dat we het toch niet heel vaak gebruikten.

Meer informatie of de Galaxy Buds Pro Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

5 Design & Comfort

De Galaxy buds pro zijn by far de meest comfortabele oordopjes die we tot nu toe getest hebben. De een zit te strak, de ander te los waardoor hij regelmatig uitvalt of verschuift. De ander drukt weer fel tegen je oorschelp aan en zorgt voor iritatie na een tijdje dragen. Maar de Galaxy Buds Pro zitten letterlijk als gegoten. Ze steken niet te ver uit en drukken nergens straf tegen de oren. Persoonlijk vinden we de ‘Phantom’ kleuren niet zo mooi. Het had wel een wat doffere uitstraling mogen hebben i.p.v. de blinkende afwerking. Want nu heb je twee van die blinkende bollen in je oortjes. Maar over smaak valt natuurlijk te twisten.

Daarnaast hebben ze een IPX7 rating waarmee ze volledig waterdicht zijn. Je kan er dus een half uur lang tot 1 meter diep mee onder water. We raden je niet aan het lot te tarten en er mee in zee te gaan of te gaan snorkelen, want dan is de kans groot dat ze wel uitfloepen. En dat zou een duur grapje zijn. Maar als je ermee gaat sporten kunnen ze gewoon tegen zweet en bijven ze goed zitten. Ook als je buiten bent en het begint ineens gigantisch te regenen hoef je niet bang te zijn dat je oordopjes er aan gaan.

6 De batterij

De Samsung Galaxy Buds Pro hebben een batterijleven van 8 uur met alleen bluetooth aan en 5 uur als je de Active Noise Canceling of Ambient Aware aan hebt staan. 5 Uur is aan de lage kant tegenover andere oortjes binnen deze prijsklasse. Gelukkig kan je ze dankzij quick charge tussendoor overdag opladen. Je hoeft dan de oortjes maar:

 • 3 minuten op te laden voor 30 minuten playback time
 • 5 minuten opladen zorgt voor een uur playback time en
 • 10 minuten opladen geeft je 85 minuten playback time

Just in case

Dit is vaak handig als je ergens onderweg bent en je batterij is leeg. Dan hoef je hem maar even in de case te klikken en je kan daarna weer muziek luisteren of netflix streamen onderweg. Hier hebben we trouwens vaak gebruik van moeten maken omdat de batterij best snel leeg gaat. We hebben namelijk standaard de active noise cancelling aan staan. Dat vreet wel echt batterijen en dan doe je er geen volle dag mee. Neem dus ook altijd je case mee. We vergaten dit op het begin nog wel eens en dan moesten we de oortjes in onze broekzak stoppen en waren we bang dat we ze zouden verliezen. Niet handig en ook niet echt hygiënisch. Je kan met de case de batterijduur met ongeveer 10 uur verlengen.

De Case van de Galaxy Buds Pro zijn ook QI draadloos op te laden als je een compatibel smartphone of pad hebt. Deze wordt alleen niet standaard meegeleverd.

7 Aankoop advies

Voor degene die een Samsung Galaxy S20 of hoger hebben zijn de Galaxy Buds Pro ideaal. Maar als je die niet hebt mis je direct een aantal mooie featueres zoals de 360 Audio en het wireless opladen van de case met je smartphone.

De oordopjes leveren een top kwaliteit geluid en uitstekende noise cancelling. Maar voor deze prijs verwachten we eigenlijk nét iets meer. De batterijduur van 5 uur is echt karig en we hadden ook zeker gehoopt op multipoint ondersteuning zodat je met minimaal twee bronnen tegelijk verbonden zou zijn. Voor minder geld krijg je met de Sony WF-1000XM3, de JBL Club Pro+ net zoveel geluid en features als bij de Galaxy Buds Pro. Wil je echt de beste oordopjes die wel wat duurder zijn? Kijk dan eens naar de Bose QuietComfort Earbuds of de Sennheiser Momentum True Wireless 2.

8 Standaard meegeleverd

Standaard worden de draadloze oordopjes geleverd met:

 • de case
 • 3 sets siliconen tips
 • een USB-C kabeltje
 • quick start guide.

10 Specificaties

SoortSpecificatie
MerkJBL
TypeDraadloze Oordopjes
Gewicht Oordopjes
6,3 Gram per stuk
Gewicht Case
44,9 Gram
Batterijleven5 tot 18: Met ANC of Ambient Aware aan
Oplaadtijd Case
4 uur
Bluetooth Versie
5.0
Aantal Microfoons
2 x 3
Sensoren6: Accelerometer, Gyro sensor, Hall Sensor, Draagdetectie, Touch Sensor, Voice Pickup
GeluidsweergaveStereo & 3D
IPX
IPX7

Meer informatie of de Galaxy Buds Pro Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.